• From Ercan on Omurilik Felci

    3 ay önce 20 yaşında kardeşimin trafik kazası sonucu c5 ve c6 kırıldı boynuna bi parça platin takıldı.büyük abdestini ve ayaklarını hissediyo.idrarını tak yaparak boşaltıyoruz ürodinami yapıldı.şu an yoğun bi fizik tedavi görüyo.ileriye dönük ne söyleyebilirsinz hocam
    2018/08/30 at 12:18 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Omurilik Felci

      Yoğun çalışmalarım yüzünden cevabım gecikti. Omurilik yaralanması olmuş. Burada meydana gelen hasarı derecesi ve seviyesi önemli. Bunlar muayene ile anlaşılır ve ileriye Yönelik ciddi tahminlerde bulunabiliriz. Omurilik yaralanmasında en önemli konuların başında mesane fonksiyonlarının tetkiki ve tedavisi gelmektedir. Çünkü mesane fonksiyonlarına dikkat edilmezse böbrekler kötü şekillerde etkilenebilir ve hastanın hayatını riske edebilir. Yaralanmanın şiddetine göre elbette rehabilitasyondan fayda görebilirsniz. https://felc-romatizma.com/omurilik-felci ve https://felc-romatizma.com/baskan-robogaiti-inceledi/ adreslerindeki yazılarımı okuyun lütfen. Geçmiş olsun.

      2018/09/22 at 5:28 pm
  • From Sinan on FELÇ

    merhaba hocam , ablam yaklasşık bir buçuk sene önce hipertansiyona bağlı beyin kanaması yaşadı sol kol ve sol bacakta felç mevcut idi fakat daha sonraki zamanlarda yapılan fizyolojik tedavilerle bacakta tam bir iyileşme olmasa da yürüyebilecek bir duruma geldi FAKAT KOL DA HENÜZ BİR GELİŞME OLMAMAKLA BERABER GECELERİ UYUMADAN ÖNCE KOLUNDA HAREKETLİLİK ,TEPME ,OYNAMA GİBİ DURUMLAR SÖZKONUSU.Ablam 46 yaşında , kolunda görülen bu durumlar bu hareketlilik sadece geceleri juyumadan önce yaşanmaktadır.Bunu iyiye yorumlayabilirmiyiz ki iyise de neler yapılabilir ? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim …

    2018/08/31 at 2:10 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Yoğun çalışmalarım dolayısı ile cevabım gecikti. Sözünü ettiğiniz istemsiz kasılmalar olabilir. Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;

      2018/09/22 at 5:25 pm
  • From Hatice on Romatizma teşhisi 'nde ne tür testler uygulanıyor ?

    Merhaba öncelikle.su an 28 yasndaym 5 yasımdan 18 yaşıma kadar kalp romatizması için aylık iğnelerim vardi.daha sonra doktorlar gerek olmadığını söyleyip bu iğneleri durdurdu
    3 senedir yine çok şiddetli ağrılarım var bacak diz kapaklarında ama ne zmn doktora gitsem kan tahlili yapıyolar bişey yok deyip gönderiyolar daha farklı nasl bi çözüm bulabilirim yardmlarnz için şimdiden teşekkür ederim..

    2018/09/01 at 2:41 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Romatizma teşhisi 'nde ne tür testler uygulanıyor ?

      Yoğun çalışmalarım dolayısı ile cevabım gecikti. Öncelikle bu ağrıların sebebi nedir bunu teşhis etmek lazım. Bunun önceki romatizmaya bağlı olacağı kesin değil. https://felc-romatizma.com/romatizma/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz Geçmiş olsun.

      2018/09/22 at 5:10 pm
  • From Gamze on Serebral Palsi belirtileri

    Merhaba hocam bebegimiz 2aylik farkettik ki seslenildiginde donmuyor yuzume odaklanmiyor emerken yuzume bakmiyor bir dakika baksa hemen yuzunu ceviriyor nesneleri takip etmiyor bu normal mi? Bu ayda bebekler anne yuzunu tanimaz odaklanmaz mi? Isiga tepki veriyor isitme testini gecti fakat bu durum bizi korkutmaya basladi.

    2018/09/01 at 8:10 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi belirtileri

      Yoğun çalışmalarım dolayısı ile cevabım gecikti. Bebeğin şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri değerlendirmek gerekir. Bunlardan sonra karar verilip sorun varsa erkenden çalışmalara başlamak lazım.

