• From pınar aydın on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    merhaba ben ataksi hastasıyım.yürümede dengesizlik var.fizik tedavi aldım ama alter G tam bana göre ama adana da hiçbir hastanede yok.bana yardımcı olur musuınuz
    2013/07/13 at 6:10 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      Geçmiş olsun. Alter-G yani yerçekimsiz ortamda yürüme eğitimi çeşitli nörolojik hastalıkların tedavilerinde kullanılmaktadır. Burada hastanın ağırlığı %80 oranlarına kadar azaltılabilmekte ve düzgün bir dizilim ve denge içerisinde yürüyüş sağlanabilmektedir. Beyin, düzgün yürüme paterni ne kadar çok sağlanırsa o kadar çok yeniden organize olma kapasitesine sahip bir organdır. Bu yüzden sizin hastalığınıza da belirli oranlarda faydalı olabilecektir.

      2013/07/13 at 10:43 am
  • From pınar aydın on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    ne yapacamben ataksi hastasyım yürümede dengesizllk var.

    2013/07/13 at 6:11 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      Geçmiş olsun. Alter-G yani yerçekimsiz ortamda yürüme eğitimi çeşitli nörolojik hastalıkların tedavilerinde kullanılmaktadır. Burada hastanın ağırlığı %80 oranlarına kadar azaltılabilmekte ve düzgün bir dizilim ve denge içerisinde yürüyüş sağlanabilmektedir. Beyin, düzgün yürüme paterni ne kadar çok sağlanırsa o kadar çok yeniden organize olma kapasitesine sahip bir organdır. Bu yüzden sizin hastalığınıza da belirli oranlarda faydalı olabilecektir.

      2013/07/13 at 10:44 am
  • From çiçek on FELÇ

    Merhaba ben 2007 de felç geçirdim şuanda sol ayağımda sadece bileğimden aşağı hareket ettiremiyorum yürüyüş yaptıktan sonra kasılma oluyor dizden aşağısını adım atarken ayağımı çok fazla kadırarak öne atıyorum hastalığımın ilk döneminde ilaç tedavisi gördüm ama sadece 1yıl kullandım daha sonra ilaç kullanmadım acaba bu sorundan nasıl kurtulabilirim ne bana yardımcı normal adım atarak yürümek istiyorum…

    2013/07/21 at 9:56 am
    • From Bayram on FELÇ

      sayın hocam ben samsundan bayram babam inşaattan düştü ve ayakları kırıldı platin takıldı ve omur iligine vida takıldı ama ayagını oynatabılıyor doktarlar felc dedı yuruyebılır mı amalıyatlar basarılı gecmıs

      2013/08/02 at 6:18 pm
      • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

        Geçmiş olsun. Babanızın yürüyüp yürüyemeyeceği yapılacak muayeneler sonucunda anlaşılabilir. Omur ilikteki hasarın derecesi muayene ile anlaşılabilmektedir. Büyük oranda hastanın nasıl bir gelişme göstereceği belirlenebilir.

        2013/08/05 at 10:59 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizi incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Felçte spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bu sorunları yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır.

      2013/07/21 at 12:42 pm
  • From Aydoğan Enginer on Show TV / NTV / Habertürk TV - Uzay Tedavisi Haberi

    10YILIAŞKIN SOL HEMİPLEJİ HASTASIYIM YANİ SOL TARAFIMDAN FELÇLİYİM ARADAN ÇOK UZUN BİR SÜREÇ GEÇMESİNE RAĞMEN BENİM ESKİ SAĞLIĞIMA SOL TARAFIMIN ESKİ FOKNSİYONUNA DÖNME ŞANSI OLABİLİRMİ LÜTFEN BİLGİLENDİRİNİZ
    SAYGILARIMLA

    2013/07/21 at 2:32 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Show TV / NTV / Habertürk TV - Uzay Tedavisi Haberi

      Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizdeki “felç” bölümünü incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Üstğnden yıllar geçmiş olmasına rağmen, felçte spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bu sorunları yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır.

      2013/07/28 at 11:39 am
  • From Yusuf on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    Merhaba,

    1979 yilinda bel ameliyati oldum. ilk 3 sene tekerlekli iskemblede kaldim. ameliyatta omirlikte zedelenme oldu. sag bacagimi yoneten sinir zedelendi. tek degnekle yuruyorum. hafif kalcayi zolayarak yuruyorum. parmaklarimi rahat oynatiyorum. ayagimi 10 santime kadar kaldirabiliyorum. sag diz kapagimi tam adim atarcasina istenilen gibi bukemiyorum.. sag ust baldir soldan fazlaca sis. birazda denge sorunu ve korku var. tam yuruyebilecegimi her zaman hissettim. hic umutsuz olmadim.

    2013/07/27 at 12:09 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      Geçmiş olsun. Alter-G yani yerçekimsiz ortamda yürüme eğitimi çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılmaktadır. Burada yer çekimi %80 oranlarına kadar azaltılabilmekte ve düzgün bir dizilim ve denge içerisinde yürüyüş sağlanabilmektedir. Bu tedavi ile kas-iskelet sistemi yeniden yürümeye elverişli bir duruma erişebilmektedir. Alter_G sizin hastalığınıza da belirli oranlarda faydalı olabilecektir. Ancak tabii ki öncelikle sizi görmek ve neler yapılabilir bakmak gerekir.

