• From NEŞE BİLGİN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    SAYIN ERBİL NİŞANLIM 29 YAŞIN DA BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATI GEÇİRDİ.ÜÇ BEYİN AMELİYATI OLDU 1. SİNDE BACAKTA KASILMA 2. DE KOLDA KASILMA 3. AMELİYATTA DA HEM KOL HEM BACAKTA KASILMA YAŞIYOR ŞUAN YÜRÜYEMİYOR. HİS VAR ELİNİ BACAĞINI OYNATABİLİYOR FAKAT AŞIRI KASILMADAN DENGE KURUP YÜRÜYEMİYOR.HABERLERDE İZLEDİĞİM ASTRONT TEDAVİSİ UYGULAMASI YAPILABİLİR Mİ? PAHALI BİR TEDAVİ Mİ?
    2012/07/24 at 6:57 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Gecmis olsun. Felç’te, yerinde uygulacak rehabilitasyon uygulamalari cok onemlidir. Yuruyememe, kol-el kullanimindaki zorluklar disinda mesane felci gibi komplikasyonlar da tedavi edilmelidir. Mesane felcinin rehabilitasyonu hayati oneme sahiptir. Kol-el kullaniminda ilerleme saglayabilmek icin is-ugrasi tedavileri, zorunlu kullanim tedavisi (ZKT) cok onem arz eder. Turkiye’de ilk ve halen tek olan is-ugrasi terapisi okulu tarafimizca kurulmustur. Ayrica bu hastaliklarda kol-el ve bacaklarda ciddi kasilmalar da baslayabilir. Bu kasilmalarda botox enjeksiyonlari cok faydali olabilir. Kasilmalarin tedavisinden sonra yer cekimsiz ortamda yurume egitimleri faydali olabilmektedir. Lutfen web sitemizi detaylica inceleyiniz. Ozellikle felc bolumu sizin icin onemlidir. Su anda yurt disindayim. Lutfen 2. Agustos’tan sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu aliniz.

      2012/07/25 at 5:20 am
  • From başak acar on FELÇ

    annem 4ay önce kan sulandıran ilaç yüzünden felç geçirdi ve şu ana kadar 75 gündür ankara fizik tedavide yatıyordu bugün taburcu oluyor ayağının 4.aşamada elininde 3.aşamada olduğunu söylediler ama hala gelişimi devam ediyor bize biraz hastanın dinlenmesi gerektiğini söylediler ilk 6 ayın çok önemli olduğunu söylediler annemin fizik tedaviyi bitirip kalp amaliyatının olması gerekiyor bu yüzden kendisi tedaviyi bitirmek istemiyor bizde imkanlarını sonuna kadar kullanmak istiyoruz çünkü elini hiç bir işinde kullanamıyor yemek yiyemiyor örneğin bize ne önerirsiniz hastanenize başvurabilirmiyiz teşekür ederim

    2012/07/24 at 7:07 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Gecmis olsun. Felç’te, yerinde uygulacak rehabilitasyon uygulamalari cok onemlidir. Yuruyememe, kol-el kullanimindaki zorluklar disinda mesane felci gibi komplikasyonlar da tedavi edilmelidir. Mesane felcinin rehabilitasyonu hayati oneme sahiptir. Kol-el kullaniminda ilerleme saglayabilmek icin is-ugrasi tedavileri, zorunlu kullanim tedavisi (ZKT) cok onem arz eder. Turkiye’de ilk ve halen tek olan is-ugrasi terapisi okulu tarafimizca kurulmustur. Ayrica bu hastaliklarda kol-el ve bacaklarda ciddi kasilmalar da baslayabilir. Bu kasilmalarda toksin enjeksiyonlari cok faydali olabilir. Lutfen web sitemizi detaylica inceleyiniz. Ozellikle felc bolumu sizin icin onemlidir. Su anda yurt disindayim. Lutfen 2. Agustos’tan sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu aliniz.

      ok onem arz eder

      2012/07/25 at 5:18 am
  • From gülcan gençay on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    merhaba. 10 yaşında cerebral palse hastası bir erkek kardeşim var. yürüyemiyor ve desteksiz uzun süre oturamıyor. biraz da kilolu olması sebebiyle hemen yoruluyor. ancak koltuk altlarından destek yaptığımızda vücudunu arkaya itip bize dayanmak suretiyle bir süre yürüyebiliyor. bugüne kadar gören bütün doktorlar kaslar kuvvetlendikçe yürüyebileceğini söyledi. şu durumda uzay tedavisinin ne kadar faydası olabilir? yoksa kaslarının biraz daha güçlendirilmesinden sonra uygulansa daha mı faydalı olur?
    teşekkürler.

    2012/07/24 at 9:26 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      Gecmis olsun. Kardesinize yapilacak bircok tedavi vardir. Bu tedavilerle hastalarda cok buyuk gelismeler olabilir. Uzay tedavisi de bunlardan birisidir. Oncelikle lutfen www.www.felc-romatizma.com web sitemizi ve burada da kardesinizin hastaligi olan serebral palsiyi dikkatlice inceleyiniz. Kardesinize ne turde tedaviler uygulayacagimiz hastamizin detayli muayenesi sonucunda belli olabilir. Uzay tedavisine gelmeden once cok daha onemli tedaviler gerekiyor olabilir. Bunlari karsilikli konusmamiz cok daha yararli olacaktir. Su anda yurt disndayim. 2 Agustos’tan sonra Turkiye’ye donecegim. Bu tarihten sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu alabilirsiniz.

