• From Tufan on Kaplıca tedavisi romatizma 'ya iyi gelir mi ?

    Hocam iyi günler benim yimisakdoku rahatsızlığım var birde eklemler ağrıyor Kaplıca iyi gelirim şimdiden tesekkurler
    2018/07/28 at 2:03 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Kaplıca tedavisi romatizma 'ya iyi gelir mi ?

      Eğer iltihaplı romatizma değilse iyi gelebilir. https://felc-romatizma.com/romatizma/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz Geçmiş olsun.

      2018/07/31 at 1:42 pm
  • From Seher on Serebral Palside Ayakta durma – Yürüme - Denge Aktiviteleri

    Merhaba hocam benim kardeşim de sp hastası yukarda yazdıklarınız daha çok küçük çoçuklar için yapılabilecek şeyler bende kardeşim için evde durumunda biraz olsun düzelme olması için birşeyler yapmak istiyorum ama zarar vermekten de korkuyorum rahabilitasyon merkezine de gidiyor ama pek bi faydası yok ona sürekli fizik tedavisini uygun görmüştü doktorlar ama biz köyde olduğumuz için çok mümkün olmadı bu yorumlarda ameliyattan bahsettiğiniz gördüm bu nasıl bir ameliyat önerir misiniz 18 yaşında kendisi hiç bir ihtiyacını kendisi karşılayamayacak bi durumda neredeyse w oturuşu ile oturabilir bi tek ve o şekilde emekleyerek bi yerlere gidebiliyor evin içinde

    2018/07/28 at 1:24 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palside Ayakta durma – Yürüme - Denge Aktiviteleri

      Bu şekildeki gençlere ameliyat yapılabilir ancak detaylı değerlendirme önemli. Ameliyat sonrası daha da kötü olan hastalarım hiç de azımsanmayacak oranlarda. Bu yüzden ameliyat için uygun mu değil mi, başka tedavilerden fayda görür mü bakmak lazım. Köyde oturmanız işi zorlaştırıyor elbette. Geçmiş olsun.

      2018/07/31 at 1:41 pm
  • From hafize on Yürüme Analizi

    merhaba
    9.bucuk aylik kizim war. 8 aylik desteksiz oturmaya basladi.8 aylik yurutece koymaya basladim fakat yere basmadi.elle tuttugumuzda da ayaklarini yukari çekiyor. 1 2 adim atiyor ama bedenini dik konuma getirmeden agirligini biz tasir durumdayken hawadan atiyor adimlari. birkac gundur yurutecde bacaklariyla kendini geriye iterek geri geri gidiyor.bacaklariyla itme eylemi war fakat dik konuma getirdigimizde bedenini bacakalriyla taşımıyor oturma konumuna getiriyor.oturmasinda donmesinde sıkinti yok.dönerek odayı dolasabiliyor.2 adir anne baba gel gel diyor
    sizce bir sorun varmidir? imdiden tesekkurler

    2018/07/28 at 10:19 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Yürüteç için neden acele ediyorsunuz? Çocuğun yürüme yaşı 12 aylık sonrasıdır. Gelişiminde başka bir sorun yoksa problem yoktur denebilir. Ancak tabii ki bu kadarcık bilgiye dayanarak konuşuyorum. Bir endişeniz varsa nuayene çok önemlidir.

      2018/07/31 at 2:16 pm
  • From Ayşe on Spinoserebeller Ataksi

    Merhaba hocam babam serapella atalsi hastasi bu hartalik kekemelige sebep oluyor mu?

    2018/07/29 at 12:22 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spinoserebeller Ataksi

      Evet konuşma bozukluğu yapabiliyor. Geçmiş olsun.

      2018/07/31 at 1:39 pm
  • From Serhat on BEL AĞRISI

    Merhaba hocam. Ben spora yeni başladım sanırsam yanlış bir hareket veya fazla bi ağırlık kaldırdım belimi eğemiyorum eğdiğim zaman çok fazla acı veriyor sizce fıtık olabilir mi ?

    2018/07/29 at 4:47 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      https://felc-romatizma.com/bel-agrisi/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz. Geçmiş olsun.