      2013/07/28 at 11:28 am
  • From yusuf on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    Merhaba hocam,
    1989 yilinda bel ameliyati gecirdim. meningeale kist cikarildi. Tumor zanettiler. Omurilikte zedenlenme oldu. parapleji tanimi koydular ama ben hem bacaklarimda ve hemde kollarimda benzer bir rahatsizlik hissetmiyorum. solda kismi his sorunu olsada sol bacagin yurume fonksiyonu iyi. sagda his tam ama yurume fonksiyonu eksik ve zayif. sag ayagima verdigim yurume komutuna ragmen, sag ayagimi yeterlice kaldirip bukup yuruyemiyorum. bu nedenlede kalcadan zorlayarak bir sekil yurume gerceklestiriyorum. ilk 3 yil tekerlekli iskemblede kaldim, simdi ise 1 degnekle yurumekteyim. diz kapaklarimda kilitlenme ve agri olusuyor. bu tedavinizin bana faydasi olurmu ben tekrardan yurume sansimin yuksek olduguna inaniyorum. saygilar

    2013/07/27 at 7:41 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      bu ikinci mesajınızdaki verdiğiniz ek bilgiler doğrultusunda şunu söyleyebilirim ki Alter_G tedavisine ek olarak yapılacak başka birçok tedavi var. Denge tedavileri (sanal gerçeklik ile), vibrasyon, ilaç uygulamaları, toksin enjeksiyonları bunlardan bazıları. Ayrıca eğer sizde mesane fonksiyon durumu varsa mutlaka ürodinamik çalışma ile bakmak lazım. Tekrar geçmiş olsun.

      2013/07/28 at 11:33 am
  • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral palsi tedavisinde dikkat edilecek noktalar !

    Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizi incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Serebral palsi tedavisinde hastalığın neden olduğu bulgular hafifletilebilir, çocuğun bağımsızlık düzeyi arttırılabilir, bakımı kolaylaştırılabilir. Her çocuk için tedavi hedefleri farklı olup tedavi seçenekleri de farklıdır.

    Serebral Palsi tedavisinde uygulanabilecek birçok tedavi yöntemi mevcuttur. Önemli olan sizin çocuğunuz için o dönemde en uygun ve gerekli olan tedavi seçeneklerinin doğru olarak belirlenmesi ve uygulanmasıdır. Çeşitli ilaç tedavileri, toksinuygulamaları, egzersiz ve fizyoterapi yöntemleri, iş ve uğraşı tedavisi, ortez uygulamaları yapılabilir. Ayrıca Zorunlu Kullanım Tedavisi , Vücut Ağırlığı Destekli Yürüme Bandı Eğitimi, Hippoterapi (Atla Terapi), Transkraniyal Doğru Akım tedavisi, Nörofeedback (Nörogeribildirim), seri alçılamalar, kinezyo-bantlama gibi yeni tedavi yöntemleri mevcuttur. Çocuğunuza o dönemde hangi tedavilerin uygulanacağına çocuğunuzu detaylı bir şekilde değerlendirerek karar vermeli, gelişmeleri çok titizlikle takip ederek gerekli düzenlemeleri yapmalıyız.

    2013/07/28 at 11:21 am
  • From hakan alibay on Annem kemik kanserinden öldü. Bel ağrım kanserle ilgili olabilir mi?

    size bir soru sormak istiyorum önce sağ diz kapağımın üzerinde ağrılı bir sivilce oluştu ben çıban sanıyorum ama emin degilim tabi onu sıktım iki gün sonra iz bile kalmadı 15 gün sonra sol diz kapağımın üzerinde çıktı yine aynı şekilde ağrılı şuan sadece kızarık ama 2 gün içinde zannediyorum ucu sararacak yine sıkacam soruya gelyim bende bel fıtıgı bar çok yorulduğumda kendimi zorladıgımda ağrım oluyor 2 gün sonra geçiyor bana dediler kemik kanseri olabilirmi acaba siz ne diyorsunuz kusma,kilo kaybı miğde bulantısı falan yok şimdiden teşekkür ederim

    2013/07/29 at 9:52 pm
  • From ali aydın on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    merhabalar hocam su anda nısanlıyım yaklasık 2 hafta sonra dugunum var nısanlım bazı problemlerden dolayı sınır krızı gecırde akabınde yuz felcı ağızda kayma oldu ve 2 doktora gıttık 2 sıde duzelmez kalıcı dedı ne yapabılırız bıze yardımcı olun artık boylemı kalıcak kendısı psıkolojımız bozuldu duzelme ıhtımalı yokmudur

    2013/07/30 at 9:50 am
    • From karem on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      slm hocam ben 1 sınıfta gecirdim ateşli hastalik sonucu beyin fonksiyonlar yetersiz kaldı denge problemi yaşıyyorum spino serabeller ataksi hastasıyım teshişim hocam tedavisi varmı bu hastalıgın

      2013/09/10 at 11:05 pm
      • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

