• From Hilal on Serebral Palside Baş Kontrolünü Sağlamak İçin Yararlı Aktiviteler

    Merhaba hocam benim oğlum 38.haftada doğdu. Sol tarafında sefal hematom vardı. 1 aylıkken tomografi çekildi bölge kalsifiye olmaya başlamıştı tamamı geçmedi ama oldukça küçüldü kafa tası kemiğinde kırık Yok. Götürdüğümüz beyin cerrahı bi işlem yapmayalım zamanla daha az farkedilir dedi. Oğlum şuan 4 ay 1 haftalık ama kafasını tam olarak tutamıyor kucaktayken biraz tutuyor sonra öne düşürüyor bazende çok dikleşiyor.yüz üstü yatırdığımızda çok kaldıramıyor sıkılıyor ve ağlıyor kollarının üzerine yüklenmek yerine geriye doğru atıyor ve yüzü yere düşüyor. Ama bunnn dışında sırt üstü yatarken kolları bacakları çok hareketli tepinir gibi göz takibi güzel kafasını sağa sola çevirip bizi takip ediyor gülüyor seslere dönüyor. Çocuk doktorumuz boyun kasları zayıf herhalde Dedi doğduğunda kan değerlerinde düşüklük varmıydı diye sordu hayır dedik. Yüz üstü jimnastik yapsın dedi başka bişe söylemeyip 6.ay kontrolüne çağırdı.Acaba bir gelişme geriliği varmıdır. Nörolojik bir muayene gerekir mi? Yoksa bir süre sonra düzelir mi? Endişeleniyorum lütfen bir yol gösterin.
    2018/10/22 at 9:13 pm
  • From Mesut on Prof. Dr. Nigar Dursun’un “International Scientific Advisory Board” üyeliği

    Merhaba hocam.2009 yilinda basima kalas dusmesi sonucu sag tarafim kismi felc gecirdim elim kolum duzeldi sadece ayak bilegimde kaldi hareket fazla ettiremiyorum ve zayif kaldi . Tedavisi varmidir lutfen yardimci olurmusunuz…?

    2018/10/24 at 4:35 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Nigar Dursun’un “International Scientific Advisory Board” üyeliği

      http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

      2018/10/25 at 10:27 am
  • From Edaa on Prof. Dr. Nigar Dursun’un “International Scientific Advisory Board” üyeliği

    Bir de burnundan besleniyor ama yutkunması kötü olduğu için midesini delecekler bu hafta Ona müzik ve ses kayıtlarımızı dinletiyoruz bize tepkiler veriyor bir gün gözleri açıksa bir gün derin uyuyor biraz daha iyi olunca flim izletmeyi düşünüyoruz doktorlar beynin uyanması gerektiğini söylüyor sizce daha etkili olması için neler yapmalıyız

    2018/10/26 at 7:55 pm
  • From Edaa on Prof. Dr. Nigar Dursun’un “International Scientific Advisory Board” üyeliği

    Merhaba hocam 21 yaşında olan ikizim trafik kazası sonucu bakımda yatıyor beyin kanaması dediler 10 gün sonucunda uyku ilacını kestiler ama uyanmadı bilincini açmak için ilaç aldırdılar 5 gün ilaç kullandılar sol kolunda hareketlilik var ama sağ tarafında güçsüzlük olduğunu söylüyorlar sol gözü açık ama dağ gözü kapalı şuna 27 gün oldu 10 gündür fizik tedavi uyguluyoruz 5 gündür kendi kollarını kasıp destek alarak kafasını kaldırmaya çalışıyor bilinçleri bakışlı sesleri duyuyor birşey sorduğunda gözleriyle cebp vermeye çalışıyor emar çekilde damar tıkanıklığı gözlemlenmiş birde bir kaç yerinde kalıcı hasar görünüyor ama ne yönde bilmiyoruz dediler ama şuanda sağ kolunu da oynatmaya biraz da olsun başladı solunumu kendi alıyor durumu ve tedavi süreni merak ediyoruz solunumu kendi alıyor mümkünse Bilgi almak istiyoruz zamanla iyi bakımla iyi olacağı söyleniyor umarım iyi olur

    2018/10/26 at 8:18 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Nigar Dursun’un “International Scientific Advisory Board” üyeliği

      https://felc-romatizma.com/travmatik-beyin-yaralanmasinda-iyilesme/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz. Bir de özellikle https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun adresindeki yazımı çok detaylı inceleyin. Şu anda yatmaya bağlı gelişebilecek sorunları engellemek gerekir. Özellikle yatak yaralarına ve eklemlerde oluşabilecek eklem sertlikleri ve şekil bozukluklarına çok dikkat etmek gerekir. Verdiğim adreste bunları nasıl engelleyebileceğiniz anlatılıyor. . http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA adresindeki tv programım da kısa ve öz olarak çok aydınlatıcı olabilir. Zaman geçtikçe kardeşinizden bilgi paylaşın bizlerin devreye girmesi gerekebilir. Geçmiş olsun.