      2018/07/31 at 1:39 pm
  • From zk on ROMATİZMA

    hocam 7 aydır psorıasıs atrıt teshısı konuldu.metoart ıgne kullamıyorum.sımdı sedef ıcın bıtkısel bır cozum buldum ve denemej ıstıyoru.bu yüzden ıgneyı bırakmak ıstıyorum 1 aylığına.sorun teskıl edermı?cok mu sakıncalı öğrenmek ıstedım.

    2018/07/30 at 3:50 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on ROMATİZMA

      Bitkisel tedavi bu durumu tedavi etmez. Metoarttan daha yeni ve iyi tedaviler uygulanabilir. Aylık iğne tedavileri var. Ancak elbette değerlendirilmeniz gerekir. Geçmiş olsun.

      2018/07/31 at 1:37 pm
  • From Özlem Çetin on Serebral Palside Baş Kontrolünü Sağlamak İçin Yararlı Aktiviteler

    Merhaba hocam. 8,5 aylık bir kızım var. 7,5 aylıkken ateşsiz havale geçirdi. İlk nöbetten sonra 20 gün sorun olmadı ancak 20 gün sonra 4 günde 4 kez nöbet geçirdi. Nöbetleri videoya çekip çocuk nörolojisine gösterdik basit miyeklonik nöbet dendi ve keppra başladık. 15 gündür kullanıyoruz ve nöbet tekrarı olmadı henüz. Kan ve idrar tahlilleri, metabolik testler, EEG ve MR temiz çıktı. Kızım 69 cm ve 7 kilo, baş çevresi 41.3 cm. Nöroloji doktorumuz zeka ve refleksler yerinde dedi. Normalde ilk nöbete kadar çok aktif olnayan kızım ilk nöbetten sonra dönmeye başladı, emeklemek için oldukça gayretli fakat henüz emeklemiyor. Başını normalde uzun süre dik tutuyor ancak arada ileri geri sallıyor. Eli ile oyuncakları tutuyor fakat sıkı sıkı tutma yok bir süre sonra bırakıyor. Bir de yeme problemimiz var. Bir türlü kaşıkla yediremiyorum. Sonunda güçten düşmesin diye yine biberonla veriyorum. Pek çok gıda rahatsız ediyor. Yeni yedirdiğim çoğu şeyde uzun süre huzursuz oluyor, gazı oluyor ve daha fenası çok fazla kabızlık oluyor. Yani normal mi ya da sorun ne olabilir?

    2018/07/30 at 8:05 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palside Baş Kontrolünü Sağlamak İçin Yararlı Aktiviteler

      Bu dediklerinizle birşey diyebilmem imkansız. Bebeğin şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri değerlendirmek gerekir. Ancak ondan sonra bir sorun olup olmadığına karar verebiliriz. Geçmiş olsun.

      2018/07/31 at 1:36 pm
  • From Eyüp AKKUŞ on Felçte Robotla Yürüme Çalışması

    Mesaj: Selamun aleyküm Hocam Benim adım Eyüp Benim Babam 62 yaşında 20 seneye yakın Beyin kanaması geçirdi sol tarafı felç oldu çok şükür konuşmasında hafızasında hiç problem yok sadece yürümede zorluk çekiyor ayağa kalkınca bir adım atmadan yere düşüyor biz elinden tutup bizim desteğimizle yürüye biliyor Rabbim sizden Razı olsun inşallah Hocam Bir tedavisi varsa bize dönüş yaparsanız çok seviniriz 

    2018/07/30 at 8:08 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felçte Robotla Yürüme Çalışması

      Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;

      2018/07/31 at 1:35 pm
  • From AYDIN TAŞTAN on FELÇ

    Merhaba hocam babam 76 yaşında tansiyon sebebiyle felç geçirdi sol taraftan beyine pıhtı atmış anjyu yaptılar 6 gündür yoğun bakımda gözlerini açıp kapatıyo ellerini bacaklarını oynatıyo bilinci kapalı uzman doktor bize herşe hazırlıklı olun diyor sizce babamın durumu ne olur şimdiden teşekkür ederim

    2018/07/31 at 12:06 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Beyin hasarının derecesine bağlı. şu anda yoğun bakımda kalması ve tedavisinin yoğun bakım hekimleri ve nörologlar tarafından yapılması gerekiyor. Öncelikle https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun adresindeki yazımı çok detaylı inceleyin. Şu anda yatmaya bağlı gelişebilecek sorunları engellemek gerekir. Özellikle yatak yaralarına ve eklemlerde oluşabilecek eklem sertlikleri ve şekil bozukluklarına çok dikkat etmek gerekir. Verdiğim adreste bunları nasıl engelleyebileceğiniz anlatılıyor. Ayrıca https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adresindeki tv programımı seyredin. Öte yandan https://felc-romatizma.com/felc/ adresinde felçle ilgili yazdığım birçok bilgiyi bulacaksınız, lütfen dikkatlice inceleyin. Buralarda tüm cevapları bulacaksınız. İnşallah yoğun bakımdan çıkınca konuşalım. Çok geçmiş olsun.