      2018/09/22 at 3:54 pm
  • From ceylan on Serebral Palsi'de Sürünme-Emekleme Aktiviteleri

    Slm hocam benim oğlum 3 yasinda sere erebral palsi hastası 6.7 aylıkken başını dik tutamıyordu desteksiz oturmuyordu emeklemiyordu. Çok şükür şimdi hepsini desteksiz yapıyor. Ama halen yuruyemiyor acaba yürüyecekmi fizik tedaviyede götürüyorum. Tskrler.

    2018/09/03 at 10:11 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi'de Sürünme-Emekleme Aktiviteleri

      Yoğun çalışmalarım dolayısı ile cevabım gecikti. Serebral palsili bir çocuğun ailesiyle bir kez uzun bir konuşma yapıyoruz. Burada özellikle çocuğun muayenesinden elde ettiğimiz bilgiler neticesinde ailenin yapması gereken önemli konuları aktarıyorum gerekli dökümanları veriyoruz. Öte yandan ailenin gereksiz sözde tedaviler ve suistimallere karşı önlem almasını sağlıyoruz. Maalesef kötü niyetli kişiler tarafından ailelere büyük ekonomik kayıplar yaşatılıyor. Eğer sapstisite (kaslarda istem dışı kasılma) fazla ise çocuğun belirli aralarla toksin yapılmasını sağlıyoruz. Aşağıdaki yazılarımızı da incelemenizi rica ederim. Geçmiş olsun.

      https://felc-romatizma.com/serebral-palsili-cocugum-yureyebilecek-mi

      2018/09/22 at 3:19 pm
  • From Yener on Omurilik Felci

    19 yasında kardeşim akciğer enfeksiyonundan omuriliğe baskı yapması sonucu felc gecirdi 2 ay önce .boğazından aspire ile balgam atıyor.enfeksiyon durumu bitti dediler.ama belden aşağısını hissetmiyor.bacaklarda ve ayaklarda hareketler var.arada ayaklarda ve bacaklarda yanma hissini dile getiriyor.ayağa kalkabilir mi?

    2018/09/04 at 12:08 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Omurilik Felci

      Yoğun çalışmalarım dolayısı ile cevabım gecikti. Omurilikte meydana gelen hasarı derecesi ve seviyesi önemli. Bunlar muayene ile anlaşılır ve ileriye Yönelik ciddi tahminlerde bulunabiliriz. Omurilik yaralanmasında en önemli konuların başında mesane fonksiyonlarının tetkiki ve tedavisi gelmektedir. Çünkü mesane fonksiyonlarına dikkat edilmezse böbrekler kötü şekillerde etkilenebilir ve hastanın hayatını riske edebilir. Yaralanmanın şiddetine göre elbette rehabilitasyondan fayda görebilir. https://felc-romatizma.com/omurilik-felci ve https://felc-romatizma.com/baskan-robogaiti-inceledi/ adreslerindeki yazılarımı okuyun lütfen. Geçmiş olsun.

      2018/09/22 at 3:18 pm
  • From TALHA on Travmatik Beyin Yaralanması (Kafa Travması)' nda İyileşme

    Merhaba hocam babam yüksekten düştü beyin travması geçirdi sol altta çatlak ve hasar var 15 gün yoğun bakımda kaldı dün çıktı ama konuşması biraz bozuk ve aile dışında birşey hatırlamıyor bu geçici birşey mi ?

    2018/09/04 at 11:29 pm
  • From Pinar on FELÇ

    Hocam merhabalar 3 ay once annem beyne pihti atmasi sonucu sag tarafi felc oldu suan bilinci tamamen acik bizleri taniyor soylediklerimizi hatta yaptigimiz espirileri bile anlayip gulumsuyor algisinda cok sukur bi sorun yok fakat konusamiyor ve peg ile besleniyor 1 bucuk aydir fizik tedavi aliyor hocam merak ettigim soru su annemin felcli ayaginda refleksleri var belli noktalara dokundugumuzda bacagini bilekten ve dizinden cekebiliyor hatta cogu zaman hic dokunmdan kendi kendine sürekli bileginden yukariya oynatiyor ve aciyi hissediyor hocam tum bunlari iyilesecegine dair bir gelisme olarak görebilirmiyiz yoksa boşa umutlanmamaliyiz cevabiniz icin cok tesekurler hocam kolay gelsin.

    2018/09/08 at 12:02 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Yoğun çalışmalarım dolayısı ile cevabım gecikti. Söz ettiğiniz hareketler refleks hareketler olabilir. Muayene ile anlaşılır.
      Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

      2018/09/22 at 3:12 pm
  • From Derya on Felçten değil bilmemekten korkun!

