• From cansu on Toksin uygulamaları, felç ve serebral palsi için çok önemlidir

    cp li çocuğun bacaklarına yapılan botoks uygulamasının ardından bacaklar neden alçıya alınır???
    2012/06/08 at 7:12 pm
  • From birgül on ROMATİZMA

    kollarında ve diz kapaklarmda çok yoğun ağrilarm var.doktorum iltahabli romatizmam olduğünu söyledi ilaç kullanmama rağmen gecmiyo bana yardım edin

    2012/06/09 at 1:07 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on ROMATİZMA

      Romatizmanın 200’den fazla çeşidi bulunmaktadır. Detaylı bir şekilde muayene ve tetkikler sonucunda yapılacak tedavilerle yüz güldürücü sonuçlara ulaşmak olanaklıdır.
      Geçmiş olsun.

      2012/06/11 at 8:25 am
  • From erol çakır on Nörolojik Rehabilitasyon

    hocam 1.5 sene once felç gecırdım sebep bulamadılar kalp pıhtı atmıs olabılır dedıler sımdı cok duzgun olmasada yuruyebılıyorum kolumda fena degıl tam anlamıyla duzelme ıhtımalı varmıdır bırde tekrarlarmı tekrar olursa yatalak kalırsın dedıler fızık tedavı ve yuzmeye gıdıyorum ılerletmek ıcın baska ne yapabılırım.

    2012/06/10 at 9:56 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Nörolojik Rehabilitasyon

      Felç rehabilitasyonunda yapılacak birçok tedavi seçeneği bulunmaktadır. Her hastaya göre ayrı bir planlama dahilinde birden fazla tedavi çok önemlidir. Lütfen sitemizdeki “felç” bölümünü detaylıca inceleyiniz.
      Geçmiş olsun.

      2012/06/11 at 8:23 am
  • From SELMA YILDIRIM on BEL AĞRISI

    Hocam merhaba ben 40 yaşında 19 ay önce boyun fıtığı ameliyatı geçirmiş birisiyim bir buçuk yıl çok iyiydim sonra rüzgar ve terleme sonucu ya da hatalı bir haraket ağrılarım tekrar arttı 20 gün romatemde fizik tedavi ve beş seanste hilterapi uygulandı tedavim biteli 15 gün oldu ama istediğim gibi ağrılarım geçmedi bana verilen hareketleri günde üç defa onar tekrar yapıyorum oklavayla ve de tipik bilinen başımızı ellerimizle ittirme hareketlerini yapınca rahatlıyorum eskiyle kıyasladığımda ağrı kesicisiz uyuyabiliyorum buna seviniyorum doktorum zamana ihtiyacım olduğunu söylüyor beklemen gerekiyor diyor tesadüfen bir tanıdığımdan sizin adınızı duydum felçli bir hastayı yürütmüşsünüz çok umutlandım sizce ben şimdi ne yepmalıyım boyun fıtığı ameliyatı geçirmiş birisine ne tavsiye edersiniz çaresizim eşim bu arada aile hekimi benim ağrılarıma yardımcı olamadığı için o dahada üzgün hocam cevabınızı bekliyorum ne olur kusuruma bakmayın uzun oldu SAYGILAR SELMA YILDIRIM…

    2012/06/17 at 6:12 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      Geçmiş olsun. Fıtık operasyonlarından sonra geçmeyen ağrılar sıkıntılı olabilir. Dikkatli bir muayene, değerlendirme ve doğru tanı tedavide çok önemlidir. Ayrıca sizin durumunuzda çeşitli ilaçların doğru kullanımı da önem taşımaktadır. Lütfen web sitemizdeki bel ağrısı bölümünü dikkatlice okuyun. Çoğu bilgiler boyun ağrısı için de geçerlidir.