      2018/07/31 at 1:34 pm
  • From Emre on BEL AĞRISI

    Merhaba adim emre 18 yaşındayım 6 ay boyunca çalıştığım klima işinde belim ağrımaya başladı bende spor yapıyordum fazla onemsemedim sporu yoğun bir şekilde yaptım ve daha da agridi sonra bi sure sonra bıraktım sporu ve belim ayni kaldı sonra emar çektiler bana bi şey çıkmadı zorladin dedi doktor bey bende tamam dedim ama hala sağ taraf ağriyor ve his kaybı oluyor YARDİMCİ OLURSANİZ COK İYİ OLUR HOCAM TESEKKUR EDERİM

    2018/07/31 at 12:30 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      Bakmak ve muayene etmek gerekir. https://felc-romatizma.com/bel-agrisi/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz. Geçmiş olsun.

      2018/07/31 at 1:34 pm
  • From Can on FELÇ

    Hocam merhaba. Annem inme geçirdi fakat doktorlar hastaneye cok gec geldigini soyluyorlar gece uyku aninda olmuş. 20 gündür yoğun bakımda sürekli uyutuluyor. Soluk alamamasından dolayı gırtlağa delik açilacakmış. Ve yemek için mideye delik açıldı hortumla ordan beslenecek. Hastaneye geç gidildiği için hiç iyilişme durumu yokmu? (Sağ beyinde OSA tıkanmış) sol tarafı tamamen felç konuşamıyor gözlerini açamıyor. Hocam lütfen uzunca cevap yazıp beni bilgilendirin.

    2018/08/01 at 1:28 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Anladığım kadarı ile oldukça ağır bir beyin zedelenmesi mevcut. Bu haliyle bekleyip göreceksiniz. Şu anda yoğun bakımda kalması ve tedavisinin yoğun bakım hekimleri ve nörologlar tarafından yapılması gerekiyor. Öncelikle https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun adresindeki yazımı çok detaylı inceleyin. Şu anda yatmaya bağlı gelişebilecek sorunları engellemek gerekir. Özellikle yatak yaralarına ve eklemlerde oluşabilecek eklem sertlikleri ve şekil bozukluklarına çok dikkat etmek gerekir. Verdiğim adreste bunları nasıl engelleyebileceğiniz anlatılıyor. Ayrıca https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adresindeki tv programımı seyredin. Öte yandan https://felc-romatizma.com/felc/ adresinde felçle ilgili yazdığım birçok bilgiyi bulacaksınız, lütfen dikkatlice inceleyin. Buralarda tüm cevapları bulacaksınız. İnşallah yoğun bakımdan çıkarsa tekrar yazın. Çok geçmiş olsun.

      2018/08/01 at 11:46 am
  • From Necife ergüç on Travmatik Beyin Yaralanması (Kafa Travması)' nda İyileşme

    Merhabalar
    Abim 3 ay önce yüksekten düştü , sol kulak hizasındañ alın bölgesine kadar yaralanmaları mevcut kafatasının o bölgesi çıkarıldı . Başka bir yaralanması yok. Yoğun Bakım sürecinden sonra cümle kuramasa da selam verecek alacak şekilde konuşuyordu , bir süre sonra yürümeye de başladı . Zaman zaman sağ elinde güç kaybı ve şişlik oldu zaman zaman iyileşti . Sonrasında hidrosefali gelişti, konusmamaya başladı, yürürken sağ ayağını sürüklüyor ve dengesini kaybediyor . Sağ kolunu kullanmıyor ,eli şişti ve durumunda gerileme oldu . Sant takıldı . Fizik tedaviye baslandi. Sant sonrası birkaç kelime kurdu fakat eskiye oranla çok az . İlk zamanlar daha çok konuşuyordu. Komutlara tam uymuyor, bazen bizi anlıyor bazen anlamsız bakıyor . Şant ile konuşma ve fiziksel aktivitesində düzelme olur mu ? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Saygılar Teşekkürler

    2018/08/01 at 4:21 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Travmatik Beyin Yaralanması (Kafa Travması)' nda İyileşme

      Geçmiş olsun. Şantın her daim çalışmasından öncelikle emin olun hekiminizle takipte bulunun. Felç ve konuşma bozukluğu ile ilgli http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarım size çok yardımcı olacaktır.