      2012/07/25 at 5:08 am
  • From sedat kaya on Yürüme Analizi

    Hocam babam 13,07,2012 tarihinde felç geçirdi sol kolunu hareke ettiremiyor fakat acıyı hissedebiliyor birde ayakta dengesini sağlayamıyor sol tarafından desteklersek yürüyebiliyor bunun tedavisi mümkün müdür

    2012/07/24 at 5:12 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Gecmis olsun. Felç’te, yerinde uygulacak rehabilitasyon uygulamalari cok onemlidir. Yuruyememe, kol-el kullanimindaki zorluklar disinda mesane felci gibi komplikasyonlar da tedavi edilmelidir. Mesane felcinin rehabilitasyonu hayati oneme sahiptir. Ayrica bu hastaliklarda kol-el ve bacaklarda ciddi kasilmalar da baslayabilir. Bu kasilmalarda toksin enjeksiyonlari cok faydali olabilir. Lutfen web sitemizi detaylica inceleyiniz. Ozellikle felc bolumu sizin icin onemlidir. Su anda yurt disindayim. Lutfen 2. Agustos’tan sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu aliniz.

      2012/07/25 at 5:05 am
  • From duygu altay on Yürüme Analizi

    hocam oğlum 2.5 yaşında cp li fakat ağır bir durumda değil yani yaklaşık 6 bağımsız adımlar almaya başladı yani bir odadn diğerine yanında bizim olmamız ve düştüğünde anında tutabilmemiz derecesinde yürüme sağlıyor fakat tek başına biryere tutunmadan kalkıp istediğini alamıyor ağlayıp yardım edip elini tutmamızı istiyor acaba kendi kendine yürümeyi nezaman başaracak 16 aylıkken desteksiz oturabildi 1 yaşında sıralamaya ve 27 aylıkken emeklemeye başladı bacaklarında kasılması yok gayet rahat epilepsisi hiç olmadı ve mr ları hep olumlu çıktı 1 yaşından beri özel rehabilitasyon kurumuna gidiyoruz bu süreci hızlandırmak için daha başka ne yapabiliriz sizi okuyup araştırdıkça umudum oldunuz yardım ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler

    2012/07/25 at 7:42 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Gecmis olsun. Cocugunuza yapilacak bircok onemli tedavi vardir. Bu tedavilerle hastalarda cok buyuk gelismeler olabilir. Oncelikle lutfen https://felc-romatizma.com web sitemizi ve burada da serebral palsi hastaligini dikkatlice inceleyiniz. Cocugunuzun toksin enjeksiyonlarina gereksinimi bulunuyor olabilir. Ne turde tedaviler uygulayacagimiz cocugunuzun detayli muayenesi sonucunda belli olabilir. Bunlari karsilikli konusmamiz cok daha yararli olacaktir. Su anda yurt disndayim. 2 Agustos’tan sonra Turkiye’ye donecegim. Bu tarihten sonra 0-530-3711855 numarali telefondan randevu alabilirsiniz.

      2012/07/29 at 1:54 am
  • From mehmet atıcı on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    sayın hocam benim 10 yaşında dızlerinin arkasındaki kas kısalığına bağlı yürüme engelli oğlum var doktorlar amelyatla yürüyeceğini söylüyorlar.sizin uzay yönteminiz burada etken olabilirmi.bizi aydınlatırsanız sevinirim.

    2012/07/27 at 11:32 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      Oglunuz sanirim serebral palsi hastasi. Bu hastalarda operasyonu genellikle onermiyoruz. Duzenli olarak yapilacak toksin enjeksiyonlari kas kisalmasini duzeltecek ve operasyonun getirecegi olumsuzluklara neden olmayacaktir. Ayrica bu tur kas kisaliklarina sadece toksin enjeksiyonlri da yetmez. Toksin enjeksiyonlarindan sonra yapilacak duzenli rehabilitasyon programlari cok onemlidir. Bu asamada uzay yontemi de buyuk yararliliklar saglayabilir. Gecmis olsun.

      2012/07/29 at 1:50 am
  • From kübra akman on FELÇ

    hocam merhaba benim pramatüre 31 aylık doğan kızım var kızımın beyini su topladığı için şant takıldı.şu an kızım 22 aylık 6.30 kg.kızım oturamıyor yürüyemiyor ve biz fizik tedavisi görüyoruz 5 ay felen oldu fizik tedavisine başlayalı kızımda hala değişiklik yok.eeg lerimiz çekiliyor beyindeki özürü 100de 3 dedi doktor bey.anlaması algılaması çok güzel kızım bu arada epilepsi hastası, midesinde reflü var.çok fazla gelişim geriliği var.bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim şimdiden teşekkürler.