      2018/10/29 at 3:20 pm
  • From Gulcin Akbulut on Yürüme Analizi

    hocam , kol felcli hastaya ,sadece parmaklarini kipirdatabiliyor, merkezinizde kol robotu var midir? nasil bir tedavi uyguluyorsunuz ?

    2018/10/31 at 1:09 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;

      2018/11/12 at 11:54 am
  • From Mehmet Çipe on Felç tedavi yöntemleri

    İyi aksamlar hocam suan bi nevi ilaclarla bagirtisini kontrol altina aldik.sebebi sol taraftaki felcten dolayi el ve ayaktaki kasilmalar .bugun tekrar cikan tomografi sonucuna gore doktor bey beynin buyuk bi bolumunde ödem var hala kalici hasar olabililir hatta zamanla sizi tanimayabilirde dedi.ödemin gecip gecmemesiyle alakali dedi.buna bi cereahi mudahalede bulunamazmi hic hocam

    2018/10/31 at 9:00 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç tedavi yöntemleri

      Şu anda yoğun bakımda kalması ve tedavisinin yoğun bakım hekimleri ve nörologlar tarafından yapılması gerekiyor. Öncelikle https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun adresindeki yazımı çok detaylı inceleyin. Şu anda yatmaya bağlı gelişebilecek sorunları engellemek gerekir. Özellikle yatak yaralarına ve eklemlerde oluşabilecek eklem sertlikleri ve şekil bozukluklarına çok dikkat etmek gerekir. Verdiğim adreste bunları nasıl engelleyebileceğiniz anlatılıyor. Ayrıca https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adresindeki tv programımı seyredin. Öte yandan https://felc-romatizma.com/felc/ adresinde felçle ilgili yazdığım birçok bilgiyi bulacaksınız, lütfen dikkatlice inceleyin. Buralarda tüm cevapları bulacaksınız. İnşallah yoğun bakımdan çıkınca konuşalım. Çok geçmiş olsun.

      2018/11/12 at 11:53 am
  • From Sibel on Felç belirtileri

    Merhabalar hocam. 7 yasındaki oglum 3 yadındayken fark edip takibe aldığımız bir rahatsızlık yasıyor. Merdiven inerken koşarken zorlanıyor tek ayak üstünde zıplayamıyor. Zekada hiç bir problem yok Bunun üzerine cocuk norolojisşne muayne ettirdik beyin mr ve kan tahlilleri bakılıp cp ve myopati kas hastalıkları ekarte edildi. Sadece sag tarafa hafif bir güçsüzlük oldugunu ama bununda hastalık degilde bir rahatsızlık oldugu soylendı tabi bu arada 30 seans fizik tedavi aldı. Tedaviden sora hareketleri daha hızlandı ama tam olarak performans alamadık . Yine bu asamada ortopedi doktoruna goturup muayne ettirdik sonuç olarak bizden bel mr istedi. Oncesinde bir fizyoterapist in gormesini eger gerekli gorurse lomber mr cekilmesini istedi sizin bu konudaki dğssüncelerinşz nelerdir oglumun rahatsızlığı ne olabilir.

    2018/11/01 at 3:51 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç belirtileri

      Beyin MR ve tahlillerle cp ekarte edilemez. Detaylı muayene lazım, şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Geçmiş olsun.

      2018/11/12 at 11:47 am
  • From Veysel ÖZDENK on Serebral palsi tedavisinde dikkat edilecek noktalar !

    Merhabalar bizim oğlumuz 8 aylık ve emekleme de problem yok oturabiliyor. Fakat son ili gündür otururken başı aralıklı olarak öne düşüyor ve Sonra kaldırıyor bu normal mi? Bilinçsiz yapıyor.

    2018/11/04 at 12:47 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral palsi tedavisinde dikkat edilecek noktalar !