      2012/06/19 at 8:45 pm
  • From oznur on FELÇ

    şirketten bir abinin babası felç geçirdi çok üzgün 4 gün olmasına rağmen hiç konuşmamış gözlerinide açmıyor nedeni nedir tedavisi nasıl olur. acil cevap verin lütfen

    2012/06/18 at 7:31 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Geçmiş olsun. Şu anda bu hasta nörolji kliniği tarafından takip edilmelidir. Sonrasında ise rehabilitasyonu büyük önem taşır.

      2012/06/19 at 8:46 pm
      • From İsmet on FELÇ

        Merhaba Erbil Hocam …Dedem 4. Kez beyin felci geçirdi ilk olarak 27 sene önce geçirmiş ve sol tarafı sakat kalmış diğer ikisinde ise hazırlıklı yakalanarak hafif atlattı. Ama 4. Kez geçirdi ve uykuda yakalandı ve beynin %30 u sağlam kalmış şuan yoğun bakımda. Yaşar mı sizce?
        Saygılarımla…

        2015/04/30 at 6:06 pm
        • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

          Bunu bilmem olanaksız. Geçirdiği felcin ağırlık durumunu hastayı görmeden söylemek mümkün değil. Şu anda takip ettiği hekimlerle durumu paylaşın lütfen.

          2015/05/03 at 7:25 pm
  • From firdes on Serebral Palsi hastası çocuk büyürken neler olacak ?

    bu hastalık için ameliyat önerilir mi ? faydası var mıdır?

    2012/06/18 at 1:59 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi hastası çocuk büyürken neler olacak ?

      Serebral palsinin tedavisinde ameliyata çok dikkatli bir şekilde karar vermek gereklidir. Bu hastalıkta ameliyat yapılacaksa mümkün olduğunca geç dönemde, çocuk ergenliğe ulaştığında yapılmalıdır. Serebral palsinin tedavisinde pek çok yöntem bulunmakta olup tek bir tedavi doğru değildir. Lütfen web sitemizi detaylıca inceleyiniz.

      2012/06/19 at 8:48 pm
      • From vildan can on Serebral Palsi hastası çocuk büyürken neler olacak ?

        merhabalar hocam s.a ben çanakkale bigadan size ulaşabildim ben 21 yaşında ikiz annesiyim 2013 de kızlarım oldu ama 28 haftalık oldular 2 ay küvezde kaldılar yaşam savası çok versiler ve hayata tutundular ıkısınınde anne karnında hidrosefalisi varmış fakat bıuz anlamadık ılk olan kızımı 6 aylıkken salıncaktan düşürdüm kaza sonucu yanlışlıkla ve cocugum o anda beyın kanaması geçirmış dedıler çannakkalkede 1 hafta kaldık çıktık ııı dedıler ama kafasındak kanaması bıtmeden çıkarmışlar cocugum 1 aay sonrasında havale geçırdı ateş yoktu hıç oleyce bayıldı çanakkale faklan derken ıstanbula götürdülk gece 3 arsında fenalaştı ve daha sonrasında doktor arkadaşalrınız yogun bakıma alıp gözlemledıler fakat yutmayı unuttugu ıcın trakeostomı açtılar babaının ımzasıyla vp şant takıldı oradan su ıdrar yoluyla bosaltılıyo ve burnunda sonda takılıydı daha sonrasında 2 kere akcıgerlerıne mama kaçtıgı ıçın göbegıne pg taktılar suan kızım suuru kapalı kendını bılmeden yatıo ve bacakalrınıda can acısına hep çektı bacakalrıda kollaeına degıo ellettırmıo aglamaya baslıo kasılmıs artık yanı eşim rehabılıtasyona ızın vermıo doktorlar benım kızıma ölcek deıklerı ıçın babasıda ölecek kızımız en azxından acı çektırmeyelim dıo ben buna razı gelmıorum ne yapacagımıda bılemıorum size ulşamak gibi bi şansım varsa ççççooooooooook sevinirimn