    2012/08/01 at 8:20 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Serebral Palsinin en önemli nedenlerinden birisi prematüre doğumdur. Serebral Palside pekçok tedavi/rehabilitasyon uygulamaları vardır. Lütfen web sitemizdeki “Serebral “Palsi” bölümünü dikkatlice okuyunuz. Basından bölümündeki televizyon programlarını izleyiniz. Çocuğunuzu değerlendirmem için randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/08/03 at 9:57 pm
  • From necati arslan on SEREBRAL PALSİ

    slm hocam 8 yaşında oglum yururken sag ayak ucrarına basıyor topuguna basmadıgı ıcın topallıyor ve sag elını kullanmıyor beyın damarında dıkanıklıkvar dedıler o yuzden sag el ve ayagında kullanım yetersizlivivar nasıl yardımcı olabılırsın tşk

    2012/08/03 at 7:06 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Çocuğunuz büyük bir ihtimalle “Serebral Palsi” hastası. Yapılabilecek pekçok tedavi/rehabilitasyon uygulamaları vardır. Özellikle çocuğunuza periyodik olarak toksin uygulamaları çok öenm arz eder. Lütfen web sitemizdeki “Serebral “Palsi” bölümünü dikkatlice okuyunuz. Basından bölümündeki televizyon programlarını izleyiniz. Randevu alırsanız çocuğunuzu detaylı olarak değerlendiririm. Geçmiş olsun.

      2012/08/03 at 9:59 pm
  • From Ferhat on SEREBRAL PALSİ

    Hocam merhaba bir konu hakkında bilgi alacaktım.ben 32 yaşında cp hastasıyım.Çok belirgin görsel anlamda bişeyim yok.Sol el ve parmaklarımda sıkıntı var.ozon tedavisinin faydasını görürmüyüm.Önerirmisin teşekkürler

    2012/08/03 at 10:57 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Serebral palside ozon tedavisinin tıbbi kanıta dayalı bir olumlu etkisi yoktur. Serebral palside yapılabilecek birçok kanıtlanmış tedavi vardır. Lütfen web sayfamızdaki “serebral palsi” bölümünü, basından videolar bölümündeki tüm tv programlarını detaylıca inceleyiniz. Geçmiş olsun.

      2012/08/06 at 12:41 pm
  • From ayten on SEREBRAL PALSİ

    merhaba hocam benım 4 yasında bır oglum var 2 yasında sp rahatsızlıgı konuldu 2 seneden berı fızık yapıyoruz zekasında hıc bır problemmız yok fakat bızım sorunumz bacaklar dızlerden arkaya dogru esneme yapıyo bu yuzden yurumede denge problemmız var merdıven cıkamıyoruz zıplayamıyoruz 8 aydan berı ortez takıyoruz fakat fazla bı duzelmesı olmadı daha neler yapabılırım veya onerebıldıgınız bırsey varmı butun herseyımız temız cıktı bana yardımcı olursanız sevınırım saygılarımla

    2012/08/10 at 10:37 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Serebral palside bacakların dizlerden geriye doğru esnemesine “genu recurvatum” denir. Bu durumun birden fazla nedeni olabilir. Örneğin uyluk ön kasları çok kasılıyor olabilir. Serebral palsi için yapılabilecek pekçok tedavi/rehabilitasyon uygulamaları vardır. Özellikle çocuğunuza periyodik olarak toksin uygulamaları çok önem arz eder. Lütfen web sitemizdeki “Serebral “Palsi” bölümünü dikkatlice okuyunuz. Basından bölümündeki televizyon programlarını izleyiniz. Randevu alırsanız çocuğunuzu detaylı olarak değerlendiririm. Geçmiş olsun.

      2012/08/11 at 4:54 pm
  • From sunay on SEREBRAL PALSİ

    hocam annem 80 yaşın üzerinde ayakları yani bacakları diyorum agrıyor bunun için melhem kulanıyor sürekli onun biraz iyi geldigini söylüyor ama oda etki etmez oldu yürüyemiyor ancak ihtiyacını görebilecek kadar yürüyebiliyor kireçleme var ratizma var bu bacagimin içinde kalçama dogru sürekli bir böcekler içinde kıpırdıyorlar diye bir söylemde bulunuyor oturdugunda yattıgında birde çok önceden agrı kesici igneler iyi geliyordu buna çoktandır ignede olmadı yaptırsakmı hım ne dersiniz hocam bunun için nereye baş vurayım teşekürler

    2012/08/16 at 2:17 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Annenizde romaztizmal bir hastalık olduğu anlaşılıyor. Bunun hangi cins bir romatizmal hastalık olduğunu ancak muayene ile anlayabiliriz. Belki de bazı tahliller yaptırmamız gerekebilir. Romatizmanın cinsini tespit ettikten sonra hangi tedavilerin yapılacağını planlamak gerekir. Lütfen randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/08/16 at 6:59 pm
  • From Tuba Karaaslan on Anne-Bebek Dergisi. Serebral Palsi.

    Sayın Erbil Dursun ben Malatya’da hasta bir çocuğun annesiyim çocuğum serepbal palse hastası size getirmeyi düşünüyorum botoks iğnesi için acaba bir çözüm olurmu

    2012/08/21 at 2:08 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Anne-Bebek Dergisi. Serebral Palsi.