    Merhaba hocam, babam 4 ay önce anevrizmaya bağlı beyin kanaması geçirdi şuan yoğun bakımdan çıktı nefesini kendi alabiliyor ama sol kol ve bacaklarını oynatabiliyor mama ile besleniyor ve yatağa bağlı durumda bazen gözlerini açıyor ve bizi az da olsa anlıyor şuan palyatif bakımda biz daha iyi olması için nasıl bir tedavi yöntemi uygulamaliyiz fizik tedavi rehabilitasyon merkezinde mi tedavi görmesi gerekiyor

    2018/09/10 at 8:09 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felçten değil bilmemekten korkun!

      Yoğun çalışmalarım dolayısı ile cevabım gecikti.
      Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

      2018/09/22 at 3:01 pm
  • From Umut on BEL AĞRISI

    Hocam Selamlar

    Yaklaşık 2 senedir bel ağrısı çekiyorum. 29 yaşındayım. İnan metro da otobüs de ayakta duramıyorum ağrıdan. Ağrı öyle şiddetli oluyor ki ancak kendimi öne doğru eğince biraz hafifliyor diklenince yeniden başlıyor. Fıtık için emar röntgen falan çektirdim ama hiçbir şey çıkmadı en son romatizmadan şüphelenildi.

    Ne yapmam gerekir ne önerirsiniz yardımcı olur musunuz

    2018/09/13 at 9:08 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      Yoğun çalışmalarım yüzünden cevabım gecikti.
      https://felc-romatizma.com/bel-agrisi/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz. Geçmiş olsun.

      2018/09/22 at 2:58 pm
  • From gülşen on Yürüme Analizi

    merhaba hocam.
    oğlum ıkı yasında ve parmak ucunda yürüyor.17 aylıkken yürümeye başladı. su an parmak ucunda cok güzel yürüyor ve koşuyor yani hızlı adımlarla koşarcasına yürüyor. ortopedi doktoruna götürdük ve aşil tendon kısalığı olduğunu ve botoks tedavisi vereceğini söyledi. bu okonuda yardım cı olmanızı rica ediyorum.
    iyi çalışmalar

    2018/09/13 at 10:03 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Yoğun çalışmalarım yüzünden cevabım gecikti. https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ve https://felc-romatizma.com/serebral-palsi-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar başlıklı yazılarım sizin için önemlidir. Dikkatlice inceleyin. Geçmiş olsun.

      2018/09/22 at 2:57 pm
  • From çiğdem on Felçten değil bilmemekten korkun!

    hocam saygılar, antalyadan yazıyorum.annem diabet hastası 70 yaşında. sol tarafa felç geldi. hocam kol omuzda şiddetli agrıları başladı.dr.sinir tahribatı dedi gababentin türü ılaç verdi sabah akşam 150 mg.alıyor ama geçmedi başka yöntemler varmı hocam.yardımcı olurmusunuz. şimdiden cok teşekkürler.

    2018/09/13 at 2:59 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felçten değil bilmemekten korkun!

      Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;

      2018/09/22 at 2:54 pm
  • From canımbabam on FELÇ

    hocam merhaba. babam anjıo sonrası asprinleri kullanmadgı için beyin damarları tıknamıs. ıkıgün önce yuzunde kayma farkettik ve acile götürdük tetkikler yapıldı ve yatışı yapıldı. ancak birgün sonra yürüyemez oldu. sol kolunu sol bacagını hissetmez oldu. serumlarla tedavi oluor ama doktor düzelmez gibi dedi. düzelme ihtimali olmazmı? konuşması daha düzgün yüzü de daha iyi gibi.bilinci yerinde ama sol tarafını hareket ettiremiyor. hiç mi düzelme şansı yok.ne yapacagımızı bilemiyoruz.Allah bütün hastalara şifa versin

    2018/09/13 at 5:59 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;

      2018/09/22 at 2:54 pm
  • From Onur on Kafa Travması Geçiren Hastalardaki Davranış Bozuklukları

    Merhaba hocam, babam 2 yıl önce düşmeden dolayı beyim kanaması geçirdi. Şuan iyi ama bu kazadan sonra davranışları çok değişti.

    Ani öfkeleniyor,uykusuzluk,sinir, baş agrisivs. bu tür davranışları oluyor.