        2015/03/02 at 6:22 am
  • From tuğba on FELÇ

    babaannem 4 defa felç geçirdi 3-4 ay önce 3. felcini geçirdi ve konuşamadı sonra düzeldi biraz konuşması ama 2 hafta önce tekrar konuşma yeteneğini kaybetti biraz konuşması anlaşılır halde ama hep yatakta güçsüz durumda yemek yiyemiyor sadece buzlu su ve vişne suyu içiyor yutkunamadığı için yemeklerinde suyundan 1-2 kaşık yiyor. biz ne yapabiliriz lütfen acil cewap werirseniz sevinirim

    2012/06/20 at 6:06 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Felc tedavisi ve rehabilitasyonu cok karmasik uygulamalar icerir. Felc ile ilgili sorulan sorulari web sitemizde bulabilir ve bunlardan yararlanabilirsiniz. Gecmis olsun.

      2012/07/01 at 11:13 am
  • From gül on ROMATİZMA

    merhaba hocam.ben 2 yıldan beri romatoid artrit hastasıyım ancak tanı 7 ay önce konuldu.el bileğim ve dizimde ödemler oluştu 6 aylık ilaç tedavisinden sonra doktorum anti tnf ilaç olan bi iğneye başlamam gerektiğiini söyledi. 1 aydr kullanıyorum % 60 oranında düzelme var.Ancak ilaçlarından yan etkilerinden ve hastalığımın ilerlemesnden korkuyorum yaşım 24.Bilgilerinize.

    2012/06/21 at 4:31 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on ROMATİZMA

      Romatoid artrit cok onemli bir romatizmal hastaliktir. Anti-tnf kullanimi ile cok basarili sonuclar alinmaktadir. Takibin hekim tarafindan cok ciddi olarak yapilmasi gerekmektedir. Gecmis olsun.

      2012/07/01 at 11:11 am
  • From Güven Binici on SEREBRAL PALSİ

    Hocam, iyi günler.Benim 4 yaşında bir Cp bir kızm var.İkiz işi olarak dünyaya geldi. Doğum Kocaeli üniversitesi hastanesinde oldu.Epikrizinde doğumundan 3 gün sonra akciğer stresine bağlı olarak beyninin hasar gördüğü söylendi.Ogünden beri hem üniversite, hemde diğer kurumlarda fizik tedavi ve alternatif uyulamlar yaptık(Refleksoloji) gibi.Üniversitede Nigar hocamız 1 defa toksin uyguladı.Kısaca uğraşlarımıza rağmen kızımda halen belirgin bir gelişim göremedik.Zamanın geçmesi beni bir hayli tedirgin ediyor.Sitenizi takip ediyorum.Sizin bu konuyla ilgili bize nasıl bir yardımınız olur bilgi almak istedim.

    2012/06/23 at 10:39 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      CP’de bircok tibbi tedaviler vardir. Cocugun hangi turde cp oldugu cok onemlidir. Ancak unutulmamalidir ki cp tedavisi omur boyu surer. Gecmis olsun.

      2012/07/01 at 11:09 am
  • From Merhabalar ben ankilozan sipondilit hastasıyim tedavi olarak remikeyt kullandım iyiydim ama bıraktım tekrar ağrı larla beraberim neyapmaliyim nerde tedavi olmalıyım bir yol istiyorum on ROMATİZMA

    Benim isteyim iyi bir doktor 05327924691

    2012/06/24 at 10:36 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on ROMATİZMA

      Ankilozan Spondilit tedavisinde kullanilan ilaclar gelisiguzel birakilmamalidir. Yakin ve ciddi takip bu hastalikta cok onemlidir. Gecmis olsun.

      2012/07/01 at 11:07 am
  • From sezen hayran on Felç 'de “Zorunlu Kullanım Tedavisi (ZKT)” nedir ?

    mrb ben 2011 ocakta trafik kazası beyin kanaması kısmi felç fizik tedaviye gittim hala da gidiyorum ayağım iyi yürüyorum ama elimi hiç kullanamıyorum bileğe kadar hareket var diyorlar fizikten..1.5 yıl oldu daha çok mu zaman alır elimi kullanabilmem bilgi verirseniz çook sevinirim…

    2012/06/26 at 7:46 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç 'de “Zorunlu Kullanım Tedavisi (ZKT)” nedir ?