        Geçmiş olsun.
        Spino serebellar ataksi, beyincik ve omurilikte denge ile ilgili hücrelerin yetersizliği sonucu oluşan dengesizlik şeklinde ortaya çıkar. Ataksi tıbbi bir terim olarak dengesizliğk demektir. Atakside hareketlerin dengeli ve amacına uygun şekilde yapılmasında bozukluk vardır. Spino serebellar ataksinin birçok alt tipi vardır (örn: SCA1, SCA2, SCA3 gibi). Bu hastalığa neden olan bir çok gen vadır. Bunlara örnek olarak ataksin, puratrofin, SPTBN2, CACNA1A gibi genler sayılabilir. Spino serebeller hastalık kalıtsaldır. Ailede bir bireyde bu hastalık varsa çocuklarda bu hastalığın olma olasılığı yüksektir. Bu hastalık genellikle 20-40 yaş arasında başlar ancak çok genç veya ileri yaşta da ortaya çıkabilir. En tipik belirti dengesizliktir. Bunun dışında elde ve ayakta uyuşma ve güç kaybı da olabilir. Bazı tiplerde gözlerde hareket bozukluğu, görme bozuklukları, sara nöbetleri, istemsiz hareketler, zeka geriliği ve titremeler de izlenebilir.

        Bu hastalık genetik bir hastalıktır ve günümüzde kesin bir tedavisi yoktur. Nörologlar, eğer varsa, hastalara epilepsi, istemsiz hareketler ve titremeler için bazı ilaçlar verirler. Bu hastalıkta denge sorunu en büyük problemdir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı hekimler denge geliştirici egzersizler programlarlar. Rehabilitasyon çalışmalarına sürekli devam etmek gerekir. Hastanın en uygun düzeydeki fonksiyonu bulunmalı ve bu rehabilitasyon çalışmaları ile geliştirilmeye çalışılmalıdır.

        2013/09/11 at 10:22 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Geçmiş olsun. Yüz felcinin iyi tedavisi ve rehabilitasyonu ile düzelme şansı elbette vardır. Ancak yetersiz tedaviler yapıldığını çok sık gözlemliyorum. İlaç tedavisi yanısıra gelişmiş rehabilitasyon tekniklerinin titizlikle uygulanması gerekir.

      2013/08/01 at 9:05 am
  • From TARIK on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

    bu tedavı beyın felçi gecirmış halk arasında ınme tabır edılen felclı hastalarada uygulanabılıyormu

    2013/07/30 at 10:55 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

      Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizdeki “felç” bölümünü incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen, felçte spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün ve el-kol hareketlerinin gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bu sorunları yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır.

      2013/08/01 at 9:09 am
  • From TARIK on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

    felçli olan hastalara bu tedavı uygulanabılıyormu

    2013/07/30 at 10:56 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

      Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizdeki “felç” bölümünü ve tv programlarını incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen, felçte spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün ve el-kol hareketlerinin gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bu sorunları yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon lazımdır. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır.

      2013/08/01 at 9:25 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

      Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizdeki “felç” bölümünü ve tv programlarını incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen, felçte spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün ve el-kol hareketlerinin gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bu sorunları yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır.

      2013/08/01 at 9:25 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

      Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizdeki “felç” bölümünü incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen, felçte spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün ve el-kol hareketlerinin gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bu sorunları yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır.

      2013/08/01 at 9:10 am
  • From Fulya on SEREBRAL PALSİ

    Erbil Bey & Nigar Hanım Merhaba

    SP hastasıyım. 30 yaşındayım. Sorunum kasılmalar. Bunun için sizin beni görmeniz için gelmek istiyorum.
    Görmeden birşey yapılamaz biliyorum fakat gelip gelmemekte kararsızın. İstanbuldan geliyor olacağım.
    Gelsem yardımcı olabilir misiniz. E posta adresim aynı zamanda facebook adresim. ordan beni görebilirsiniz en azından fikriniz olmuş olur. 7 senedir rivotril ilacını kullanıyorum.Kasılmalarımı ve uyku problemimi gideriyor. Ama alışkanlık yaptığı için almayınca da kasılmalar ağrılar başlıyor. Toksin tedavisini düşünüyorum. Bu yüzden bilinçli bir doktor olarak size gelmek isterim.

    2013/07/31 at 9:38 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Geçmiş olsun. Serebral palside kasılmaların tedavisinde dikkatli bir şekilde ve belirli periyodlarla yapılacak toksin enjeksiyonları merkezi öneme sahiptir. Siz de bunun farkındasınız zaten. Sizin yaşlardaki hastalarımıza yapılan toksin enjeksiyonları sonrasında hastalarımızda büyük rahatlamalar ve fonksiyon ilerlemeleri görüyoruz. Ancak unutmamak gerekir ki sadece toksin enjeksiyonu değil daha pek çok tedaviler bulunmaktadır. Beynin elektrikle uyarılmasından tutun zorunlu kullanım tedavisine, sanal gerçeklik tedavilerinden vibrasyon tekniklerine, vücut ağırlığı destekli yürüme eğitimlerinden (burada AlterG de çok önemlidir) robotik uygulamalara kadar pek çok tedavi yapılmalıdır.