    Hastaneye gitmeyi kabul etmiyoe bunun ne yapabiliriz davranışları için

    2018/09/17 at 7:04 pm
  • From Mevlt on Travmatik Beyin Yaralanması (Kafa Travması)' nda İyileşme

    Hocam iyi akşamlar size bir sorum olacaktı bundan 1,5 kadar önce annem dolmuştan düştü ve sağ kulak arkası kafasını yere vurdu küçük bir yerde kanama oldu ve hiç bilinç kaybı burundan kan gelmesi yada kulağından kan gelmesi olmadı hastaneye kaldırıldı tomografi çekildi beyin kanaması oluşmuş yoğun bakıma aldılar 1 hafta hastanede yattı tedaviler yapıldı kanama durmuş damlalar halinde kalmış dediler bizi taburcu ettiler ve tomografi ve kontrol için tarih verdiler gittik çekindik sonuç kanama geçmiş sadece hafif damlacık şeklinde kalmış doktor dedi bunlar zamanla geçer 3 ay sonraya gün verdi. Şimdi hocam doktoruna sorduk yaralı yerin üzerine yattığında döndüğünde yada kafasını aşağı doğru eğdiğinde hafif baş dönmeleri oluyor doktoru normal dedi kafa travması geçirdi dedi birde tansiyon ilacı kolesterol ilacı ve kor aspirin alıyor sizce hocam normalmi. Düştüğünden bu yana hiç ama hiç bilinç kaybı yada başka belirti hiç olmadı başta kusmalar baş dönmeleri olmuştu düştüğünde hepsi geçti bazen dışarı çıkıyor hareket ettikten sonra gözlerinin altı simsiyah oluyor neden size soruyum dedim hocam.

    2018/09/19 at 11:27 pm
  • From Hidayet Özkan on BEL AĞRISI

    Merhaba hocam.
    Bel ağrısı nedeniyle gittiğim beyin cerrahı mr. sonucuna bakarak bel kayması teşhisi koydu. Ameliyat gerektiğini söyledi. Bu konuda başka çözüm olup olmadığı ile ilgili size danışmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim.

    2018/09/21 at 3:04 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      Bel ağrısı ile ilgili ameliyat gerektiren bazı durumlar vardır. Bunlardan en önemlileri hastada kuvvetsizlik olması ve yapılan cerrahi dışındaki tedavilerden sonra tatmin edici rahatlama olmamasıdır. Eğer kayma derecesi sınırı aşmışsa yine ameliyat yapılabilir. Geçmiş olsun.

      2018/09/22 at 2:43 pm
  • From Yeşim on FELÇ

    Hocam çok sinirlenince sol kolumda çok bazende çenemde çok az uyuşma oluyor bazen vucudumun komple sol tarafi uyuşuyor 10 dakika sonra geciyor önemli bir durum mu cevaplarsaniz sevinirim teşekkur ederim.

    2018/09/21 at 9:51 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Evet önemli. Nöroloji uzmanına görünün. Geçmiş olsun.

      2018/09/22 at 2:37 pm
  • From Elif aydın on Serebral Palsili Çocuğum Yürüyebilecek mi?

    Hocam 35 haftalık normal Doğum 2200 gr doğdu küvezde kalmadı doğar doğmaz ağladı solunum değeri iyi olduğundan eve çıktık Doğumdan 24 saat sonra tam 35 gün boyunca normal bir bebek gibi emme mama uyku herşeyi normaldi çok ağlamaz sakin bir bebekti bir gece hiç emmedi kustu kan tahlilinde biraz enfeksiyon çıktı ama 16 saat hiç emmedi hastanede tekrar emzirmeyi denedim emdikten sonra ağzının etrafında morarma oluştu doktoru yoğunbakıma gidip oksijenine baktı orada kusmuş birazda geri yutmuş denildi o gece yoğunbakımda kalmasını önerdi doktorumuz o gece 4 kez kalbi durmuş eko yapılmış ertesi gün oğlumuz makina desteğiyle solunum yapıyordu makina değeri azaltılınca solunumu bıraktığı söylendi metabolik hastalıklar araştırıldı temiz çıktı.eeg sonucunda beyin dalgalarında düzenlisizlik çıktı luminaletten keppra başlandı 3 ay sonra eeg sonucu temiz çıktı ilaçlara devam 6 ay sonraya kontrol verdiler şuan 8 aylık gülüyor yakın yabancı kişileri biliyor agulıyor dönüyor ek gıdayı güzel yiyor ve emiyor.sol el ve ayağını tam kullanamadığını düşünüyorum ama her zaman değil zaman zaman birşey uzattığımda almaya çalışıyor ama ikisiyledr tam tutamıyor çoğu zaman düşürüyor hocam uzun oldu ama önümüzü göremiyoruz çok tedirginiz bizi neler bekliyor 4 yasında abisi var herşeyi normal akraba evliliği değil

    2018/09/25 at 11:27 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsili Çocuğum Yürüyebilecek mi?