      Gecmis olsun. Cocugunuza yapilacak bircok onemli tedavi vardir. Bu tedavilerle hastalarda cok buyuk gelismeler olabilir. Oncelikle lutfen https://felc-romatizma.com web sitemizi ve burada da serebral palsi hastaligini dikkatlice inceleyiniz. Cocugunuzun botox enjeksiyonlarina gereksinimi bulunuyor olabilir. Eğer botox enjeksiyonlarına gereksinim varsa, bu durum serebral palsi tedavisinde çok önemlidir. Ne turde tedaviler uygulayacagimiz cocugunuzun detayli muayenesi sonucunda belli olabilir.

      2012/08/22 at 6:45 pm
  • From NEŞE BİLGİN on FELÇ

    ERBİL BEY MERHABA
    TOKSİN İĞNESİ ETKİSİNİ KAÇ GÜNDE GÖSTERİR, TOKSİN TEDAVİSİ YAPILDIKTAN SONRA UYGULANMASI GEREKEN TEDAVİ YÖNTEMİ NEDİR.
    TEŞEKKÜRLER.

    2012/08/24 at 11:01 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Toksin tedavisinden sonra ortaya çıkcak etki hastadan hastaya değişiklikler gösterebilir. Ayrıca toksin uygulamasının şekli ile de çok ilgilidir. Bu yüzden toksin uygulamasında deneyim ve bilimsel kriterlere uymak çok önemlidir. Toksin tedavisi uygulandıktan 3 gün sonra yavaş yavaş etkisini göstermeye başlar. Üç hafta sonra etkisi tamamen ortaya çıkar. Toksin tedavisinden sonra iyi bir rehabilitasyon programı yapılmalıdır.

      2012/08/24 at 2:04 pm
  • From sultan yeşilyurt on FELÇ

    merhaba dayım 1 hafta önce ağaçtan düştü nöroloji de yatıyor felç deniyor ileride eskiye dönme şansı varmı

    2012/08/28 at 11:05 am
    • From bedirhan on FELÇ

      merhaba hucam benim 9 yaşında uğlum yaklaşık bir ay önce ağaçtan düşmüştü bir ay yuğum bakımda kaldı beyin kanaması geçirdi sağtarafı ferçli ama sağ elini ve sağ parmak larını oynatıyur ve sağ ayağında aynatıyur ama ayağa kalkamıyur yatakta hucam bu oruc ayında allah sende razı olsun ne yapmamız gerekir hucam

      2013/07/30 at 11:11 am
      • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

        Yapılabilecek pek çok tedavi var. Spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün ve el-kol hareketlerinin gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarından olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer çocuğunzun el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Bunun dışında sanal gerçeklik eğitimleri, denge çalışmaları, vibrasyon çalışmaları, vücut ağırlığı destekli yürüyüş eğitimleri, uzay terapisi vb. çok önem taşır. Geçmiş olsun.

        2013/08/01 at 9:26 am
    • From bedirhan on FELÇ

      merhaba hucam benim uğlum yaklaşık bir ay önce ağaçtan düşmüştü bir ay yuğum bakımda kaldı beyin kanaması geçirdi sağtarafı ferçli ama sağ elini ve sağ parmak larını oynatıyur ve sağ ayağında aynatıyur ama ayağa kalkamıyur yatakta hucam bu oruc ayında allah sende razı olsun ne yapmamız gerekir hucam

      2013/07/30 at 10:54 am
      • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

        Yapılabilecek pek çok tedavi var. Spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün ve el-kol hareketlerinin gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarından olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer çocuğunzun el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Bunun dışında sanal gerçeklik eğitimleri, denge çalışmaları, vibrasyon çalışmaları, vücut ağırlığı destekli yürüyüş eğitimleri, uzay terapisi vb. çok önem taşır. Geçmiş olsun.

        2013/08/01 at 9:09 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Geçmiş olsun. Dayınızın eskiye dönmesi felcin durumuna ve ugulanacak tedavilere bağlı. Nöroloji sonrasında rehabilitasyon uygulamaları büyük önem taşır. Bunlarla ilgili olarak web sitemizde neler yapılması gerektiği detaylıca açıklanmıştır. Lütfen bu bilgileri inceleyiniz.

      2012/08/31 at 9:33 am
  • From sema sen on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

    hocam merhaba,

    27 yaşında kuzenim serebral palsi. şu anda çalışma hayatı var. zekası normal. fakat yürümesi sallantılı, elinden birşeyleri hep düşürüyor. yüz hareketlerini çok kontrol edemiyor.iki kulakta % 40 duyuyor. konuşma bozuk.yeditepe üniversitesinde bir doktor ilaçla tedavi ediyordu. daha çok kasılmaya başladı. şimdi toksin yaptırın diyor. fakat ben araştırdığım kadarıyla bu yaşta toksin olan yok , daha çok çocuklukta oluyorlar. siz bu konuda ne tavsiye edersiniz? hiç fizik tedavi görmedi.ayrıca uzay tedavisi nedir? faydası olur mu ?
    çok teşekkürler şimdiden.

    2012/08/28 at 11:36 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

      Geçmiş olsun. Bu yaştaki serebral palsilerde de toksin uygulamaları büyük yararlılıklar sağlayabilir. Bizim 30’lu yaşlarda hatta daha ileri yaşlarda toksin uyguladığımız pekçok hastamız bulunmaktadır. Toksin uygulaması sonrası uzay tedavisi adını verdiğimiz yerçekimsiz ortamda yürüme tedavisi de hastanın durumuna göre faydalı olmaktadır. Lütfen web sitemizi detaylıca inceleyiniz ve burada bulunan TV programlarını dikkatlice izleyiniz. Konuyla ilgili bilgi düzeyiniz çok artacaktır.