      2018/08/08 at 1:12 pm
  • From Utku on Korpus Kallozum Agenezisi

    Hocam bebeğimiz anne karnında 26 haftalık. Bugün mr da korpoz callezium agnesizinin ince olduğu zeka geriliği olabileceği söylendi acaba doğana kadar bu korpozkalleziumun iyileşme durumu olur mu saygılar

    2018/08/01 at 9:16 pm
    • From Batuhan candan on Korpus Kallozum Agenezisi

      Hocam merhabalar çocuğumuz 5 yaşında konuşamıyor MR çekildi korpus kallozumda incelme ve nazofarenks tavanında adenoid vejetasyon haba pasajını daraltmıştır teşhisleri konuldu ne yapmamız gerekiyor

      2019/07/22 at 9:39 am
      • Prof. Dr. Erbil DURSUN

        From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Korpus Kallozum Agenezisi

        Bu dediklerinizle birşey diyebilmem imkansız. Bebeğin şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri değerlendirmek gerekir.

        2019/07/24 at 11:59 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Korpus Kallozum Agenezisi

      Bu aşamada Kadın doğum doktorunuzla görüşün. bebek doğar doğmaz çocuk hekimi ile temasta olun. Erken doğum olmasa bile bu sitede yazdıklarım çocuk için önemli olacaktır: https://felc-romatizma.com/premature-bebeklerin-degerlendirilmesi-ve-rehabilitasyonu/ Geçmiş olsun.

      2018/08/08 at 1:10 pm
  • From Oguz on FELÇ

    Merhaba Doktor Bey,

    Annem 2 hafta önce subarknoid kanama sonucunda sağ tarfında güç kaybı var. Ayağını gıdıklayınca çekiyor. fizk hareketleri sırasında ayağı gerilince acıyı hissediyor ve ayağını çekiyor. Doktorlar beyinde küçük hasar olduğunu söyledi.
    Benim size sormak istediğim felçin derecesi nedir? İzmirde tavsiye edebileceğiniz fizik ve rehabilitasyon merkezi var mı?

    2018/08/05 at 5:29 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Geçmiş olsun.

      2018/08/08 at 11:06 am
  • From Duygu kızıl on Felç'in Beyindeki Yeri

    Hocam merhaba babam iki sene önce felç geçirdi sağ tarafı felçli fizik tedaviyle birazdaha iyi kullanıyor kolunu ve bacağını ama konuşmakta sıkıntımız var algıda biraz zayıf benim size sorum bu günlerde kafasından sesler geldiğini söylüyor felçli kolunun ve bacağının Ağrıdığını söylüyor neden olabilir size sormak istedim çok teşekkürler

    2018/08/05 at 10:42 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç'in Beyindeki Yeri

      Kol ve bacakta ağrıların birkaç nedeni olabiliyor. Bunları değerlendirip tedavi etmek gerek. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;

      2018/08/08 at 11:03 am
  • From Nesrin on Fibromiyalji Sendromu

    Hocam ileri derecede fibromiyyaji hastasıyım ilaç olmadan yütüyemez hala geliyorum ağrılardan ilaçlar tedavi edici değil hayatım yok gibi birşey artık bu hastalığın tedavisi yokmu ileride felç olma riski varmı

    2018/08/06 at 2:35 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Fibromiyalji Sendromu

      Fibromiyaljiye bağlı ilerde felç olma durumunuz yok. Bu hastalıkta bazı ilaçların kullanıması ve aerobik egzersizler çok önemlidir. Ayrıca inatçı vakalarda biz beyne elektrik stimülasyonu uyguluyoruz. Geçmiş olsun.