      Yoğun çalışmalarım yüzünden cevabım gecikti Serebral palsili bir çocuğun ailesiyle bir kez uzun bir konuşma yapıyoruz. Burada özellikle çocuğun muayenesinden elde ettiğimiz bilgiler neticesinde ailenin yapması gereken önemli konuları aktarıyorum gerekli dökümanları veriyoruz. Öte yandan ailenin gereksiz sözde tedaviler ve suistimallere karşı önlem almasını sağlıyoruz. Maalesef kötü niyetli kişiler tarafından ailelere büyük ekonomik kayıplar yaşatılıyor. Eğer sapstisite (kaslarda istem dışı kasılma) fazla ise çocuğun belirli aralarla toksin yapılmasını sağlıyoruz. Aşağıdaki yazılarımızı da incelemenizi rica ederim. Geçmiş olsun.

      https://felc-romatizma.com/serebral-palsili-cocugum-yureyebilecek-mi

      2018/10/11 at 1:27 pm
  • From ceren on FELÇ

    Merhabalar hocam kayınpederimin 4 eylül tarihinde sol şah damarının tıkalı olması nedeniyle beynine pıhtı atmış ve sağ tarafı tamamıyle felç kalmıştır. Maalesef konuşmaz ve bizleri iyi anlayamaz hale gelmiştir. Bizleri tanıyabilmekte ve gösterdiğimiz hareketleri geç de olsa öğrenebilmektedir. Şu an fizik tedaviye başlanmış olup kendisi çabalamakta ancak hala bir gelişme gösterememektedir. Uzuvlarını hareket ettirebilmesi için ne kadar zamana ihtiyaç vardır? Bunun için belirli bir süre var mıdır yoksa hastaya göre değişmekte midir? Ayrıca hocam kliniğiniz İstanbulda nerede bulunmaktadır? Teşekkürler

    2018/09/25 at 12:00 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Yoğun çalışmalarım yüzünden cevabım gecikti. HAreketin oluşması için ilk 3 ay en önemli süre. Ancak hareket gelişimi iyi rehabilitasyon uygulamaları ve gerekli diğer tııbi tedavilerle uzun süre devam edebilir. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Tedavi için 0-530-3711855’den bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;

      2018/10/11 at 1:25 pm
  • From serap on Serebral Palsi tedavisi

    merhaba hocam. 42 yaşındaki ablama serebellar ataksi (serebral dejenerasyon) tanısı konuldu.beyincikte küçülme olduğunu söylediler. babamda da aynı şikayetler vardı ve babamı erken yaşta kaybettik. ablamda aynı babamın geçtiği süreçten geçiyor. babam öleli 20 yıl oldu hocam. 20 yıldır bu hastalığa bir çare bulunamadı mı? teknoloji, tıp bu kadar ilerlemişken nasıl bu hastalığın tedavisi yok anlayamıyorum. mutlaka bir çözümü olmalı. ne yapmalıyız nereye götürmeliyiz, kime başvurmalıyız. yurt dışında da tedavisi yok mu? kök hücre ile tedaviden bahsediliyor ama bu hastalık için işe yarayan bir şey mi bilmiyorum? bu hastalığın bende ve diğer kardeşlerimde hatta kızımda çıkma ihmali var değil mi? nasıl önlemler almalıyız. bizi aydınlatırsanız çok minnettar olurum hocam.

    2018/09/28 at 1:17 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi tedavisi

      Ne yazık ki hastalığı düzeltecek bir tedavi yok. Ancak çeşitli ilaçlar ve toksin tedavilerinden hastanın rahatlaması için yararlanılabilir. Örneğin parkinson benzeri klinik bulguları varsa Parkinson ilaçlarondan, yorgunluk için psikostimülanlardan, kasılmalar için oral ilaçlardan ve botoxdan fayda görebilir. Geçmiş olsun.