      2012/08/31 at 9:39 am
  • From gülsenem on Serebral Palsi tedavisi

    kardeşim serebral palsi tanısı aldı. Hareketleri biraz yavaş ama başka bir problemimiz yok, acaba bitkisel olarak tedavisi mümkün mü ve hangi bitkileri kullanabiliriz?Teşekür ederim.

    2012/08/31 at 7:58 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi tedavisi

      Serebral palside bitkisel uygulamalaın tıbbi kanıta dayalı bir olumlu etkisi yoktur. Serebral palside yapılabilecek birçok kanıtlanmış tedavi bulunmaktadır. Lütfen web sayfamızdaki “serebral palsi” bölümünü, basından videolar bölümündeki tüm tv programlarını detaylıca inceleyiniz. Geçmiş olsun.

      2012/08/31 at 9:41 am
      • From süleyman on Serebral Palsi tedavisi

        iyi Günler Benim akrabamda
        serebral palsi koyuldu yürü bozukluğu %20 Bozukluk var Düzelme mümkün mü ?

        2017/03/15 at 11:17 pm
        • Prof. Dr. Erbil DURSUN

          From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi tedavisi

          ​Serebral palsili bir çocuğun ailesiyle bir kez uzun bir konuşma yapıyoruz. Burada özellikle çocuğun muayenesinden elde ettiğimiz bilgiler neticesinde ailenin yapması gereken önemli konuları aktarıyorum gerekli dökümanları veriyoruz. Öte yandan ailenin gereksiz sözde tedaviler ve suistimallere karşı önlem almasını sağlıyoruz. Maalesef kötü niyetli kişiler tarafından ailelere büyük ekonomik kayıplar yaşatılıyor. Eğer sapstisite (kaslarda istem dışı kasılma) fazla ise çocuğun belirli aralarla toksin yapılmasını sağlıyoruz. Aşağıdaki yazılarımızı da incelemenizi rica ederim. Geçmiş olsun.

          https://felc-romatizma.com/serebral-palsili-cocugum-yureyebilecek-mi

          2017/03/30 at 1:52 pm
  • From zeynep BEDİZ on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

    ben müsküler distrofi hastasıyım .merdiven çıkmakta ,oturup kalkmakta sorun yaşıyorum.yürüyüşümde de sorun var . bu hastalıkla ilgili çalışmalarınız var mı ?

    2012/08/31 at 1:22 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

      Musküler distrofi hastalığı, çeşitli gruplara ayrılabilen kas hastalıklarındandır. Bazı türleri ılımlı seyrederken (Becker gibi), bazıları ağır bir seyir izler (Duchenne tipi). Tedavide hastalığın türüne göre planlama yapmak gerekir. Yerçekimsiz yürüyüş eğitiminde (uzay tedavisi) musküler distrofili hastalarımızda bazı gelişmeler kaydetmekteyiz. Özellikle ağır tutulum yoksa, bu tedavi yararlı olabilir. Geçmiş olsun.

      2012/08/31 at 4:21 pm
  • From saziye on Serabral Palsi ilerleyici midir? Zamanla kötüleşir mi ?

    hocam merhaba ben 21yasindayim serabler palsi hastasiyim 2defa ameliyat oldum kendim evde desteksiz yuruye biliyorum her ihtiyacimi karsilaya biliyorum disarida 2cift koltuk deynegi kullaniyorum yururken dizlerim de bukulme oluyo tedavisi mumkun mu simdi den cok tesekkurler

    2012/08/31 at 10:17 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serabral Palsi ilerleyici midir? Zamanla kötüleşir mi ?

      Gecmis olsun. Size yapılacak birçok önemli tedavi vardır. Bu tedavilerle büyük gelişmeler olabilir. Öncelikle lütfen “https://felc-romatizma.com” web sitemizi ve burada da serebral palsi hastalığını dikkatlice inceleyiniz. Sizin botox enjeksiyonlarına gereksiniminiz bulunuyor olabilir. Eğer botox enjeksiyonlarına gereksinim varsa, bu durum serebral palsi tedavisinde çok önemlidir. Ne türde tedaviler uygulayacağımız detaylı muayeneniz sonucunda belli olabilir.

      2012/09/02 at 2:03 pm
  • From mustafa tacettin yavuz on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    selamlar sayın hocam 6,5 yaşında diplejik rahatsızlığı olan bir oglum var ogluma osteotami ameliyatı ve gevşetme ameliyatı yapılmasının faydalı olabileceği görüşeüne varıldı ancak osteotami ameliyatından çok çekiniyoruz eşimle sizce bu ameliyatların risk düzeyi nedir? bir yaş sınır varmıdır konulacak olan platinler ilerleyen yaşlarda agrı yapar mı? saygılar hocam

    2012/09/06 at 2:08 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Geçmiş olsun. Günümüzde genellikle, serebral palsinin tedavisinde en etkin çözüm yolu yaklaşık 3’er aylık periyodlarla botoks uygulamalarının yapılmasıdır. Bu şekilde cerrahi girişimlere büyük oranda gerek kalmamaktadır. Eğer cerrahi girişim yapılacaksa, çocuğun büyümesi tamamlandıktan sonra yapılması daha uygun görülmektedir. Öte yandan cerrahi olarak yapılan gevşetmelerde birçok kasa zaten müdahale edilememektedir. Bu kaslara yine botoks uygulaması devam ettirilmek zorunda kalınmaktadır. O halde, botoks ile çözüm yolu aranması çok daha mantıklıdır. Kalça çıkığının ileri olduğu çocuklarda bazı operasyonlar düşünülebilir. Çocuğunuzu detaylıca değerlendirmek ve sonuçta en uygun tedavileri bulmak esastır.