      İki gündür olan böyle bir durum için acile gitmeliydiniz. Ancak eğer gelişim normal değilse bilemem. Bu dediklerinizle birşey diyebilmem imkansız. Bebeğin şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri değerlendirmek gerekir.

      2018/11/12 at 11:24 am
  • From Murat on BEL AĞRISI

    Merhaba hocam ben murat yurt dısından yaZıyorum 30 yasındayım benim problemim belimin sag tarafında sişkinlikle baslayan ve sonra ilerleyen arka kısımda omurilik sag alt kısmında agrılarlan yukselen asırı agrılarım hicbir ilac agrımmı azaltmıyor yurumeye yada ayaga kalktıgında sancı gırıyor ve hicbir sekilde hareket edemiyorum agrım sadece yatmaklar geciyor birgun falan agrım oldugunda hicbirsey yapamıyorum bezaman ayaga kalksam hep sancı gırıyo dayanılmaz bi sancı turkıyedekı doktorlar ankilozan spondolıt hollandadakıler omur ilikte asınma falan dediler şimdi calısamıyorum yasam kalıtem neredeyse geriledi yardımcı olurmusunuz

    2018/11/05 at 3:09 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      Ankilozan spondilit olabilir. Bunun için çok iyi ilaçlar bulunmakta. hızlıca karar verip tedaviye geçmek gerek. https://felc-romatizma.com/bel-agrisi/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz. Geçmiş olsun.

      2018/11/12 at 11:21 am
  • From Aykut Yıldız on Omurilik Yaralanması

    Sayın hocam C5 C6 kırığında iyileşme ne kadar olur.Hisleri var ama hareket sadece kollarında var.

    2018/11/09 at 12:45 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Omurilik Yaralanması

      Burada meydana gelen hasarı derecesi önemli. Bunlar muayene ile anlaşılır ve ileriye Yönelik ciddi tahminlerde bulunabiliriz. Omurilik yaralanmasında en önemli konuların başında mesane fonksiyonlarının tetkiki ve tedavisi gelmektedir. Çünkü mesane fonksiyonlarına dikkat edilmezse böbrekler kötü şekillerde etkilenebilir ve hastanın hayatını riske edebilir. Yaralanmanın şiddetine göre elbette rehabilitasyondan fayda görebilirsniz. https://felc-romatizma.com/omurilik-felci ve https://felc-romatizma.com/baskan-robogaiti-inceledi/ adreslerindeki yazılarımı okuyun lütfen. Geçmiş olsun.

      2018/11/12 at 11:19 am
  • From Ozlem ozturk on Prof. Dr. Nigar Dursun’un “International Scientific Advisory Board” üyeliği

    Hocam iy aksamlar benim serbral palsili oglum var suan 10yasinda 3yasinda ağır engelli yuruyemiyo konusamiyoyuzde 60 verildi ben ötv siz arac almak istiyorum hastanelere rahat gidip gelmek icin raporu buyltme imkanim varmi halen bez kullaniyo butun her ihtiyacini biz karsiliyoz bilgilendirirseniz sevinirim saygilar

    2018/11/11 at 8:26 pm
  • From Sibel on SEREBRAL PALSİ

    Saygıdeğer hocam
    7 yasındaki oglumu ogretmenınin fark etmesi sonucu 3 yadındayken sayın hocam serap uysal hanımefendiye goturduk. Ck ve cpk ve diger bazı testleri ve beyin mr sonucu temiz cıktı reflekslerınjn gayet iyi oldugu soylendı kas hastası olmadığını dogustan gelen sag tarafta bir kas güçsüzlügü oldugu soylendı 30 seans Fizik tedavi sonucu oglum gelişim gösterdi. Bu arada oglum daki bulgular tek ayak üzerinde duramama hızlı koşamama merdiven inerken one egılerek inme kısaca hareketlerde hantallık. Senelik ortopedi kontrolümüzde farklı bir doktora gidip durumu acıkladık kendisi bizden lomber mr istedi omurilik te sorun olup olmadığına emin olmamız için cünkü oglumun hareketlerinde yine hantallık vardı. Mr sonucu sakroiliak bulgusu a rastlandı. Ve romatoloji testleri ve ck yapıldı sonuçlarımız negatif. Bu arada oglumu 4 ayrı fizyoterapist muayne etti 1doktor serebral palsi den şuphelendi diger doktorlar kasların gayet guclu oldugunu herhangi bir serebral palsi olgusuna rastlamadıklarını söyledilerson olarak ne yapmam gerektiğini sasırdım cocugumun rahatsızlığı nedir nasıl bir yol izlemem gerekir lütfen beni aydınlatırmısınız

    2018/11/13 at 4:24 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Çoğu zaman çocuklara tanı konamadığını görüyorum halbuki bunların çoğunda tanı muayene ile bile koyulabilir nitelikte oluyor. Her çocukta olmamakla birlikte çoğu vakada muayene çok önemlidir ve önemli sonuçlara ulaşılabilir. Geçmiş olsun.