      2013/08/01 at 9:24 am
  • From Cetin on Serebral palsi tedavisinde hekim/aile kararlı olursa olumlu gelişmeler sağlanır

    Selam hocam benim 6 yasında engelli kızım var . Yüksek ateşden menenjit geçirdi . Suan yuruyemiyor . Fizik tedaviye götürüyoruz . Ama bir ilerleme yok. Beyin vucutu yönetmiyor. Ben istanbul da ikamet ediyorum. Bize burda yönlendire bileceniz meslektaşınız varsa sevinirim. Saygılar 05534420958

    2013/07/31 at 10:43 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral palsi tedavisinde hekim/aile kararlı olursa olumlu gelişmeler sağlanır

      Geçmiş olsun. Serebral palside kasılmaların tedavisinde dikkatli bir şekilde ve belirli periyodlarla yapılacak toksin enjeksiyonları merkezi öneme sahiptir. Çocuklarımıza yapılan toksin enjeksiyonları sonrasında hastalarımızda büyük rahatlamalar ve fonksiyon ilerlemeleri görüyoruz. Ancak unutmamak gerekir ki sadece toksin enjeksiyonu değil daha pek çok tedaviler bulunmaktadır. Beynin elektrikle uyarılmasından tutun zorunlu kullanım tedavisine, sanal gerçeklik tedavilerinden vibrasyon tekniklerine, vücut ağırlığı destekli yürüme eğitimlerinden (burada AlterG de çok önemlidir) robotik uygulamalara kadar pek çok tedavi yapılmalıdır.

      2013/08/01 at 9:29 am
  • From erol on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    sy hocam babam geçici felç geçirdi şu anda hastanede tedavi görüyor ilk gün sol tarafını hissetmiyordu çimdi normal ama sol eli halen uyuşuk ve beyin damarları /30 tıkalı acaba negibi tedavi uygulayabiliriz şimdiden teşekkürlerr

    2013/08/01 at 6:44 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizdeki “felç” bölümünü ve tv programlarını incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen, felçte spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün ve el-kol hareketlerinin gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bu sorunları yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon lazımdır. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır.

      2013/08/01 at 9:27 am
  • From TARIK on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

    hocam öncelıkle verdıgınız bılgıler için tşk edıyorum hocam ben annemın durumunu sıze daha önce anlatmıstım bu botoksla felçlı hastaların tedavısını yapan kuruluşlar neresıdır bıldıgnız kuruluşlar varmı yada sıze basvursak bıze yardımcı olabılırmısınız olamazsanız bıle bıze tavsıye edecegınız bu felçlı hastalara botoks yapan kuruluşları bıze söylersenız sevıınırım ben suan ana kadar onca arastırdım sadece sızın sıtenız ve ıst bır özel hastane cıktı karsıma bu konuda yardımcı olursanız sevınırım

    2013/08/01 at 10:09 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

      Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizdeki “felç” bölümünü ve tv programlarını incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen, felçte spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün ve el-kol hareketlerinin gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bu sorunları yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon lazımdır. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır.

      2013/08/01 at 12:33 pm
  • From bedirhan aydın on FELÇ

    merhaba hucam 9 yaşında bir uğlum var ağçtan düştü an beyin kanaması geçirdi bir ay buyunca hastahanada güzünü açamadı açtı an sağtarafı ferçli taburcu ettiler eve gütürün bayramdan sunra fizik duktura gütürün eve getirdik sağ el ve sağkulunuda oynatıyur ve sağ ayağında uynatıyur ama kalkamıyur yatakta hocam allah bu mubarek ayinda sende razı olsun hucam ne yapmamız yerekiyur teşekür ederim

    2013/08/03 at 7:48 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Yapılabilecek pek çok tedavi var. Spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün ve el-kol hareketlerinin gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarından olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer çocuğunzun el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Bunun dışında sanal gerçeklik eğitimleri, denge çalışmaları, vibrasyon çalışmaları, vücut ağırlığı destekli yürüyüş eğitimleri, uzay terapisi vb. çok önem taşır. Geçmiş olsun.

      2013/08/05 at 11:07 am
  • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç sonrası, damarda oluşan pıhtı 'yı çıkarmak yararlı mı?

    Tıkalı damardaki pıhtının çıkarılmasından söz etmedim size. Felçte beyin hücrelerinin yeniden organize olması için daha önce söz ettiğim rehabilitasyon yaklaşımları kullanılmaktadır. Web sitemizi incelerseniz bu konuda bilgilere ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun.

    2013/08/05 at 10:57 am
  • From kadir ortakaya on SEREBRAL PALSİ

    hacam merhaba
    benim kız kardeşim 25 yaşında sp hastası.amcamızın doktor olmasından dolayı çok yerlere götürdük.yürüme güzlüğü çekiyor,çok kasılmaları var.ortopedik ayakkabı yapacağımız sırada bile zor ayak ölçüsünü almak bile çok zor oluyor.küçükken 3-4 kez ayak bileği ameliyatı oldu.bazen tek başına yürüyebiliyor,tuvalet ihtiyacını destekli görüyor.ancak bazende yürürken çok kötü düşüyor.çok doktorlara götürdük,fakat her doktor farklı uygulamalar yaptı ancak faydasını göremedik.son 5 yıldır doktora götürmedik.sorum su son yıllarda sp hastalığı tedavisinde gelişmeler varmı var ise lütfen bizlere yardımcı olurmusunuz.bizlere yol gösterin ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.çünkü kız kardeşime baktıkça özülüyoruz.ama yinede şükür ediyoruz.saygılarımla