      2012/09/06 at 7:06 pm
  • From nedim engin on Nörolojik Rehabilitasyon

    hocam 7 yıl önce trafik kazasında omur ilik zedelenmesi sonucu felçli kaldım bunun için tedaviniz varmı

    2012/09/06 at 6:18 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Nörolojik Rehabilitasyon

      Omurilik yaralanmalarının tedavilerinde birçok önemli nokta bulunmaktadır. Hastanın yaralanma seviyesi, yaralanma derecesi bu tedavilerde büyük önem taşır. En önemli konu mesane felcinin tedavi edilmesidir çünkü bu durum hayati öneme sahiptir. Öte yandan kasların kasılması çok büyük problem olabilir. Bu kaslara başta toksin enjeksiyonları olmak üzere uygulanabilecek tedaviler vardır. Omurilik yaralanmalı hastaların tedavisinde fizyoterapi, iş ve uğraşı tedavisi, vücut ağırlığı destekli yürüme eğitimleri, bio-geribildirim tedavileri, robot tedavileri önemlidir. Hastanın klinik durumuna göre bu tedaviler planlanmalı ve sabırla uygulanmalıdır. Sizi değerlendirebilmem için lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/09/06 at 7:11 pm
  • From YUSUF ZİYA KARSLI on FELÇ

    MERHABA BABAM 2008 8. AYINDA SAĞ TARAFI FELÇ OLDU AMA FELCİ 3 DEFA 2. DEFA OLAN FELCİ 15 GÜNDE DÜZELDİ DOKTOR DEMİŞTİ TUZ DAN UZAK DUR DEMİŞTİ BABAMA AMA DİNLEMEDİ VE FELÇ OLDU HASTANEYE YATIRDIK AMA FİZİK TEDAVİ YE 8 AY GÜN VERDİLER HİÇ BİR DEVLET HASTANESİNDE YER OLMADIĞINI SÖYLEDİLER HASTANEDEN ÇIKTIKTAN SONRA EVE 3 AY FİZİK UZMANI GETİRDİK BUNDAN SONRA HASTANEYE YATIRILMASINI SÖYLEDİ BİZDE YATIRAMADIK ORTALAMA 4 YILDIR SAĞ TARAFI FELÇ AMA HİSSİYAT VAR AMA FELÇ OLAN ELİNLE YEMEK YİYORDU SON 2 SENEDİR SOL ELİYLE YİYOR ÇALIŞAN SAĞ ELİ ŞİMDİ % 60- 70 KULLANAMIYOR KONUŞMAYI DA % 60- 70 KESTİ BU HASTA NASIL TEDAVİ OLUR. HİÇ BİR ŞEKİLDE FİZİK HAREKETLERİNE CEVAP VERMİYOR YANİ BU İŞ BİTMİŞTİR DİYOR ESKİYİ HATIRLIYOR VAKTİ GELDİMİ KALKARIM DİYOR. YARDIMLARINIZI VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLERİM HAYIRLI ÇALIŞMALAR.

    2012/09/07 at 11:11 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Gecmis olsun. Felç’te, rehabilitasyon uygulamalari cok onemlidir. Yuruyememe, kol-el kullanimindaki zorluklar disinda mesane felci gibi komplikasyonlar da tedavi edilmelidir. Mesane felcinin rehabilitasyonu hayati oneme sahiptir. Kol-el kullaniminda ilerleme saglayabilmek icin is-ugrasi tedavileri, zorunlu kullanim tedavisi (ZKT) cok onem arz eder. Turkiye’de ilk ve halen tek olan is-ugrasi terapisi okulu tarafimizca kurulmustur. Ayrica bu hastaliklarda kol-el ve bacaklarda ciddi kasilmalar da baslayabilir. Bu kasilmalarda toksin enjeksiyonlari cok faydali olabilir. Kasilmalarin tedavisinden sonra yer cekimsiz ortamda yurume egitimleri faydali olabilmektedir. Lutfen web sitemizi detaylica inceleyiniz. Ozellikle felc bolumu sizin icin onemlidir. Lütfen 0-530-3711855 numarali telefondan randevu aliniz.