      Felc sonrasi elde tutulum cok fazla olabilir. Zorunlu kullanim tedavisi el hareketlerinin saglanmasinda yararlidir. Lutfen web sitemizi detayli bir sekilde inceleyin. Gecmis olsun.

      2012/07/01 at 11:06 am
  • From Ali Mercan on FELÇ

    Benim annem 2008 yılında felç geçirdi ve sol tarafına inme oldu.sol el ve ayağını kullanamışor. Kendisi halen 80 yaşında. Kendisini Askeriyenin Bilkent’deki rehabilitasyon merkezine yatırdık. Ancak Sol tarafta his oluşmaması sebebiyle 15 gün sonra taburcu ettiler.Özel doktor tarafından yapılan muayene sonrasında sol ayağı bilek hizasına kadar duyarlı altında ise duyarlılık yok. Şu anda bakıcının yardımı olmaksızın yatıp kalkamıyor. Daha önce sağ elini kullanıp yemek yiyip içebiliyordu. Şu anda bunu da tembelliğinden yapmamaya başladı. Zira bakıcı eliyle besliyor. Kalkmasına yardımıcı olabilecek bilgi ve katkıya ihtiyacımız var. Ali Mercan-Başmüfettiş

    2012/06/26 at 2:09 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Felcli hastanin sabirla rehabilitasyonunun surdurulmesi ve hastanin klinik durumuna gore tedaviler uygulanmasi cok onem arz eder. Hastanin motivasyonu saglanmali, aktivite temelli rehabilitasyon programlarinin yogun olarak uygulanmasi gerekmektedir. Gecmis olsun.

      2012/07/01 at 11:04 am
  • From özay on ROMATİZMA

    hocam bendede ıltahablı romatısma var tedavı görüyorum ama agrılar gecmiyor tahliller cok güzel cıkıyor artık bende şaşırdım yardımcı olursanız sevınırım hocam

    2012/06/29 at 8:02 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on ROMATİZMA

      Iltihapli romatizmanin hangi turunun oldugu ve dogru tedavisi cok onem arz eder. GEcmis olsun.

      2012/07/01 at 11:01 am
  • From erkan özyurt on FELÇ

    merhaba ben skolyoz ameliyatı oldum bacağım felç oldu ayağımdan ameliyat oldum ama tam yürüyemiyorum kısalma var, toksin uygulaması bana faydasağlar mı cevabınızı bekliyorum

    2012/06/30 at 10:29 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Skolyoz operasyonlarindan sonra olusan felclerde toksinin cok faydasi olabilir. Gecmis olsun.

      2012/07/01 at 11:01 am
  • From Eyüp BAŞ on ROMATİZMA

    ben ankilozon spondolit hastasıyım tedaviye başlama ragmen legen kemeiklerim de agrılar devam etmekte ve idrarım açık cay rengide olmakta bunların nedenini nedir vede nasıl bir tedavi yöntemi izlemem lazım acaba saygılarım ile

    2012/07/01 at 8:44 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on ROMATİZMA

      Ankilozan spondilitte hastanin bulundugu klinik duruma gore degisik tedaviler uygulanir. Bu tedavilerin dogru planlanmasi, hastanin takibi buyuk onem arz eder. Gecmis olsun.

      2012/07/02 at 9:23 am
  • From baki kalan on ROMATİZMA

    Merhaba,ben 50 yaşındayım ve AS hastalığım yeni semptomlar vermeye başladı.Bir FTR uzmanı bana metoterksat başladı.Ben de internetten araştırdım bu ilacın daha çok romatoid artritlilere verildiğini okudum.Öneriniz nedir?teşekkürler

    2012/07/03 at 8:51 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on ROMATİZMA

      Ankiloz spondilit çok iyi değerlendirilmeli, tedavi ve takip edilmelidir. Günümüzde artık metotreksat tedavisi daha az kullanılır duruma gelmektedir. Geçmiş olsun.

