Serebral Palsi

Prof. Dr. Nigar Dursun “International Scientific Advisory Board” üyeliğine davet edildi

“The American Academy for Cerebral Palsy and Developmental Medicine (AACPDM)” ve “International Alliance of Academies of Childhood Disability (IAACD)” kuruluşları 2019 yılında yapacakları kongre için Kocaeli Üniversitesi FTR AD Başkanı Prof. Dr. Nigar Dursun’u “International Scientific Advisory Board” üyeliğine davet etmişlerdir. “International Scientific Advisory Board”,u AACPDM ve IAACD’nin bilimsel program komitesi ile birlikte çalışacaktır.

Hocamızın yıllardır nörolojik rehabilitasyon ve serebral palsi konularında ve “AACPDM International Affairs Committee” de yapmış olduğu çalışmalardan sonra “International Scientific Advisory Board” üyeliğine davet edilmesini tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.

This Post Has 8 Comments

  1. Ozlem ozturk

    Hocam iy aksamlar benim serbral palsili oglum var suan 10yasinda 3yasinda ağır engelli yuruyemiyo konusamiyoyuzde 60 verildi ben ötv siz arac almak istiyorum hastanelere rahat gidip gelmek icin raporu buyltme imkanim varmi halen bez kullaniyo butun her ihtiyacini biz karsiliyoz bilgilendirirseniz sevinirim saygilar

    1. Prof. Dr. Erbil DURSUN
      Prof. Dr. Erbil DURSUN

      Tam teşekküllü hastanelerde verilen rapor neyse oran odur. Bunun büyütülmesi vs gibi bir durum yok. Çocuğun durumu neye uygunsa o şekilde rapor verilmektedir. Geçmiş olsun.

  2. Edaa

    Merhaba hocam 21 yaşında olan ikizim trafik kazası sonucu bakımda yatıyor beyin kanaması dediler 10 gün sonucunda uyku ilacını kestiler ama uyanmadı bilincini açmak için ilaç aldırdılar 5 gün ilaç kullandılar sol kolunda hareketlilik var ama sağ tarafında güçsüzlük olduğunu söylüyorlar sol gözü açık ama dağ gözü kapalı şuna 27 gün oldu 10 gündür fizik tedavi uyguluyoruz 5 gündür kendi kollarını kasıp destek alarak kafasını kaldırmaya çalışıyor bilinçleri bakışlı sesleri duyuyor birşey sorduğunda gözleriyle cebp vermeye çalışıyor emar çekilde damar tıkanıklığı gözlemlenmiş birde bir kaç yerinde kalıcı hasar görünüyor ama ne yönde bilmiyoruz dediler ama şuanda sağ kolunu da oynatmaya biraz da olsun başladı solunumu kendi alıyor durumu ve tedavi süreni merak ediyoruz solunumu kendi alıyor mümkünse Bilgi almak istiyoruz zamanla iyi bakımla iyi olacağı söyleniyor umarım iyi olur

    1. Prof. Dr. Erbil DURSUN
      Prof. Dr. Erbil DURSUN

      https://felc-romatizma.com/travmatik-beyin-yaralanmasinda-iyilesme/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz. Bir de özellikle https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun adresindeki yazımı çok detaylı inceleyin. Şu anda yatmaya bağlı gelişebilecek sorunları engellemek gerekir. Özellikle yatak yaralarına ve eklemlerde oluşabilecek eklem sertlikleri ve şekil bozukluklarına çok dikkat etmek gerekir. Verdiğim adreste bunları nasıl engelleyebileceğiniz anlatılıyor. . http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA adresindeki tv programım da kısa ve öz olarak çok aydınlatıcı olabilir. Zaman geçtikçe kardeşinizden bilgi paylaşın bizlerin devreye girmesi gerekebilir. Geçmiş olsun.

  3. Edaa

    Bir de burnundan besleniyor ama yutkunması kötü olduğu için midesini delecekler bu hafta Ona müzik ve ses kayıtlarımızı dinletiyoruz bize tepkiler veriyor bir gün gözleri açıksa bir gün derin uyuyor biraz daha iyi olunca flim izletmeyi düşünüyoruz doktorlar beynin uyanması gerektiğini söylüyor sizce daha etkili olması için neler yapmalıyız

    1. Prof. Dr. Erbil DURSUN
      Prof. Dr. Erbil DURSUN

      Yazdıklarıma ek olarak kardeşinizle normalmiş gibi devamlı konuşun, ona anlatın, sorular sorun, beynini etkileyebilecek uyarılarda bulunun. Bütün duyularına hitap edebilecek uygulamalar yapın. Geçmiş olsun.

  4. Mesut

    Merhaba hocam.2009 yilinda basima kalas dusmesi sonucu sag tarafim kismi felc gecirdim elim kolum duzeldi sadece ayak bilegimde kaldi hareket fazla ettiremiyorum ve zayif kaldi . Tedavisi varmidir lutfen yardimci olurmusunuz…?

    1. Prof. Dr. Erbil DURSUN
      Prof. Dr. Erbil DURSUN

      http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

Bir cevap yazın