      2018/10/11 at 1:21 pm
  • From Nuran BURÇOĞLU on Spinoserebeller Ataksi

    Merhaba Hocam. Biri 11 bir diğeri 7 yaşında olan iki yeğenimde de beyincik küçülmesi tanısı konuldu. Belirtileri 4,5 yaş aralığında sıklıkla oluşmaya başladı. Denge sağlayamama ve düşme ile sonuçlanan kazalar arttı. İdrar tutamama ile devam etti. Rahatsızlık ile ilgili kök hücre tedavisinden bahsediliyor. Bu konuda görüşünüzü rica edebilir miyim. Saygılarımla. Nuran BURÇOĞLU

    2018/09/28 at 4:07 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spinoserebeller Ataksi

      Yoğun çalışmalarım yüzünden cevabım gecikti. Kök hücre tedavileri şu anda deneysel olarak sürdürülmekte olup kesin uygulamalar başlamamıştır. Piyasada ciddi suistimaller yaşanmakta. Ancak leride önemli bir tedavi seçeneği olacak gibi duruyor. Geçmiş olsun.

      2018/10/11 at 1:20 pm
      • From Yeter on Spinoserebeller Ataksi

        Merhabalar hocam benim bebegim 4aylik 3haftadan itibaren nobet geciriyor 3ay hastanede yattik ilac ve ketojenik diyet uyguluyoruz nobetleri azaldi ama cok gucsuz ve bakmiyor tepki vermiyor kafasinida tutamiyor bu durum duzelirmi yoksa boyle kalirmi fiziktedavilere basladik

        2019/12/29 at 3:08 am
        • Prof. Dr. Erbil DURSUN

          From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spinoserebeller Ataksi

          Web sitemdeki bir sorun yüzünden cevabım hayli gecikti bunun için öncelikle kusura bakmayın.

          Öncelikle nöbetlerinin kontrol altına alınması gerekir. Gelişim ile ilgili rehabilitasyon çalışmaları çok önemli.
          Böyle bir çocuğun ailesiyle bir kez uzun bir konuşma yapıyoruz. Burada özellikle çocuğun muayenesinden elde ettiğimiz bilgiler neticesinde ailenin yapması gereken önemli konuları aktarıyorum gerekli dökümanları veriyoruz. Öte yandan ailenin gereksiz sözde tedaviler ve suistimallere karşı önlem almasını sağlıyoruz. Maalesef kötü niyetli kişiler tarafından ailelere büyük ekonomik kayıplar yaşatılıyor. Eğer sapstisite (kaslarda istem dışı kasılma) fazla ise çocuğun belirli aralarla toksin yapılmasını sağlıyoruz. Aşağıdaki yazılarımızı da incelemenizi rica ederim. Geçmiş olsun.

          https://felc-romatizma.com/serebral-palsili-cocugum-yureyebilecek-mi

          2020/02/19 at 7:14 pm
  • From Gönül on ROMATİZMA

    Iyi günler hocam 24 yaşındayım 3 sene önce ayağımda sabahları kalktigimda özellikle üzerine basamıyordum zorla basıp bir iki adım atınca geçiyordu doktora gittiğimde el ile muayene edip bisey olmadığını söyledi bi müddet sonra geçti 1 buçuk aydır tekrar başladı bu sefer el orta parmağımın ikinci ekleminde elimin iç kısmında doktora tekrar gittiğimde röntgen,mr ve sedimentasyon,crp,romatoid faktör … gibi testlerimi yaptırdı kan değerleri normal düzeyde cıktı mr da ise ayağımda ve elimde tenosinovit bulundu bir romatoloji ye gitmemi söyledi hocam ayrıca evde 1 buçuk senedir sürekli parmaklarımi kullanarak işler yapıyorum romatoid artrit olma olasılığım var mıdır başka hiç bir yerimde ağrı ya da acı hissetmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.tesekkur ederim.iyi günler.

    2018/09/28 at 4:09 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on ROMATİZMA

      Yoğun çalışmalarım yüzünden cevabım gecikti. Bu dediklerinizle birşey diyebilmem imkansız. https://felc-romatizma.com/romatizma/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz Geçmiş olsun.