      2012/07/05 at 12:47 pm
  • From nevin gün on SEREBRAL PALSİ

    benim 1985 doğumlu kız kardeşim var.serabral palsi sp hastası.yürümüyor,kasılmaları var,tedavisi yokmuş.ben buna asla katılmıyorum.

    2012/07/08 at 8:59 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Serebral palsinin birçok türü vardır. Ağır türlerde dahi mutlaka yapılacak tedaviler bulunmaktadır. Yapılacak tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları sonucunda, örneğin ağır serebral palsili bir hastada yürüme fonksiyonunun gelişmesi olanaklı olamayabilirse de örneğin bir kişi yardımı ile ev içinde kolaylıkla ayakta mobilizazyon veya tekerlekli sandalyede düzgün bir şekilde oturma sağlanabilir.

      2012/07/08 at 7:20 pm
  • From coskunulas on Nörolojik Rehabilitasyon

    hocam oğlum 6 yasında cp hastası sol tarafından çatı ve kalça çıkıklığı ameliyatı oldu uzay tedavisi alabilirmi yada başka bir uygulanabilecek tedavi yöntemleri varmı bizi bilgilendirirseniz seviniriz.

    2012/07/09 at 8:51 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Nörolojik Rehabilitasyon

      Serebral Palside pekçok tedavi/rehabilitasyon uygulamaları vardır. Lütfen web sitemizdeki “Serebral “Palsi” bölümünü dikkatlice okuyunuz. Geçmiş olsun.

      2012/07/10 at 9:15 pm
  • From Sait KAÇMAZ on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

    Merhabalar, hocam.
    Ben Becker Muscular Distrophy hastasıyım. Merdiven çıkamama, koşamama, yürüyüş bozukluğu gibi sorunlarım var. Alter G cihazını daha önce gazetelerde görmüştüm. Uygulama yapıldığı taktirde yürüme bozukluklarına iyi geliyor sanırım, bu hastalıkla ilgili size danışan veya seansa gelen oldu mu? Herhangi bir gelişme kaydedildi mi? Bu konuyla ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

    2012/07/12 at 12:53 pm
  • From didem kınık on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    sayın hocam yıllardır bacak ağrıları çekiyorum trakyada bir çok doktora gittim ama sonuç alamadım yapılan tüm tekniklerde herhangi bi bulguya raslanmadı ağrılarım dayanılmaz duruma geldi acaba ne yapmam gerekir size gelsem nerde bulabilirim rica etsem bana yardımcı olabilirmisiniz ………….. saygılarımla iyi çalışmalar

    2012/07/12 at 4:20 pm
  • From tuncel karpuz on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

    04.03.1995 doğuımlu %99 serablel palsi hastası zor doğumdan kaynaklı(doğum doktoru doğuma gelmedi nöbetci doktorlar mecbur kalarak cocugu aldılar)bu çocuguma nasa veya atla terapi uygunmudur çalışmalarınız sgk veya ücretlimi öğrenmek istiyorum

    2012/07/12 at 4:48 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

      Serebralpalsi özel ilgi alanımızdır. Serebral palside yapılabilecek pek çok tedavi vardır. Uzay tedavisi bazı hastalarımızda çok yararlı olmaktadır. Lütfen web sitemizin telefonlarından bilgi alınız. Geçmiş olsun.