    2013/08/12 at 9:26 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Geçmiş olsun. Serebral palside kasılmaların tedavisinde dikkatli bir şekilde ve belirli periyodlarla yapılacak toksin enjeksiyonları merkezi öneme sahiptir. Çocuklarımıza yapılan toksin enjeksiyonları sonrasında hastalarımızda büyük rahatlamalar ve fonksiyon ilerlemeleri görüyoruz. Ancak unutmamak gerekir ki sadece toksin enjeksiyonu değil daha pek çok tedaviler bulunmaktadır. Beynin elektrikle uyarılmasından tutun zorunlu kullanım tedavisine, sanal gerçeklik tedavilerinden vibrasyon tekniklerine, vücut ağırlığı destekli yürüme eğitimlerinden (burada AlterG de çok önemlidir) robotik uygulamalara kadar pek çok tedavi yapılmalıdır. Lütfen öncelikle web sitemizdeki “serebral palsi” bölümünü ve tv programlarımızı dikkatlice inceleyiniz. Sonradan uygun bir vaktinizde kız kardeşinizi görüp tedavi planını çizelim.

      2013/08/13 at 9:32 am
  • From Elif on FELÇ

    merhaba hocam.Danimarkada yasiyoruz.kardesim bundan 3 sene evvel beyin kanamasi gecirdi.konusma yetenegi tamemen gitti.butun vucudu felc oldu.su an sadece sol kolunu ve sol ayagini oynatiyor.kafasini saga sola cevirebiliyor.mideden besleniyor.burda ilerleme gostermedi.turkiyede tedavi olmasini istiyoruz.eger turkiyeye getirirsek.sizin yapabileceginiz her hangi pozitif bir yardiminiz olurmu.en azindan konusmasini istiyoruz.derdini anlata bilsin istiyoruz.burdaki doktorlar bekledigimizi vermedi.en yakin zamanda cvb.nizi bekliyoruz.olumlu bir cvb.aldigimiz takdirde size getirmeyi dusunuyoruz.iyi aksamlar.

    2013/08/13 at 10:09 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Geçmiş olsun. Anlattığınızdan çıkarabildiğim kadarı ile kardeşinizin beyninde büyük bir kanama olmuş ve bir hayli etkilenme söz konusu. Konuşma, yutma ve kasların aktvitelerinde büyük sorun oluşmuş. Böyle vakalarda tedavi neden uygulanır bazı örnekler vermek istiyorum. Mesela kardeşinizde yutma fonksiyonunu geliştirmek için bazı şeyler yapılabilir. Acaba yutma fonksiyonu çok mu yetersiz? Yoksa hasta yutabiliyor ancak besinlerin akciğerlere kaçma riski çok mu yüksek? Bunlara bakmak lazım. Belki yutma için uygulanacak eliktirk stimülasyonları bazı faydalar sağlayabilir. Kaslarda kasılmalar (spastisite) çok mu bilmek gerekir. Öyle hastalar var ki sırf alt bezi daha rahat değiştirilebilsin diye toksinle kas gevşetme işlemleri yapıyoruz. Veya kardeşinizde öylesine kas kasılmaları vardır ki örneğin oturmasını engelliyordur; buna yönelik girişimler yapılmalı. Veya kardeşiniz kas kasılmalarından dolayı acı çekiyordur bunun önüne geçmek gerekir. Veya hastanın mental fonksiyonarı ile ilgili yapılacak çalışmalar algı, koordinasyon ve farkındalığın artmasını sağlayabilir. Lütfen web sayfamızı detaylıca inceleyin. Burada özellikle “felç” konusunu irdeleyin. Rehabilitasyon uygulamalarında her hastaya göre yapılabilecek az veya çok şey vardır. Bunların titizlikle saptanıp sabırla devam edilmesi gerekir.

      2013/08/14 at 11:21 am
  • From Arzu on SEREBRAL PALSİ

    Merhaba hocam benim oğlum da 8 yaşında spor dediler fakat yürümüyor konuşamıyor takibi yok eliyle birşey tutamıyor çığneyıp tutamıyor spor li olan çocuklar böylemıdır

    2013/08/16 at 4:35 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Çocuğunuzun tanısı nedir? Serebral palsi mi? Eğer öyle ise web sitemde bu konuyla ilgili çok detaylı bilgiler bulunmaktadır. Geçmiş olsun.

      2013/08/19 at 10:15 am
  • From ENGİN SEZER on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    merabalar hocam nasılsınız hocam ben 4 yıldır sedef hastasıyım ve intihaplı romatizmam war tedavi görüyorum ama pek etkili olmuyor gibi geliyor bana ilaç tedavisi olarak günde 1 adet delta cortiril içiyorum akşamları ise arava içiyorum. 1 tane salı ve perşembe günleri feribol adında ilaç içiyorum bu ilaçlarda mide bulantısı olmuyor ama hafta sonları kullandığım metojet iğnesi var o iğneyi vurulduktan sonra mide bulantısından ve karnımın şiş olduğunu hissediyorum ve 3-4 gün kendime gelemiyorum. metojet iğneyi bıraktım hapına gectik aynı mide bulantısı ve karın şişkinliği devam ediyor ne yapmam gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. en kısa zamanda randevu alıp muayne olmaya geleceğim. şimdiden ilginize teşekkür ederim.