      2018/08/08 at 10:56 am
  • From Selçuk on Kafa Travması Geçiren Hastalardaki Davranış Bozuklukları

    Selamlar hocam benim babam 7 ay önce beyin kanaması geçirdi şu anda babamın sıkıntısı hafızası gelen giden eş dost akrabayı herkesi iyi tanıyor ama karıştırıyor agzından ne çıktıgını bilmiyor küfürbaz olmuş hayel görüyor hep karıştırıyor kendini 30 sene öncesinde zannediyor bunun için ne yapmamız gerekiyor hocam teşekkürler

    2018/08/07 at 12:12 am
  • From yasin on FELÇ

    Hocam merhabalar . Babam(59 yaşında) beyin sapına pıhtı atması sonucu sağ tarafından felç geçirdi ve yoğun bakıma kaldırıldı. Sağ tarafını hissediyor fakat kıpırdatamıyor, bir de konuşamıyor.Sol tarafını ise kıpırdatabiliyor. İlk 3-4 gün her şey yolunda gidiyor iken enfeksiyon kapması sonucu solunum problemi açığa çıktı 2 hafta ağzından soluk borusuna uzanan bir boru ve solunum cihazı ile solunum işlevini devam ettirdi. Aynı dönemlerde burnundan içeriye uzanan bir boru yardımı ile de beslenmesini yapıyordu. 2 haftanın sonunda Trakeostomi ve mideye tüp yerleştirilme uygulaması yapıldı. Bilinci hiç kapanmadı , bizleri tanıyor söylediklerimize gözleri ile tepki veriyor. Hastahane hekimleri pıhtı atması sonucu , pıhtının olduğu bölgedeki nöronların zarar gördüğünü ve artık durumunun stabil olduğunu ve yapılacak bir şeyin kalmadığını söylüyorlar.Bu arada kan sıvılaştırıcı ilaç verilmeye devam ediyor. Hocam yapılan araştırmalar ve okumalar sonucu beynin kendini yenileme gibi özellikleri olduğu durumu var. Babamın rahatsızlığını geçirip tekrar normal hayatına dönen insan örnekleri de mevcut. Sizden ricam içinde bulunduğumuz bu durumda izlenecek bir yol ya da bir tedavi yöntemi var mıdır ? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? İlginiz için şimdiden teşekkürler.

    2018/08/07 at 3:32 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      . http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Geçmiş olsun.

      2018/08/08 at 10:54 am
  • From Halil Aslan on Travmatik Beyin Yaralanması (Kafa Travması)' nda İyileşme

    Hocam Merhaba size daha önce de msj atmıstım kardesim motorsiklet kazası gecirdi beyin travmasi gecirdi kafasının sag tarafında bir yumruk ebatında kemigi alındı suan konusamıyor yürüyemiyo ve cok fazla sinirli bu durum ile ilgili ne yapabiliriz

    2018/08/07 at 9:31 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Travmatik Beyin Yaralanması (Kafa Travması)' nda İyileşme

      Kafa travmasında böyle sinirlilik vs olabiliyor. Psikiyatrik ilaçlar kullanmak gerekebilir. Konuşma ve yürüme için Rehabilitasyon çalışmaları yapılmalı. Geçmiş olsun. . http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Geçmiş olsun.

      2018/08/08 at 10:53 am
  • From Elif Sıla on Serebral Palsi tedavisi

    hocam abim 17 yaşında ve doğum sırasında yanlış doğum yüzünden oksijensiz kalıyo ve bu hastalığa düşüyo. 2-3 defa ameliyat oldu ama çok fazla birşey değişmedi şimdi özel terapi alıyo ama ayağını tam düz basması için ne yaptırmalıyız doktorumuz ankarada tedavi yaptırın diyo siz ne dersiniz

    2018/08/09 at 6:46 pm
  • From Dilek on Travmatik Beyin Yaralanması (Kafa Travması)' nda İyileşme