      2012/07/15 at 6:28 pm
  • From ALİ BOZKURT on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    adım ali bende bel fıtığı var 2 yerden L4L5 adlandırılıyor tıpta amabenim belimden çok bacaklarıma vuruyor ağırlığımı kaldıramıyorum bazen sabahları bu ağrılar dahada çoğalıyor en son beyin cerrahi doktoruna gitmiştim sende romatizma var dedi fizik bölümüne git dedi şimdi ben ne yapmalıyım hocam bana nasıl bi tedavi önerirsiniz şimdiden teşekür ederim

    2012/07/13 at 8:16 pm
  • From BEDİHA ALANKO on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    merhaba hocam ben 19 mayısta felç geçirdim 2 ay oldu ayağım çok şükür yürütüyo beni ama kolumu kullanamıyorum so taraf beyin damarlarıma pıhtı atması sonucubeynimin hasarlı bölgesi düzelirmi durumum ne olu sizce coumadin kullanıyorum ne önerirsiniz

    2012/07/20 at 11:37 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Kol-el kullanımının sağlanabilmesi için birçok tedavi/rehabilitasyon uygulaması vardır. Bunların en önemlileri zorunlu kullanım tedavisi, iş ve uğraşı terapileridir. Beynin elektrikle uyarılmasının kol-el fonksiyonlarının gelişmesine katkısı olduğu bilimsel olarak gösterilmektedir. Geçmiş olsun. Lütfen randevu alın (0-530-3711855).

      2012/07/20 at 11:05 pm
  • From Şeref Ünal on Nörolojik Rehabilitasyon

    Sayın hocam bir yakınım beyin sapı amaliyatı oldu.Yutma problemi var bir aydan beri günde ortalama üç bardak su yutmakta.dikkat etmesse biraz kacırıyor. biz ne yapmalıyız?

    2012/07/22 at 9:34 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Nörolojik Rehabilitasyon

      Gecmis olsun. Yutma rehabitasyonu cok buyuk onem rz etmektedir. Oncelikle lutfen ‘www.www.felc-romatizma.com’ web sitemizi dikkatlice inceleyiniz. Hastaya ne turde tedaviler uygulayacagimiz hastamizin detayli muayenesi sonucunda belli olabilir. Su anda yurt disndayim. 2 Agustos’tan sonra Turkiye’ye donecegim. Bu tarihten sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu alabilirsiniz.

      2012/07/23 at 2:17 am
  • From Hasan haslak on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    Hocam bizim 12 ve 15 yasinda olmak uzere iki tane engellli cocugumuz var. Cok ender gorulen bir hastalik beyincik gelismemesi ile alakali cocuklar yuruyemiyorlar ve konusmalari da 3-4 yasindaki bir cocuk gibi acaba bu teknoloji bize de yararili olur mu

    2012/07/22 at 3:42 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      Gecmis olsun. Cocuklriniza yapilacak bircok tedavi vardir. Bu tedavilerle hastalarda gelismeler olabilir. Uzay tedavisi de bunlardan birisidir. Oncelikle lutfen https://felc-romatizma.com web sitemizi inceleyiniz. Çocuklariniza ne turde tedaviler uygulayacagimiz hastalarimizin detayli muayenesi sonucunda belli olabilir. Uzay tedavisine gelmeden once cok daha onemli tedaviler gerekiyor olabilir. Bunlari karsilikli konusmamiz cok daha yararli olacaktir. Su anda yurt disindayim. 2 Agustos’tan sonra Turkiye’ye donecegim. Bu tarihten sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu alabilirsiniz.

      2012/07/23 at 2:13 am
  • From merhaba hocam ismim nuri on Yürüme Analizi

    hocam oğlum doğum öncesi oksijensizlikten beyin hücreleri zarar görmüş yürüyemiyor 4yıldır fizik tedavi görüyor iki elinden tutarak adım ata biliyor bu uzayrobotundan fayda görebilirmi yardımcı ola bilirmisiniz saygılarımla