    2013/08/17 at 1:04 pm
  • From elif on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    Merabalar hocam annem dun dustu ve belinde kirikliklar oluatu doktor belden asagidaki dokularin zarar gordugunu milyarda bir ihtimalle duzebilecegini soyledi. Alt tatafinda hic his yok. ne yapabiliriz bildiginiz birsey varmi ya.

    2013/08/18 at 9:26 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Geçmiş olsun. Öncelikle anneniz ameliyatını olsun. Ameliyattan sonra iyi bir rehabilitasyon görmesi gerekiyor. Burada en önemli konulardan birisi de mesane felci ile ilgilenmektir. Uzun süre daimi sondada kalmamalıdır. Bacaklarında tekrar hareke olup olmayacağı muayene ile anlaşılabilir. Yapılacak tedaviler önem taşır.

      2013/08/19 at 9:29 am
  • From Burcu on SEREBRAL PALSİ

    Merhaba hocam
    Benim 6 aylık bir kızım var. Boynunu tutamıyo aslında tutuyor ama sabitleyemedi tam olaak ve aktif olarak gördüğü şeylere uzanamıyordu. Uzandığı zaman hedefi tutturmakta zorlanıyor. Çocuk nörolojiye götürdük mr kan idrar tahlilleri yaptırdık sonuçlar temiz çıktı sadece B12 eksikliği olduğu söylendi. Bide destek olarak fizik tedavi önerildi. Fizik tedavi doktorumuz ise serebral palsi olduğunu düşünüyorum dedi. Bir takım fizik tedavi hareketlerine başladı önce günde 4 saat yüzükoyun yatırdık bir hafta ve çok hızli bir gelişmeyle boynunu tutmaya başladı. Bu duruma göre benim kızım sp olabilirmi?

    2013/08/19 at 6:00 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Serebral palsi erken dönemde teşhis edilebilen bir hastalıktır. Çocuğun gelişim evrelerinde gecikme vardır. Altı aylık bir bebeğin baş tutma dengesinin olmaması normal değildir. Ancak serebral palsi demek için başka hastalıkların ekarte edilmesi gerekir. Çocuk nörolojisi ve fizik tedavi hekimi bu aşamada beraber takip etmelidir. Lütfen ewb sayfamdaki serebral palsi bölümünü dikkatli bir şekilde inceleyin. Geçmiş olsun.

      2013/08/20 at 7:49 am
  • From TuFaN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    HOCAM ANNEM BUNDAN 4 AY ÖNCE ŞAHDAMARIN TIKANIK OLDUGU İÇİN AMELİYAT ETTİK VE AMELİYATTAN 10 SAAT SONRA YOGUM BAKIMDA KRİZ VURUYOR VE SOL KOL VE BACAKTA KISMİ FELÇ GEÇİRİYOR FELÇ GEÇİRDİĞİ KISIMDA MORLUKLAR VAR BUNUN NEDENİ ACABA NE OLABİLİR ? ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER.

    2013/08/23 at 3:30 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Kullandığı ilaçlara bağlı olarak cilt altı kanaması olmuş olabilir; veya bir travmaya maruz kalmıştır; veya derin toplar damarların tıkanıklığı söz konusu olabilir. Ayrıca cilt enfeksiyonlarında böyle durumlar ortaya çıkabilir. Lütfen sizi takip eden hekiminizle irtibata geçin.

      Geçmiş olsun.

      2013/08/26 at 11:56 am
      • From neslihan on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

        ıyı gunler hocam 72 yasında dedem 20 agustos gecesı sağ tarafında kısmı felç geçirdi felç sırasında ıstıfar etmeye calışmış fakat kusmuk akciğerleri aspire etmış suan yoğun bakımda beyinsel işlevlerinin iyi oldugunu söyluyor doktorlar gözleri kapalıyken bızım konuştuklarımıza göz kırpıp sol elıyle elımızı sıkıyor gözlerni dün açıp kapatmaya calışıyor akciğer enfeksıyonu oldugu ıcın enfeksıyon odasında içeri girmıyoruz ama felç içide beynı uyanık kalsın diye konuşmamız söylenmişti cok karmaşık bir süreçden geçiyoruz ne yapmalıyız akciger enfeksıyonunda kı bakteri de akino bakteri olması bizi korkutuyor teşekkürler

        2013/08/27 at 7:49 am
        • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

          Geçmiş olsun. Bu aşamada en önemli konu enfeksiyonun kontrolü ve tedavisi. Enfeksiyon tedavi edilir edilmez ise rehabilitasyona başlamak gerekir. Felç rehabilitasyonunda yapılabilecek pek çok şey var. Lütfen web sitemizi ve buradaki “felç” bölümünü dikkatlice inceleyiniz. Zamanı gelince temasa geçelim.