      2018/10/11 at 1:19 pm
  • From ceren on Spinoserebeller Ataksi

    Daha önce de yazmıştım annemin spinoserebellar ataksi hastalığı cok ilerledi felçli bir hasta gibi sandalyeye bile oturtamiyoruz bütün vücudunda ağrılar var elleri dizleri spastisite geciriyor gibi kivrilmis acilmiyor parmagimizin ucuyla acmaya calissak agliyor banyo yaptiramiyoruz gunun her saati agliyor bu sekilde kime nereye hangi doktora gitmeliyiz psikiyatrik bir yardim almak mumkun degil mi yurtdisinda en ufak bir iyilestirme saglayan bir yer bile yok mu

    2018/10/09 at 1:05 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spinoserebeller Ataksi

      Ne yazık ki hastalığı düzeltecek bir tedavi yok. Ancak çeşitli ilaçlar ve toksin tedavilerinden hastanın rahatlaması için yararlanılabilir. Örneğin parkinson benzeri klinik bulguları varsa Parkinson ilaçlarondan, yorgunluk için psikostimülanlardan, kasılmalar için oral ilaçlardan ve botoxdan fayda görebilir. Geçmiş olsun.

      2018/10/11 at 1:18 pm
  • From Halise on BEL AĞRISI

    1 haftadır belimin sol tarafında ağrı var nefesim kesiliyor mide bulantim var tuvalete sık çıkıyorum oturuken bile agrım durmuyor hamileligimde sol böbrekte şişme olmuştu tedavi oldum iyilestim 3 sene oldu hastenelerden biktigim icin gitmek istemiyorum bir umut belki oylesine kadinsal bir agri diye dusunuyorum hocam cevap verin lütfen

    2018/10/10 at 1:38 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      https://felc-romatizma.com/bel-agrisi/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz. Geçmiş olsun.

      2018/10/11 at 1:13 pm
  • From Mehmet on Felç sonrası depresyon

    İyi aksamlar hocam.babam yaklasik 1 bucuk ay once beyinde kan pihtilasmasi sonrasinda felc gecirdi.sol tarafini kullanamiyor.his duyabiliyor ama hareket ettiremiyor.ayni zamanda beyinde ödem hala mevcut.bugun itibari ile hastaneye yatirdik fizik tedavi icin.ayni zamanda durmadan kolunun agridigini soyluyor ve sabahlara kadar saniye uyumuyor ve ustune bagiriyor kimseyi uyutmuyor. Eline ayagina saatlerce masaj yapsak bile 10 saniye sonra tekrar istiyor.evdekiler perisan agrilar ve kasilmalar ne kadar surecte gecer.ve ayaga kalkma sureci ne kadar surer herkes merak icinde .evde kimse ne gece ne gunduz uyuyamiyor.

    2018/10/10 at 8:23 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç sonrası depresyon

      Ağrının nedenleri tespit edilmeli. Belirttiğiniz kasılmalar spastisite yani istemsiz kas kasılmaları ise toksin enjeksiyonları gerekebilir. Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. http://www.youtube.com/watch?v=I3DZMgIaKMA ve https://felc-romatizma.com/felc-hakkinda-bilmek-istedikleriniz adreslerindeki tv programlarımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında ve ek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;

      2018/10/11 at 1:12 pm
  • From Sule on Kaç türlü romatizma vardır ?

    Hocam sol kol agrı bılek dırsek agrıyor boyun agrıları var sol gogus altı agrıyor ayrıca yuzdegıl ama boyun ve kol ve elinin uzerınde kasıntıyla beyaz once yara sonra beyaz leke oluyor gunes oldugu zaman ayrıca alerji rinit hastasıyım

    2018/10/11 at 1:12 am
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Kaç türlü romatizma vardır ?

      Öncelikle bir kardiyoloji ve cilt doktorunun görmesinde fayda var. Geçmiş olsun.

      2018/10/11 at 1:08 pm
  • From sena on Spastik bebek belirtileri

    Merhaba Sn.Erbil Bey,

    17 aylık bir kızım var. Kızımın desteksiz oturması 8 aylıkken , emeklemesi ise 13 aylık gibi oldu. Şu an kendi tutunarak kalkabiliyor ve ellerimizden tuttuğu sürece gezmek istiyor. Ve yoğun olarak sol elini kullanıyor yemek yerken , oyuncak alırken sağ eli genelde yumruk eşklinde tutuyor.Bu arada anne baba , annane gibi kelimeliri konuşup hayvanların taklitlerini yapabiliyor. Çocuk hekimine götürdüğümüz de tahlil sonuçları normal değerlerde çıktı. Hala yürümemesi ve sürekli sol elini kullanması normal mi?
    Teşekkür ederim…

    2018/10/11 at 2:45 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Spastik bebek belirtileri

      Hayır değil. Bebeğin şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri muhakkak değerlendirmek gerekir. Geçmiş olsun.