      2018/11/19 at 10:52 pm
  • From Cgdemburak on SEREBRAL PALSİ

    Merhaba. Ogluma 7 bucuk aylik iken dogumda Oksijensiz kalmaya bağlı beyninde bazi hasarlanmalar oldugu söylendi. O aydan sonra fizik tedaviye ve balik yagina başladık su anda 13 aylik ve başını tutabiliyor destekli olarak oturup ayakta durabiliyor adim atabiliyor. Anne baba dede nene diyor. Aktif bir bebek ve meraklı. Hala oturamiyor. Su anda bir doktorumuz bize cortexin igne başlamamızi önerdi. Ama bazi şüphe ve korkularimiz var. Daha kötü olur mu riski zarari varmi diye. Doktorumuz içimiz rahat kullanmamizi söyledi. Bu ilaç ile ilgili pek bir bilgi bulamadik sizin görüşleriniz de çok değerlidir. Şimdiden cok teşekkür ederim.

    2018/11/17 at 11:46 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Literatürde çok yetersiz veri var. Önerilen bir ilaç değil. Bu ilacın önerildiği bir ortamda yarar görülebileceği kanaatinde değilim. Ailenin gereksiz sözde tedaviler ve suistimallere karşı önlem alması gerekir. Maalesef kötü niyetli kişiler tarafından ailelere büyük ekonomik kayıplar yaşatılıyor. Eğer sapstisite (kaslarda istem dışı kasılma) fazla ise çocuğa belirli aralarla toksin yapılması gerekir. Aşağıdaki yazılarımızı da incelemenizi rica ederim. Geçmiş olsun.

      https://felc-romatizma.com/serebral-palsili-cocugum-yureyebilecek-mi

      2018/11/19 at 10:49 pm
  • From Havva özcanlı on SEREBRAL PALSİ

    Merhaba hocam ben 31 haftalık preklemsi olduğum için doğum yaptım bebeğim 1380 gr doğdu akciğer geliştirici iğne yapıldı doğduğunda kendi nefes aldı fakat sonda çekilme olduğu için tüpe bağladılar ve 3 gün oksijen aldı bebeğim düzeltilmiş olarak şu an 10 aylık doğduğu andan itibaren 12 aylık son bir ayda gözünde odaklandığında belli belirsiz bir kayma gözlemledik şimdiye kadar bunun dışında hiçbir belirtisi yok ( bu arada topdan dolayı anti vgf yapıldı) bunun dışında bebeğim ilk andan itibaren gelişim olarak yaşıtlarıyla aynı şu an sıralayarak yürüyebiliyor sese daha çok küçüklükten beri dönüp bakıyor çağırınca hemen bakıyor 7 Aydan beri desteksiz oturuyor 3. Ayında kafa dik tutma falan hepsi yaşıtlarıyla aynı ama göz için doktora gittiğimizde mr ve eeg istendi ve mr da oksijensiz bölge gözlemlendi sadece mr a bakarak doktor serebral palsi spastik dipleji teşhisi koydu biz şoktayız bebeğim gerçekten çok normal gözündeki kaymayı bile sadece yakınları bildiğimiz için farkediyoruz ve gerçekten düzgün yürüyor önden yürütülen yürüteçleri kendi başına sürebiliyor ne yapmalıyız bilmiyorum yardımcı olur musunuz

    2019/01/27 at 9:26 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      İşlerimin yoğunluğu nedeniyle cevabım gecikti. Çocuğunuzun serebral palsi olup olmadığı muayene ile anlaşılacak bir durum. Öyle hastalar görüyorum ki tanı koyulamamış ancak çocuk apaçık serebral palsi veya tersi durumlar da mevcut yani serebral palsi deniyor hiç ilgisi yok. İyi bir muayene öneriyorum. Geçmiş olsun.