          2013/08/28 at 11:52 am
  • From Ahmet Aksoy on Felç 'de Yürürken Dizin Bükülebilmesi için AFO Yararlı

    sayın hocam ben 10 yıl önce kısmifelc geçirmiştim hala sol yanım tutmamaktadır baston ilen yürüğüş yapmaktayım ama sol kolum hic çalışmaz 4 veya 5 kez botoks yapıldı 8.10 ay ara ilen ilk kinde çok iyi rahatlamıştım sonrasında bilgi alamadım değerli hocam ne olur benim bu durumum yaşım 63 oldu saygılarımla Ahmet Aksoy

    2013/08/25 at 6:05 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç 'de Yürürken Dizin Bükülebilmesi için AFO Yararlı

      Tedaviye devam etmeliyiz. Botox enjeksiyonlarının yapılma nedenlerinin en önemlilerinden biri de hastanın rahatlamasını sağlamaktır. Lütfen 90-530-371 18 55 numaralı telefondan randevu alınız.
      Geçmiş olsun.

      2013/08/26 at 12:04 pm
  • From safiye aktuna on Kireçlenme 'de (Osteoartrit) Eklem İçi Kortizon Enjeksiyonu Yararlı

    merhaba hocam. annemin kolunda çok acı var.dr. lar kireçlenme dediler.iki ay önceomzundan bir iğne yaptılar.bu annemi birkaç gün rahatlatı acısı geçmedi.kolunu oynatmazsa iyi oynattığı an acı çok yüksek,ne yapıcamı bilemiyorum.4 yıl önce düşüp kalçasını kırdı protez takıldı bastonla yürüyoriki bastonla.kol ağrısıda 8 aydır sürüyo rne ilaçlar nede kremler fayda edmiyor ne yapıcamı şaşırdım.ne tavsiye edersiniz. lütfen… yeşekkürler saygılarımla

    2013/08/26 at 10:48 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Kireçlenme 'de (Osteoartrit) Eklem İçi Kortizon Enjeksiyonu Yararlı

      Kolda ağrı yapan o kadar çok neden vardır ki öncelikle teşhisi iyi koymak lazım. Boyun problemleri, omuz hastalıkları, dirsek ve hatta örneğin elde sinir sıkışmasına kadar birçok neden kolda ağrıya sebep olabilir. Tanının iyi koyulması gerekir ki tedavi bu tanı doğrultusunda yapılabilsin.
      Geçmiş olsun.

      2013/08/26 at 12:08 pm
  • From hatice on Yürüme Analizi

    merhaba.5 yasındakı yeğenım doğumda oksijensiz kalması neddenıyle yürüyemıyor beynınde hasar vardı o duzeldı. epilepsi tanısı koydular fakat baska doktorlar bunu reddettı birçok ilac kullndı baska doktorlar bunun cok yanlış oldugunu söyleıler..ayagında damar tıkanıklıgı vardı oda duzeldı. 7. ayından itibaren fızık tedavı görüyor. doktorları bu yontemle iyileşeceğini söyluyor fakat hala bi gelişme yok. Toksin tedavısı gerekmıyor dedıler. baska bir doktora götürduk oda amelıyatla yüzde ellı sansının oldugunu söyledı. bu konu hakkında fikirlerınızı bildirirsenınz sevınrım.

    2013/08/28 at 8:34 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Çocuğunuz büyük bir ihtimalle serebral palsi. Serebral palside kasılmaların tedavisinde dikkatli bir şekilde ve belirli periyodlarla yapılacak toksin enjeksiyonları merkezi öneme sahiptir. Toksin tedavisi yapmaya yetkili olmayan kişiler bütün bilimsel verilere rağmen bu tedavinin gereksiz olduğunu söylemektedirler! Halbuki çocuklarımıza yapılan toksin uygulamaları sonrasında hastalarımızda büyük rahatlamalar ve fonksiyon ilerlemeleri görüyoruz. Toksinin tecrübeli ellerde ve bizzat hekim yaptığı yürüyüş analizleri sonrasında yapılması şarttır. Ancak unutmamak gerekir ki sadece toksin enjeksiyonu değil daha pek çok tedaviler bulunmaktadır. Beynin elektrikle uyarılmasından tutun zorunlu kullanım tedavisine, sanal gerçeklik tedavilerinden vibrasyon tekniklerine, vücut ağırlığı destekli yürüme eğitimlerinden (burada AlterG de çok önemlidir) robotik uygulamalara kadar pek çok tedavi yapılmalıdır. Lütfen öncelikle web sitemizdeki “serebral palsi” bölümünü ve tv programlarımızı dikkatlice inceleyiniz. Sonradan uygun bir vaktinizde çocuğunuzu görüp tedavi planını çizelim.

      2013/08/28 at 12:01 pm
  • From cemil topal on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

    4 yaşında oğlum var 6 günlük iken beyin kanaması geçerdi 1 aylık iken şant takıldı oğlumuz şuanda yürüyemiyor sol eli ve sol ayağı güçsüz sağ tarafına göre güşsüz zekasında ve konuşmasında sıkıntı yok afo kullanıyor ve bileklik kullanıyor hocam ne tavsiye edersiniz sizinle nasıl irtibata geçebilirim