      2012/09/07 at 6:29 pm
  • From tuğay akarsu on SEREBRAL PALSİ

    hocam selm benim 9 yaşında sp hastası olumcok ğevşek hipoton deniloyor eklem yerleri cıt cıt ses cıkarıyor kaslarının ğüc len mesi icin neyap mam lazım birde ağır motor men tal oturma kalıbı yaptırdık bunu bir faydası olurmu acaba bun olum icin yapılacak en önemli tav siyenizi bekliyorum sayğılar

    2012/09/07 at 2:13 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Hipotonik serebral palsili çocukların tedavisi büyük güçlük arz eder. Bu çocuklarda serebral palside sık kullandığımız toksin enjeksiyonları da uygulanmaz. Çocuğunuzda gelişme sağlayıp sağlayamayacağımızı anlamak için detaylı bir şekilde değerlendirmemiz gerekir. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/09/07 at 6:34 pm
  • From halil on FELÇ

    Merhaba annem 1 ay önce beyin kanamasından dolayı sol tarafı felc gecirdi aynı zamanda 10 yıldır diyaliz hastası şu anda hastahanede enfeksiyondan dolayı tedavi görüyor annemin sol tarafı eskiye dönme olsılığı nedir.HAYIRLI ÇALIŞMALAR

    2012/09/12 at 6:05 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Çok geçmiş olsun. Annenizin eskiye dönebilmesinin bilgisini verebilmem için birçok bilgiye ihtiyacımız vardır. Felcin şekli, tarafı, ağırlığı, beyindeki lezyonun durumu vb. gibi durumlar önemlidir. İyi bir rehabilitasyon yapılması da eskiye dönebilmenin veya daha doğrusu eskiye yakınlaşmanın en önemli parametrelernden birisidir. Felç tedavsinin çok değişik ayrıntıları ve tedavi yaklaşımları vardır. Lütfen web sayfamızdaki ”felç” bölümünü, medyadan videolar bölümünü dikkatlice inceleyiniz. Annenizi detaylıca değerlendirebilmem için lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız.

      2012/09/13 at 2:12 am
  • From Mustafa Duranlı - İzmir on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    Erbil bey merhabalar
    Bizim 10 Eylül 2012 tarihinde erkek bir bebeğimiz oldu.Fakat bebeğimizde emme ve yutma bozukluğu var. Şu an için özel hastanedeki hekimler tam tanı koyamamış olsalar dahi durum bunu göstermektedir. bundan önce 2000 yılında doğan erkek bebeğimizde de yine aynı durum ile karşılaşmıştık ve bebeğimiz ancak 8 ay yaşayabilmişti.bu konuyla ilgili neler yapabiliriz? Teşekkür ederim.

    2012/09/12 at 7:42 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Geçmiş olsun. Bu aşamada çocuk doktorları, KBB hekmleleri ve çocuk nörologları bebeğinizi incelemeliler. Bebeğinizde beyin lezyonu mu var yoksa yutma bozukluğu yapacak bir durum mu söz konusu bunun anlaşılması gerek. Konulacak tanıya göre sonradan yapılacak rehabilitasyon uygulamaları çok önem taşır. Lütfe temasta kalalım.

      2012/09/13 at 2:18 am
  • From Avni Akcan on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    Sayın Hocam ben yaklaşık 50 yıllık poli noropati(Post polio) hastsıyım.ayaklarım ve ellerimden 4 uzvumdan rahatsızım.2 yıldan bu yana özellikle kollarımda pozu kısamında yanmalar,kasılmalar ve karıncalanmalar olmakta 800mg nootropil ile şikayetlerim azaldı ancak şimdi ise sol omuzum,sol ensem sol kulağım ve sol çenem seğirmektedir.İrem de göreceğim bir tedavi varmıdır.muayenehanenizden randevular uzun sürmekte ve benim için gidiş zor olkmaktadır.Ne önerebilirsiniz.saygılar.

    2012/09/13 at 11:59 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      Post-polio sendromu cok dikkatlice ele alinmalidir. Bu sendromda hastada yeni kas kuvvetsizlikleri, yorgunluk, uyku bozukluklari gibi onemli bulgular olusur. Eger onlem alinmaz ise hastalik hizli ilerleyebilir. Bana telefon numaranizi bildirirseniz bizzat kendim size hizlica randevu verecegim. Gecmis olsun.

      2012/09/16 at 12:28 am
  • From siyami aydın on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    Öncelikle meraba hocam benim çocuğum yürümüyo diye çocuk norolojisine gittik emar istedi beyinden sağ ayakta kasılma var dedi bizi fizik tedaviye yönlendirdi iyi bi fizikle geçer dedi 1 sene fizik görüyor 2 yasından sonra yürüdü şuanda sağ ayağını tam basmıyor dizini kırık tutuyo topuk basmıyor öle yürüyor 2 ayağınada botoks yapıldı 1 kere sol ayak düz bastı sağ ayak kasılma olduğu için düzelmedi. 1 Senedir fizik görüyor ama halen sağ ayağı aynı şekil yürüyor ne yapmalıyım hocam bize ne önerirsiniz hocam. teşşekür ederim

    2012/09/13 at 4:21 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Gecmis olsun. Saniyorum cocugunuzun problemi cesitli tedavi kombinasyonlarini gerektirmektedir. Periyodik olarak kaslarinin gevsetilmesi gerekebilir. Bu gevsetmeler sonucunda tam basamama durumu buyuk bir ihtimalle iyi yonde ilerleyecektir. Lutfen 0-530-3711855 numarali telefondan randevu aliniz.