      2019/02/12 at 11:33 am
  • From İzzet on Spastik bebek belirtileri

    Merhaba hocam.
    13 aylık ikiz kız bebeklerimiz var. Biri diğerine göre kilolu. Yeni yeni desteksiz yürümeye başladılar, kilosu fazla olan biraz ilerleyince kendini geriye doğru atıp düşüyor, bunu eğlence haline getirip tekrarlıyor.Zarar gelmemesi için sürekli arkasından takip ediyoruz. Ne yapmamız gerekiyor?

    2019/02/04 at 11:33 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spastik bebek belirtileri

      Anladığım kadarı ile bir motor gelişme geriliği yok. Bu durumda çok dikkatli olarak takip etmenizi öneririm. Ancak yine de içiniz rahat etmiyorsa görebilirim.

      2019/02/12 at 11:30 am
  • From Ada yagmur on Annem kemik kanserinden öldü. Bel ağrım kanserle ilgili olabilir mi?

    Hocam annem 63 yasinda filim cekilde belinde siyah leke oldugu soylendi bazen ayagina yol yuruyunce siddetli dayanilmaz agri giriyor simdi doktor bizden emar ve ilacli filim istedi siz ne dusunuyorsunuz kotu bisey olabilrmi lutfen yardim edin

    2019/02/07 at 8:09 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Annem kemik kanserinden öldü. Bel ağrım kanserle ilgili olabilir mi?

      Bel ağrısı genelde mekanik nedenlerle olur, kötü birşey olmaz. Ancak çok az bölümünde kanser de bel ağrısına neden olmaktadır. https://felc-romatizma.com/bel-agrisi/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz. Geçmiş olsun.

      2019/02/12 at 11:29 am
  • From Eyüp on Felçten değil bilmemekten korkun!

    Hocam merhaba benim Babam 22 yıl önce beyin kanaması geçirdi sol taraf felç oldu şuanda yürüyemiyor bizlerden destek alıp yürüyor konuşmasında bide hafızasında çok şükür bir sorun yok bunun bir tedavisi varmı hocam Allah Aşkına bir tedavisi varsa yardımcı olsanız çok mutlu oluruz

    2019/02/14 at 7:30 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felçten değil bilmemekten korkun!

      Çok yoğun olduğumdan bir süredir mesajlara bakamıyordum bu yüzden cevabom bir hayli gecikti. Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

      2019/04/15 at 10:57 pm
  • From Meryem on Spastik bebek belirtileri

    Mrb hocam yiğenim var 10 aylik bana çok normal gelmedi çocuk kendi basina oturamıyor mesela normal bebekler tepki verir hiç öyle tepkisi atılması yok anne babayı tanıyor gibi de değil öylece oturuyor ama destekle kucak dışında zaten duramıyor ayakları üzerine basmıyor mesela yani sanki kendini taşıyamıyor iki üç aylık bebek gibi belinden falan tutarak tutuluyor hala salyası akiyor göz teması yok ismine de tepki vermiyor zaten hiç öyle sesler de çıkarmıyor anne babayı görüp bi tepkisi yok çok tuhafıma gitti bu durum ne olabilir acaba problemi çok üzüldüm

    2019/03/18 at 3:10 am
  • From Mehmet Akif on Spastik bebek belirtileri

    Merhaba hocam. Benim 28 aylık bir oğlum var konuşmasında yürümesinde mimiklerde vs hiçbir sıkıntı yok çok şükür ancak bebekliğinden beri son derece hareketli. Öyle ki hiç boşluk kabul etmiyor en hareketsiz halinde hiç olmazsa ayaklarını hareket ettiriyor. 6-7 aylık civarında el kol kafa ve bacakları sallamaya başlamıştı ve hala devam ediyor heyecanlandığında da yapıyor hiçbir şey yokken de yapıyor hatta bazen uyuturken birden oturup yine aynı hareketi yapıyor sanki bir müziğe eşlik ediyor gibi. Biz endişelenmeye başladık sizin bir öneriniz var mıdır? şimdiden çok teşekkür ederim.

    2019/03/18 at 11:09 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spastik bebek belirtileri

      Yoğun olduğumdan cevabım gecikti. Bir çocuk psikiyatristine gidin lütfen. Geçmiş olsun.