    2013/08/30 at 11:29 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

      Geçmiş olsun. Çocuğunuz serebral palsi hastası. Öncelikle web sitemizi ve özellikle buradaki “serebral palsi” bölümünü detaylıca inceleyiniz. Yine bu bölümde yeni hazırlamaya başladığımız “Ailelere Serebral Palsi Kılavuzu” da yararlı bilgiler içermektedir. Bundan böyle sizi de e-postama ekleyeceğim ve bu kılavuzun devam edecek olan bölümlerini size de göndereceğim. Serebral palside kasılmaların tedavisinde dikkatli bir şekilde ve belirli periyodlarla yapılacak toksin enjeksiyonları merkezi öneme sahiptir. Toksin tedavisi yapmaya yetkili olmayan kişiler bütün bilimsel verilere rağmen bu tedavinin gereksiz olduğunu söylemektedirler! Halbuki çocuklarımıza yapılan toksin enjeksiyonları sonrasında hastalarımızda büyük rahatlamalar ve fonksiyon ilerlemeleri görüyoruz. Toksinin tecrübeli ellerde ve bizzat hekim yaptığı yürüyüş analizleri sonrasında yapılması şarttır. Ancak unutmamak gerekir ki sadece toksin enjeksiyonu değil daha pek çok tedaviler bulunmaktadır. Beynin elektrikle uyarılmasından tutun zorunlu kullanım tedavisine, sanal gerçeklik tedavilerinden vibrasyon tekniklerine, vücut ağırlığı destekli yürüme eğitimlerinden (burada AlterG de çok önemlidir) robotik uygulamalara kadar pek çok tedavi yapılmalıdır.

      2013/09/04 at 9:28 pm
  • From cemil topal on SEREBRAL PALSİ

    4 yaşında oğlum var 6 günlük iken beyin kanaması geçerdi 1 aylık iken şant takıldı oğlumuz şuanda yürüyemiyor sol eli ve sol ayağı güçsüz sağ tarafına göre güşsüz zekasında ve konuşmasında sıkıntı yok afo kullanıyor ve bileklik kullanıyor hocam ne tavsiye edersiniz sizinle nasıl irtibata geçebilirim

    2013/08/30 at 11:35 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Geçmiş olsun. Çocuğunuz serebral palsi hastası. Öncelikle web sitemizi ve özellikle buradaki “serebral palsi” bölümünü detaylıca inceleyiniz. Yine bu bölümde yeni hazırlamaya başladığımız “Ailelere Serebral Palsi Kılavuzu” da yararlı bilgiler içermektedir. Bundan böyle sizi de e-postama ekleyeceğim ve bu kılavuzun devam edecek olan bölümlerini size de göndereceğim. Serebral palside kasılmaların tedavisinde dikkatli bir şekilde ve belirli periyodlarla yapılacak toksin enjeksiyonları merkezi öneme sahiptir. Toksin tedavisi yapmaya yetkili olmayan kişiler bütün bilimsel verilere rağmen bu tedavinin gereksiz olduğunu söylemektedirler! Halbuki çocuklarımıza yapılan toksin enjeksiyonları sonrasında hastalarımızda büyük rahatlamalar ve fonksiyon ilerlemeleri görüyoruz. Toksinin tecrübeli ellerde ve bizzat hekim yaptığı yürüyüş analizleri sonrasında yapılması şarttır. Ancak unutmamak gerekir ki sadece toksin enjeksiyonu değil daha pek çok tedaviler bulunmaktadır. Beynin elektrikle uyarılmasından tutun zorunlu kullanım tedavisine, sanal gerçeklik tedavilerinden vibrasyon tekniklerine, vücut ağırlığı destekli yürüme eğitimlerinden (burada AlterG de çok önemlidir) robotik uygulamalara kadar pek çok tedavi yapılmalıdır.

      2013/09/04 at 9:31 pm
      • From cemil topal on SEREBRAL PALSİ

        hocam size nasıl ulaşabilirizrandevu alma imkanımız varmı.
        Konuşma Sonu

        2013/09/04 at 9:39 pm
        • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

          0-530-3711855 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun.

          2013/09/05 at 9:12 am
  • From ali efe on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    hocam benim esim 1996 yilindan buyana MS hastasi . 2004 yilinda gecirdigi atak sonucu tekerlekli sandalye kullanmak zorunda vucudun sol tarafi el ve ayak tamamen islevini kaybetti. haziran 2013 de L3 veL4 bölgesinde bel fitigi tesbit edildi ve ameliyat önerildi.su anda agrilari biraz hafifledi ameliyat olmak istemiyor. uzay tedavisi nin esime yardimi olabilir mi bu konuda göruslerinizle bize yardimci olabilir misiniz. simdiden tesekkurler iyi calismalar

    2013/09/03 at 10:09 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      MS hastalarımızda da yoğun kasılmalar (spastisite) olabiliyor. Bunların tedavisi ile hastalarda fonksiyonel iyileşmeler kaydedilebiliyor. Ayrıca web sitemizdeki “felç” bölümünü incelerseniz burada yazılanların pek çoğu MS hastalığında da yararlı olabiliyor. Bunlardan birisi de sizin de sözünü ettiğiniz uzay tedavisi (yer çekimsiz ortamda yürüme eğitimi) oluyor. Hastanın klinik durumu elverişli ise bu tedavilerden yapılabileceklerle ilerleme kaydedebilmesi mümkün olabilir. Ancak elbette öncelikle muayene ve hasta değerlendirmesi çok önemli. Geçmiş olsun.

      2013/09/05 at 9:00 am

Bir cevap yazın