    Hocam merhaba , eşim 26 yaşında 2 ay önce trafik kazası geçirdi. Diffüz aksonal injury tanısı konuldu ve sinirlerde kopmaların olduğu söylendi.Yoğun bakımda tedavisi sürüyor t tüpe bağlı oksijen miktarı yok denilecek kadar az uzun süredir kendi solunumunu yapabiliyor ve mamayla besleniyor . Başlangıçta ağrılı uyaranlara kasılma şeklinde tepki veriyordu. Yaklaşık 20 gündür gözleri açık son bikaç gündür de daha anlamlı baktığını görüyoruz ağrının nereden geldiği anlıyor ve artık daha mantıklı tepkiler veriyor . Bilinçle alakalı ise bilinç var ancak anlama yok deniliyor ki öte yandan hasarlı kısmın motor hareketleri etkilediği sinirlerdeki kopmalardan kaynaklı bakım hastası olarak kalacağı görüşündeler. Bir buçuk aydır yoğun bakımda fizik tedavi görüyor ellerini sıkıyor özellikle sağ elini sürekli yüzüne götürüyor omuzlarını arada hareket ettiriyor diz kapaklarına dokunulduğu gibi bacaklarını çekiyor ve bazen hafiften başını kaldırmaya çalışıyor. Doktorumuz zamanla iyileşme olur ya da olmaz şeklinde konuşuyorlar zamanı nasıl geçirmeliyiz yoğun bakımdan çıktıktan sonraki sürecte evde fizyoterapist yeterli olur mu bu şekilde yatan hastalar zaman kaybetmeden fizik tedavi merkezlerinde mi tedavi olmalı öneriniz nedir bir yol gösterir msiniz ?

    2018/08/16 at 9:20 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Travmatik Beyin Yaralanması (Kafa Travması)' nda İyileşme

      Taburcu olduktan sonra rehabilitasyon çalışmalarına başlamalı. Hastanın fonksiyonel durumuna bağlı olarak tedaviler düzenlenmeli. En önelisi ise hasta yatakta iken komplikasyonların engellenmesi. Öncelikle https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun adresindeki yazımı çok detaylı inceleyin. Şu anda yatmaya bağlı gelişebilecek sorunları engellemek gerekir. Özellikle yatak yaralarına ve eklemlerde oluşabilecek eklem sertlikleri ve şekil bozukluklarına çok dikkat etmek gerekir. Verdiğim adreste bunları nasıl engelleyebileceğiniz anlatılıyor. Ayrıca https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adresindeki tv programımı seyredin. Öte yandan https://felc-romatizma.com/felc/ adresinde felçle ilgili yazdığım birçok bilgiyi bulacaksınız, lütfen dikkatlice inceleyin. Buralarda tüm cevapları bulacaksınız. İnşallah yoğun bakımdan çıkınca konuşalım. Çok geçmiş olsun.

      2018/08/20 at 7:38 pm
  • From Nagihan on Felçten değil bilmemekten korkun!

    Merhaba Hocam , öncelikle ilginize şimdiden çok teşekkür ederim , dedem 76 yaşında 40 gün önce beyne pıhtı atması nedeni ile felç indi sağ tarafına, hastanede kaldı , hastanedeyken gözlerini açıyor ve sol tarafı ile sağ tarafını hareket ettirebiliyor , gülümsüyordu, gayet iyiydi , ancak hastaneden çıkalı 2 hafta oldu evde kendini kitledi diyebiliriz ne yemek yiyebiliyor ne su içebiliyor, konuşma ve göz açma yok sürekli uyku durumunda . Arada atakları oluyor bedenen salıyor iyice kendini vefat etti sanıyoruz ancak atak geçince yine uyku durumuna dönüyor , kesinlikle iletişime geçemiyoruz, devlet hastanesinden hiç
    Bir açıklama ve bilgi alamıyoruz, serum veriyoruz potasyum vs dediler , neler yapmalıyız , uyku durumu normal midir ? Ne zaman biter ? Ayrıca tansiyonda yükseliyor ara ara 20 küsurları görüyoruz neredeyse , bilgilendirmenizi çokça rica ediyorum .
    Saygılarımla

    2018/08/18 at 2:45 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felçten değil bilmemekten korkun!

      Size bu konuda bilgi veremem. İlgilenen doktorların size bilgi vermesi lazım. Benimle ilgili olarak https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun adresindeki yazımı çok detaylı inceleyin. Şu anda yatmaya bağlı gelişebilecek sorunları engellemek gerekir. Özellikle yatak yaralarına ve eklemlerde oluşabilecek eklem sertlikleri ve şekil bozukluklarına çok dikkat etmek gerekir. Verdiğim adreste bunları nasıl engelleyebileceğiniz anlatılıyor. Ayrıca https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adresindeki tv programımı seyredin. Öte yandan https://felc-romatizma.com/felc/ adresinde felçle ilgili yazdığım birçok bilgiyi bulacaksınız, lütfen dikkatlice inceleyin. Buralarda tüm cevapları bulacaksınız. İnşallah yoğun bakımdan çıkınca konuşalım. Çok geçmiş olsun.