      2019/04/15 at 10:54 pm
  • From Azra on SORU - CEVAP

    Merhaba Hocam,
    Kardesime 7 sene önce araba carpti ve 3. Derece beyin tramvasi gecirdi. Suanda tek basina yürüyemiyor. Therapielerin devam ediyor. Ama asiri kisilik bozuklu olustu. Cok agresif, bizlere küfür ediyor saldiriyor. Ne desek tersini söylüyor. Hepimizinde pyskolojisi asiri bozuldu. Ne yapacagimizi bilmiyoruz. Spastik icin ve epilepsi icin agir ilaclar kullaniyor. Bunlarin yaninda sakinlesmesi icin önereceginiz birseyler varmi? Simdiden tesekkürler.

    2019/03/31 at 4:22 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SORU - CEVAP

      Yoğun olduğumdan cevabım gecikti. Psikiyatristlerle görüşmeniz uygn olacaktır. Geçmiş olsun.

      2019/04/15 at 10:53 pm
  • From erva Öztürk on Kısmi felç tedavisi

    İyi günler dedem iki ay önce safra kesesinden rahatsizlandi ameliyat oldu ama sag kolunu hareket ettiremiyor kafa karisikligi ve konusma bozuklugu var doktor beynine pihti gitmis olabilir dedi ama hastaneye birgün sonrasinda gitmesine ragmen pihti ile ilgili tedavi yapilmadi simdide cok zaman gecti düzelme imkani var mi

    2019/04/02 at 8:53 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Kısmi felç tedavisi

      Yoğun olduğumdan cevabım gecikti. Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;

      2019/04/15 at 10:52 pm
  • From Emrah on Korpus Kallozum Agenezisi

    Merhabalar hocam eşim 31 haftalık hamile bebeğin kilosu 2.52 kg 44 cm boyu var Korpus Kallozum Agenezisi tanı konuldu doğumdan sonra ne yapmamız nere gitmemiz gerekiyor acaba bu rahatsızlığın açabileceği sonuçlar neler olabilir bilgilendirirseniz sevinirim?

    2019/04/05 at 10:07 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Korpus Kallozum Agenezisi

      Yoğun olduğumdan cevabım gecikti. Korpus kollosum agenizisini sizin de okumuş olduğunuz gibi yazdım. Bebeğinizin uygun olunca derhal muayeneye ve rehabilitasyona başlatmak üzere hazır olunuz. Geçmiş olsun.

      2019/04/15 at 10:51 pm
  • From Duygu bülbül on Toksin uygulamaları, felç ve serebral palsi için çok önemlidir

    Merhaba hocam kardeşim hsp hastadı. 32 yaşında. Hamileliğinden sonra ortaya çıktı ağrıları çok fazlaydı kulandığı ilaçlar ile ağrılarında rahatlamalar oldu. Fakat internet üzerinden hastalığı araştırırken hiç olumlu bir açıklama görmemiştim umut ışığı oldunuz bunun için teşekkürler. Antalyada yaşıyoruz ve istediği anda istanbula gelemez botox tedavisi için nasıl bir yol izleriz şimdiden çok teşekkürler .

    2019/04/06 at 10:01 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Toksin uygulamaları, felç ve serebral palsi için çok önemlidir

      Yoğun olduğumdan cevabım gecikti. Eğer kardeşinizin ağrıları istemsiz kasılmalara bağlı ise botox enjeksiyonlarından faydalanır. Elbette öncelikle muayene gerekir ki burada bir kasılma var mı yok mu görelim. Geçmiş olsun.

      2019/04/15 at 10:49 pm
  • From Ferhat on Spastik bebek belirtileri

    Prematüre doğan ikiz kızlarımız var düzeltilmiş 2 aylıklar bugün sağ bacağında güç kaybı olduğunu farkettim normalde sırt üstü yatarken 2 ayağını kalçadan dikliyebiliyordu ama şimdi sol bacağını dikliyemiyor his var ama koltuk altından tutup kaldırıyorum ayakları boşta iken ileri geri sallıyorum sol ayağını tutuyor sağ ayağı boşta sallanıyor ne olmuş olabilir teşekkür ederim

    2019/04/08 at 10:54 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spastik bebek belirtileri

      Bu dediklerinizle birşey diyebilmem imkansız. Bebeğin şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri değerlendirmek gerekir. Öncelikle çocuk doktoru görsün, gerekirse bizler değerlendirelim.