    2012/07/22 at 9:19 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Gecmis olsun. Oglunuza yapilacak bircok tedavi vardir. Bu tedavilerle hastalarda cok buyuk gelismeler olabilir. Uzay tedavisi de bunlardan birisidir. Oncelikle lutfen www.www.felc-romatizma.com web sitemizi ve burada da oglunuzun hastaligi olan serebral palsi hastaligini dikkatlice inceleyiniz. Oglunuza ne turde tedaviler uygulayacagimiz hastamizin detayli muayenesi sonucunda belli olabilir. Uzay tedavisine gelmeden once cok daha onemli tedaviler gerekiyor olabilir. Bunlari karsilikli konusmamiz cok daha yararli olacaktir. Su anda yurt disndayim. 2 Agustos’tan sonra Turkiye’ye donecegim. Bu tarihten sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu alabilirsiniz.

      2012/07/23 at 2:10 am
  • From DİLEK KARAKOÇ on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    benim 17 yaşındaki oğlum sığ suya atladı ve c5 kırığı var. ellerini azda olsa kullanıyor yemek yiyebiliyor. tuvalet ihtiyacını söylüyor ve şimdide ayağa kaldırmaya alıştırıyorlar. sizin tedaviniz bize cevap verbilirmi tam 1 yıl oldu. bu konuda sizinle nasıl irtibata gecebilirim. tedavi şekliniz nasıl istanbulda oturmaktayız.

    2012/07/23 at 9:23 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      Gecmis olsun. Gecenlerde sig suya atlamanin ne kadar tehlikeli olabilecegine dair bir haberim gazetelerde yayinlandi (google’dan ‘erbil dursun suya atlama’ diye aratabilirsiniz). Oglunuzun tuvalet ihtiycini soylemesi iyi bir haber. Boyun omurlarindaki kiriklar sonrasinda hem el-kollarin hem de bacaklarin cok detaylica rehabilite edilmesi gerekir. Turkiye’de el-kollarin rehabilitasyonu ile ilgili ilk is ve ugrasi terapisi okulu tarafımizca kurulmustur. Lutfen mesaj gonderdiginiz web sitemizi detaylica inceleyiniz ve sitedeki tv programlarini seyrediniz. Oglunuz ayaga kalkabiliyorsa ve yurume asamasinda ise yer cekimsiz cihazimiz cok ise yarayabilir. Ancak unutmamak gerekir ki bu cihaz disinda uygulanmasi gereken daha pek cok ozellikli tedaviler bulunmaktadir.

      2012/07/23 at 9:56 pm
  • From Mehmet Ferruh BOZOĞLU on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    Hocam merhabalar ben 50 yaşındayım 21 nisan 2011 tarihinde kalçamdan ayak bileğimin arkasına doğru bir ağrı geldi ve bel fıtığı diye ameliyat ettiler ve ameliyat sonrası ağrılarım devam etti ve önce sol ayağımda sonrada sağ ayağımda his kaybı oldu bu his kaybı göbeğime kadar çıktı ne ufak nede büyük abdestimi biliyorum sonrada 19 mayıs tıp fakültesinde nöroloji yoğun bakım ünitesinde 1 hafta tedavi gördüm ve sipinal iskemi teşhisiyle ftr servisine gönderdiler orada tedavim devam etti ama ameliyat yerim apse oldu ve ordan gata ya geldim ve apse olan ameliyat yerimin tedavisi için ameliyat olduk ordaki teşhiste miyelit dediler taburcu olurkende miyelit olmadığını ftr tedavisiyle ayağa kalkabilmem için tsk ftr den sıra aldım ama ayağımda damar tıkanıklığı ve yatak yarası olduğu için kabul edilmedim ve hepsi geçtikten sonra sıra aldık ve bekliyorum. bugün televizyonda isminizi duydum ve size yazma ihtiyacı duydum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz saygılarımla

    2012/07/23 at 1:24 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Gecmis olsun. Gerek spinal iskemi, gerekse transvers miyelit gibi hastaliklarda yerinde uygulacak rehabilitasyon uygulamalari cok onemlidir. Yuruyememe disinda sizdeki gibi mesane felci de fazla gorulmektedir. Mesane felcinin rehabilitasyonu hayati oneme sahiptir. Ayrica bu hastaliklarda bacaklarda ciddi kasilmalar da baslayabilir. Bacaklardaki bu kasilmalarda botox enjeksiyonlari cok faydali olabilir. Su anda yurt disindayim. Lutfen 2. Agustos’tan sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu aliniz.