      2018/08/20 at 7:36 pm
  • From Kübra Taş on Spastik bebek belirtileri

    Merhabalar . Yeğenim prematüre doğdu . Şu an düzeltilmiş 3 aylık. Başını tutabiliyor, gülücükler saçıyor, göz kontağı kuruyor. Fakat yeni yeni ilgimizi çeken kol hareketleri oluyor. Örneğin sol kolunu geriye doğru atarak geriye doğru büküyor. Bir de sürekli sağ tarafa bakmak istiyor yüzü koyun yatırdığımızda anında başını sağ omzuna bakacak şekilde çeviriyor. Neden olabilir acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

    2018/08/18 at 9:15 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spastik bebek belirtileri

      Gelişme geriliği olan bir çocuğun ailesiyle bir kez uzun bir konuşma yapıyoruz. Burada özellikle çocuğun muayenesinden elde ettiğimiz bilgiler neticesinde ailenin yapması gereken önemli konuları aktarıyorum gerekli dökümanları veriyoruz. Öte yandan ailenin gereksiz sözde tedaviler ve suistimallere karşı önlem almasını sağlıyoruz. Maalesef kötü niyetli kişiler tarafından ailelere büyük ekonomik kayıplar yaşatılıyor. Eğer sapstisite (kaslarda istem dışı kasılma) fazla ise çocuğun belirli aralarla toksin yapılmasını sağlıyoruz. Aşağıdaki yazılarımızı da incelemenizi rica ederim. Geçmiş olsun.

      https://felc-romatizma.com/serebral-palsili-cocugum-yureyebilecek-mi

      2018/08/20 at 7:27 pm
  • From Haline on Yürüme Analizi

    Hocam meraba benim 2.5 yasinda bi kizim var kaval kemiginin alt tarafi kirildi ve 5 hafta ayagi alcida kaldi alci cikti cok sukur ama ayaginin acidigini soyluyor ve ustune basamiyor ne yapmam gerekir yada ne ile ilgisi olabilir alci cikali 1 hafta olacak

    2018/08/20 at 1:46 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Sizi takip etmiş olan hekiminize danışın lütfen. Geçmiş olsun.

      2018/08/20 at 7:26 pm
  • From ilhan on Romatizma teşhisi 'nde ne tür testler uygulanıyor ?

    Slm hocam.benim sag ayagimda bazen kaslarda bazen kemiiklerimde agri olusuyor.bazen yuruyemedigim ayagimi basamadigim zqmanlar oluyor.4 senedir uyuyamiyorum dogru duzgun.agri olmadigi zaman sag ayak bükleminde hep uyusma oluyor bu sadece auagimi uzatip dinlendigim ve uyumaya gecdigimde basiyor.ve sag kolumdada sik sik oluryor.kan testi yaptirim ama doktora gitmedim hala.
    CRB + NEGATIV
    ANTISTREPOLIZIN YOK BISEY YAZMAMIS
    RF NEGTIF
    SEROMUKOID mgl 220 250
    NEYRWMIN 2.0 3.0
    Sial nmol l 180 220 diyor. Varmidir bende hocam.tskr

    2018/08/20 at 9:05 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Romatizma teşhisi 'nde ne tür testler uygulanıyor ?

      Bunlarla birşey söylemek olanaklı değil. Detaylı bir şekilde şiakyetlerinizi dinlemek ve muayene gerekir öncelikle. https://felc-romatizma.com/romatizma/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz Geçmiş olsun.

      2018/08/20 at 7:25 pm
      • From Semra on Romatizma teşhisi 'nde ne tür testler uygulanıyor ?