      2019/04/15 at 10:46 pm
  • From İrem on SORU - CEVAP

    Merhaba hocam
    Annem 45 yaşında yaklaşık 6 ay önce beyine pıhtı atması sonucu sol tarafında geçici felç oluştu.Annem aynı zamanda antidepresan kullanan birisi.Şuan iyi ama geceleri kasılmaları çok fazla oluşuyor.Gözleri kapansa dahi titreme ve kasılmalar uyutmuyor.Bacakları istemsiz atıyor.Hastanede de geceleri kasılmaktan çok kötü olmasına rağmen fizik tedaviye gerek duyulmamıştı.Bu halde görmeye dayanamıyorum kremler ilaçlar işe yaramıyor ama o yarayacak sanıyor.Ne yapabiliriz ?

    2019/04/14 at 2:32 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SORU - CEVAP

      Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

      2019/04/15 at 10:45 pm
  • From Sibel kurt on Spastik bebek belirtileri

    Merhaba 10+2 aylık oğlum sadece uykuda birde uykuya dalarken bacaklarını hafif hafif kaldırıp indiriyor bi kaç gündür böyle.diğer belirtilerinize baktım hiçbiri mevcut değil oğlumda. Acaba bunun sebebi nedir.ağlama yok sadece o hareketi yapıyor

    2019/04/15 at 4:55 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spastik bebek belirtileri

      Çok spesifik bir duruma benzemiyor. Çocuğunuzun gelişimine iyi bakmak lazım.

      2019/04/15 at 10:44 pm
  • From asya on Spastik bebek belirtileri

    Merhba hocam;
    Benim kızim 2 ay 3 günlük dogdugundan itibaren 40 gune kadar bise yoktu ellrini kendine dogru cekiyordu hareketliydi 40 gun sonra o hareketleri yapmamaya basladi hafif hareket ediyor ama ellerini kendisine dogru cekmiyor

    2019/04/22 at 11:47 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spastik bebek belirtileri

      Çok yoğun olduğumdan cevabım gecikti. Bu dediklerinizle birşey diyebilmem imkansız. Çocuğunuzun şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri değerlendirmek gerekir. Geçmiş olsun.

      2019/05/15 at 12:09 pm
  • From Tuğçe on SORU - CEVAP

    Hocam merhabalar ,4 aylık bir bebeğim özelikle kucağımdayken genelde sağ tarafa bakma eğilimi olduğunu farkettim.Tortikolis şüphesiyle çocuk cerrahisine muayene olduk fakat pozisyonel olduğunu söylediler usg side temiz çıktı.Geçen hafta nörolojik muayenesinide yaptırdım yapan hocada nörolojik gelişiminin iki tarafındaki gücün aynı ve gayet güzel olduğunu söyledi.Fakat çocuk sol tarafa çevirebilsede kafasını genelde sağa bakmayı tercih ediyor bir sorun teşkil edermi

    2019/04/22 at 2:08 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SORU - CEVAP

      Çok yoğun olduğumdan cevabım gecikti. Bu dediklerinizle birşey diyebilmem imkansız. Ancak hekim arkadaşlarımız birşey olmadığını söylediğine göre rahat olabiliriz. Yolunuz düşerse ben de göreyim. Geçmiş olsun.

      2019/05/15 at 12:08 pm
  • From Burcin on Spastik bebek belirtileri

    Hocam benim ikizlerim var biri gayet rahat hareketler yaparken diğeri hiç birşey yapmiyo yaşlarına giriceklwri bu beni çok uzuyo tedavisi varmidir

    2019/04/22 at 2:41 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spastik bebek belirtileri

      Çok yoğun olduğumdan cevabım gecikt. Bu dediklerinizle birşey diyebilmem imkansız. Çocuğunuzun şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri değerlendirmek gerekir. Geçmiş olsun.

      2019/05/15 at 12:07 pm
  • From G.B. on Spastik bebek belirtileri

    Merhaba Hocam,
    Benim 3 yasinda kizim var, gercek grip oldu bu sene ve o oldugundan beri ellerini uyurken siki yumruk seklinde sikip uyor. elektroensefalografi Hastanede uyaniken yapildi ve temiz cikti. Bi vitamin eksikligi olabilir mi? Ne yapabilirim ne olabilir? Cok tesekkür ederim..

    2019/04/26 at 12:32 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spastik bebek belirtileri

      Çok yoğun olduğumdan cevabım gecikt. Bu dediklerinizle birşey diyebilmem imkansız. Çocuğunuzun şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri değerlendirmek gerekir. Geçmiş olsun.

      2019/05/15 at 12:07 pm

Bir cevap yazın