      2018/10/15 at 1:10 pm
  • From Cengiz on FELÇ

    Hocam Merhaba İnsan felç geçirmeyince sizin gibi değerli bir Hocadan haberimiz olmayacak benim 1978 doğumlu kardeşim 35 gün önce kusma ve bayılmayla acilen Siirt Devlet hastanesine götürüldü beyin kanaması geçiriyordu Doktor hemen ameliyat olması gerekiyor dedi başka çaremiz kalmamıştı önce Allah sonra doktor beye emanet ettik ve ameliyat 5 saat sürdü kardeşimin sağ tarafındaki kafatası alınarak oluşan kan pıhtıyı temizledi ve yoğun bakıma alındı 2 gün sonra uyandılar ama kendine birazcık geldi hafıza gelip gidiyor doktoru bir daha kanama ola bilir imkanı olan daha iyi bir hastaneye götürmemizi söyledi 12 gün sonra uçakla Ankara ya götürdük yemek yemiyor ve sol tarafı felç el ve ayağı tutmuyor 35 gün oldu normal odaya aldık tekerlikli sandalyede gezdirdiğimiz zaman ağrım var beni yatağıma götürün diyor hep böylemi kalacak bir hafta sonra tekrar ameliyat olacak kalan baloncu ka bakılacak ve İnşallah kafatası yerine konulacak bu durumunda ne zaman fizik tedavisine başlanacak Hocam ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim Saygılarımla,

    2018/10/12 at 8:21 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Hasta tıbben sabit duruma gelince aktif rehabilitasyona başlanmalı. https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun adresindeki yazımı da çok detaylı inceleyin. Buradan çok faydalanacaksınız. Eğer hasta yutamıyorsa, yutma ile ilgili https://felc-romatizma.com/tedaviler/yutma-rehabilitasyonu ve https://felc-romatizma.com/felcte-yutma-bozuklugu-felc yazılarımı okuyun lütfen. Geçmiş olsun.

      2018/10/15 at 1:09 pm
  • From Nur on BEL AĞRISI

    Babamın bel ağrısı var 3 gündür yataktan kalkamıyor tuvalete bile gidemiyor belinin tam ortası kitleniyor ne yapmalıyım

    2018/10/16 at 4:26 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      Bir hekime gitmelisiniz. https://felc-romatizma.com/bel-agrisi/ adresindeki yazılarımdan faydalanabilirsiniz. Geçmiş olsun.

      2018/10/18 at 10:37 am
  • From Cipe on Felç tedavi yöntemleri

    İyi aksamlar hocam babam yaklasik 2 ay once beyin pihtilasma sonrasi felc gecirdi sol tarafi tutmuyor.ve beynin yarisindan fazlasinda odem olustgnu solediler.2 aydir ne uyuyor ne uyutuyor sabahlara kadar bagirabildigi kadar bagiriyor durmadan.sonunda hastaneye yatirdik ama hastanede yapacak birseyin olmadgni odemin ilac tedavisiyle gecmesi gerektgni soyluyor.ve hastanede kalamayacgni soluyorlar.psikiytr doktoru ise deliryum denen sendrom yasadgni soledi.ama tedavisini bulamadilar.hastanedede sabahlara kadar bagirdigi ve fizik tedaviyede cevap vermedgi icin kalamayacgni solediler.eve gotursek komsular da sikayetci sabaha kadar beni olduruyorlar diye bagiriyor.evde herkes bitmis durumda.lutfen bize yardimci olun hocam en azindan bagirtisi acisi gecsin istyrz.cerrahi mudahalede neden bulunulmuyor odem beynin yarisindan fazlasinda var ama ilac tedavisini deneyecez diyorlar.ne babam ne evdekiler ne yapacgni bilmiyor.babam zaten kendinde bile degil.noroloji doktorumuz 5-6 aya ya iyilesir yada ayni kalir diyor evde kimsenin umudu kalmadi.lutfen hocam bize yardimci olurmusunuz.bu konnu da bize yardimci olacak doktor hastane yada tedavi yontemi yokmu en azindan bagirtisi dursun istyrz.

    2018/10/16 at 7:53 pm
    • Prof. Dr. Erbil DURSUN

      From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç tedavi yöntemleri

      Delirium durumunun tedavisi yapılmadan hiçbir şey yapılamaz. Bunun için psikiyatristlrle yakın bir şekilde çalışın. Tek bir ilaç verdi geçmedi diye bakmayın. Delirium durumu düzelince rehabilitasyon için tekrar yazın. Geçmiş olsun.

      2018/10/18 at 10:40 am

Bir cevap yazın