        Merhaba doktor bey benim kan tahlillerimde romatizma ile ilgili testlerimde sonuçlar negatif çıktı.ama doktorum bana iltihaplı romatizma teşhisi koydu kanda çıkmayabilir dedi sizede danışmak istiyorum

        2018/09/01 at 12:09 am
  • From Gamze on Serebral Palsi belirtileri

    Merhaba hocam.Bebegimiz 38haftalik 2480kg dunyaya geldi ancak tum vucudu birden dogdu dogar dogmaz agladi vucudu pembeydi fakat dogum sonrasi isitici altina alinip silinmemis ben hazirlanana kadar 5dk islak halde yatakta beklemis hipoterminin esigine gelmis el ve ayaklar morarmis isi dusmus kuvoze alinacakken isitici altinda duzelmis nefesi normalmis soylendigine gore ve kuvoze alinmamis odaya geldiginde normaldi emebildi fakat sonra uzun sure uyudu uyandirip emzirmekte cok gucluk cektim sizce herhangi bir beyin hasari gecirmis olabilir mi? Hipotermi bir sikinti yaratir mi cocuk druyla gorustuk hayir bir sikinti olmaz bosuna norolojik muayene ettirmeyin hiperterm olsa sikinti olurdu dedi ama biz hala tereddutteyiz.Suan 46gunluk hareketler emme normal gelisimi guzel kafayi ara ara kaldirip bakiniyor

    2018/08/20 at 12:20 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi belirtileri

      Gelişimi iyi ise ve çocuk doktorunuz takip ediyorsa sakin olmanızı öneririm. Bir anormallik ve gelişimde gerilik gibi bir durum olursa tekrar yazın bana. Geçmiş olsun.

      2018/08/20 at 7:23 pm
  • From Gamze on Serebral Palsi belirtileri

    Cok sagolun hocam bu sekilde islak 5dk beklemesi ve 35derece vucut isisiyla beyinde bir hasar olusur mu peki hipotermi riskli birsey mi?Hastane fazlasiyla umursamaz olunca biz de korktuk ilk apgar puani 7 10.dk 9a yukselmis nefesi normal el ayaklar mor vucut kirmizi hareketler sınìrlìymis.Suanda eeg ve usg cektirmemize gerek yok anladigim kadariyla.

    2018/08/21 at 10:21 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi belirtileri

      Hipotermi elbette sorun yaratabilir. Ancak dediğim gibi takip eden doktorlar size en iyi bilgileri verecektir. Tekrar geçmiş olsun.

      2018/08/22 at 12:57 pm
  • From Büşra on Serebral Palside Ayakta durma – Yürüme - Denge Aktiviteleri

    Merhabalar hocam ben 27 yasındayım ve sp hastasıyım desteksiz bir sekılde yuruyebılıyorum sadece denge konusunda ve bıraz da yururken zorlanıyorum konuşmam da veya el ve kollarımda bi sıkıntı yaşamıyorum. Denge konusunda daha ıyı olma gıbı bi sanşım var mı botoks tedavısi bnm daha ıyıye gıtmem için etkili olur mu?? Cevap verırseniz çok mutlu olurum Teşekkürler

    2018/08/22 at 11:44 am
  • From Derman on Kafa Travması Geçiren Hastalardaki Davranış Bozuklukları

    Hocam merhaba babam 45 gün önce beyin anevrizmasi ameliyati gecirdi ameliyat sirasinda subraknoid kanama oldugu söylendi 25 gün yoğun bakimda yatti şuan evde 2 kere emara götürdük doktorlar felç durumu suan icin gözükmüyo diyorlar şuan sol elini ve ayagini oynatiyo kasilmalar var kişilik bozukluğu davranislarinda bozukluk var iyileşme süreci nedir ? Teşekkürler.

    2018/08/25 at 4:49 am
  • From Meryem on Nörolojik Rehabilitasyon

    Hocam merhaba benım kardeşimin 16 yıl önce trafik kazası sonucu omuriliği zedelendi. Ellerini kollarını kullanabiliyor geçen gün ayağında çok şiddetli ağrı olduğunu soyledi bu da benı umutlandırdı tabi. sizce yürüme ihtimali var mıdır yada ben mı boşa umutlanıyorum.?

    2018/08/28 at 1:41 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Nörolojik Rehabilitasyon

      Yoğun çalışmalarım nedeniyle cevabım gecikti. 16 yıldan sonra bacaklarında tekrar hareket gelmesi tıbben mümkün değil. Geçmiş olsun.

      2018/09/22 at 5:29 pm

Bir cevap yazın