      2012/07/23 at 9:50 pm
  • From reyhan tekin on Yürüme Analizi

    benim oğlum 17 yaşında dirençli epilepsi hastası ve 2 yıl önce skolyoz oldu ve yatağa mahkum oldu 8ay önce skolyoz amelyatı oldu fakat kaslarımız çok zayıf olduğu için hala yürüyemiyoruz çok iyi bir fizik tedavi görmesini istedi doktorumuz götürdüğüm yerler yeterli gelmiyor okadar zorlukları atlattık ama burda takıldık yardımcı olursanız teşekkür ederim.

    2012/07/23 at 3:33 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Epilepsi icin degil ama skolyoz operasyonu sonrasi yürüyememe durumunda yapilabilecek pek cok rehabilitayson uygulamalari vardir. Sadece yürüyememe disinda mesane felci gibi komplikasyonlar da gelismis olabilir. Su anda yurt disindayim. Lutfen 2. Agustos’tan sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu aliniz. Gecmis olsun.

      2012/07/23 at 9:42 pm
  • From adem dik on SEREBRAL PALSİ

    hocam benim 29 haftalık bir çocuğum oldu. şu anda 20 aylık oldu.düzeltilmişi 18 aylık oldu.1120 gr dünyaya geldi.2 ay küfezde kaldı.yürümesi geçikince doktara götürdük.Serebral palsini var dediler mr sonucundada görünüyordediler rahatsızlık sağ ayağında ayak bileğinde vardedilr.çocuk kenarlarda yürüyor her istdiğini yapıyor.ayağını normal kadırıyor sandalye divan her tarafa çıkabiliyor ine biliyor.allaha şükür ellerinde ve zekada bir şey görünmüyor konuşuyor her istediğini anlatıyor sadece yürümemizde sorunvar 1-2 metre kadar yürüyebiliyordu sonraları sağ diz geriye kaymaya başladı sonra dortor ayaktaki gerğinlige bağlı olarak dedi. 9 eylül ünv hastanesine gtürdük sağ ayağına pafo verdiler hareketli şimdi onu kullanıyoruz.takalı bir hafta oldu yeni tekrara yavaş yavaş yürümeye başladı.kendi başına ayakta duruyor ,yakta tutunmadan oyun oynuyor. amayürümeye kalktımı üç beş adımdan sonra denge bozuluyor.siz bu konuda ne önerirsiniz hocam çocuk çok hareketli 1 dak oturmuyor evde devamlı hareket halinde durumundan tetirgin oluyoruz acaba dahada kötüye gitermi?yürürmü? diye bize denilen takip edeceğiz dendi ne gibi tedavi önerebilirsiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    2012/07/23 at 10:49 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Gecmis olsun. Cocugunuza yapilacak bircok onemli tedavi vardir. Bu tedavilerle hastalarda cok buyuk gelismeler olabilir. Uzay tedavisi de bunlardan birisidir. Oncelikle lutfen www.www.felc-romatizma.com web sitemizi ve burada da serebral palsi hastaligini dikkatlice inceleyiniz. Cocugunuzun toksin enjeksiyonlarina gereksinimi bulunuyor olabilir. Ne turde tedaviler uygulayacagimiz cocugunuzun detayli muayenesi sonucunda belli olabilir. Bunlari karsilikli konusmamiz cok daha yararli olacaktir. Su anda yurt disndayim. 2 Agustos’tan sonra Turkiye’ye donecegim. Bu tarihten sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu alabilirsiniz.

      2012/07/25 at 5:25 am

Bir cevap yazın