      2012/09/16 at 12:24 am
  • From ercan bostancı on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    meraba,,ben istanbuldan yazıyorum size hocam,,ikizlerim var ,erken doğum,,cp hastası..rehebilitasyona devam ediyoruz,,bu hastalığın dünyanın neresinde olursa olsun bi tedavisi yokmu,,ithal iğne falan diyorlar,,şaşırdık hocam,,zor durumdayız,,moral bozukluğundan canlı cenazeye döndüm,,bir yardım,,bir fikir..saygılarımla.542 203 66 67

    2012/09/18 at 11:54 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      Çok geçmiş olsun. Bu kadar çok moral bozukluğu içinde olmayın. Serebral palsili çocuk sahibi olmak elbette zordur hele iki çocuğunuzun da serebral palsi olması daha da zordur. Ancak birçok ailemizde böyle durumlar oluyor ve zamanla sorunların üstesinden hep birlikte geliyoruz. Daha önceki mesajlarımda da hep yazıyorum. Çocuklarınıza yapılacak birçok önemli tedavi vardır. Bu tedavilerle büyük gelişmeler olabilir. Öncelikle lütfen “https://felc-romatizma.com” web sitemizi ve burada da “serebral palsi” hastalığını dikkatlice inceleyiniz. Çocuklarınızın toksin enjeksiyonlarına gereksiniminiz bulunuyor olabilir. Eğer toksin enjeksiyonlarına gereksinim varsa, bu durum serebral palsi tedavisinde çok önemlidir. Bu iğneler ülkemizde bulunmaktadır. Ne türde tedaviler uygulayacağımız detaylı muayene sonucunda belli olabilir. Lütfen 0-530-3711850 numaralı telefondan randevu alınız.

      Gecmis olsun. Size yapılacak birçok önemli tedavi vardır. Bu tedavilerle büyük gelişmeler olabilir. Öncelikle lütfen “https://felc-romatizma.com” web sitemizi ve burada da serebral palsi hastalığını dikkatlice inceleyiniz. Sizin toksin enjeksiyonlarına gereksiniminiz bulunuyor olabilir. Eğer toksin enjeksiyonlarına gereksinim varsa, bu durum serebral palsi tedavisinde çok önemlidir. Ne türde tedaviler uygulayacağımız detaylı muayeneniz sonucunda belli olabilir.
      [email protected]
      Prof. Dr. Erbil DURSUN

      1

      2012/09/18 at 9:35 pm
  • From SÜLBİYE TUNALI on ROMATİZMA

    Seronegativ Romatoid Artrit hastasıyım.anti TNF tedavisi önerildi,ama ciddi yan etkilerden dolayı,kullanmak istemiyorum.Başka alternatifim yok mu,sizin öneriniz nedir.teşekkür ederim.

    2012/09/25 at 1:06 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on ROMATİZMA

      Romatoid artrit tedavisinin bir seçeneği de anti-TNF tedavidir. Ancak bu tedavinin doğru ve yerinde kullanılması önemlidir. Literatürde anti-TNF’ler hakkında bazı yan etkilerden söz edilmekle birlikte Romatoid Artrit tedavisinde mutlaka kullanılması gerekli durumlar vardır. Bir ilacın yarar/yan etki profili, kullanmada en önemli kriterlerden birisidir. Geçmiş olsun.

      2012/09/26 at 11:25 am
  • From filiz on SEREBRAL PALSİ

    hocam yegenim 2 aylık prematüre dogdu beğin kanaması geçirdi kafasına rezervuar takıldı epilepsi tanısı konuldu bugün %70 cp sekeli şüpesi denildi normal bir bebk haraketleri gibi hiç bir sorun yok gibi gözüküyor ihtimal nedir ne olur yardımcı olun

    2012/09/26 at 1:56 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Geçmiş olsun. Yeğeniniz çok küçük ancak bu kadar aylık iken bile CP hakkında bazı bulgular elde edilebilir. Ancak bebek biraz daha büyüdüğünde tam tanı konabilir. Şu anda tanı tam olarak konamasa dahi, eğer ileride CP olasılığına dair bir kanaat varsa şimdiden tedavilere başlamak gerekir. Hatta bu tür vakalarda rehabilitasyon, yeni doğan daha küvezde iken başlanmalıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız.

      2012/09/28 at 9:51 pm
  • From erdal akpınar on Nörolojik Rehabilitasyon

    hocam ,karım üç sene önce beyne giden damarlarda tıkanması sonucu felç geçirdi
    ancak sağtraf el ve ayak olmak üzere el daha fazla ayak biraz daha iyi dir şu anda bostonla yürüyebiliyor ama el yok denecek kadar az sadece işaret parmagını baş parmagına yakınlaştırabiliyor elinin tutmaması bütün hayatımızı mahvetti acaba bu elin tutabilecek duruma %75 de olsa mümkünmü yani işini görecek kadar ne yapab,iliriz bize bildirirmisiniz tedavi önceden iyileşme şansı tesbit edilebilirmi
    edilebilirse ve ümit varsa tedavi ettirmek istiyoruz maliyetinide ve usulünü bize bildiriseniz çok memnun oluruz teşekkür ederiz.

    2012/09/30 at 6:45 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Nörolojik Rehabilitasyon

      Geçmiş olsun. Bu tür hastalarda toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (web sitemdeki ZKT tedavisine bakınız). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir.

      Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir.

      Diğer tarafta felçte birçok başka sistemde sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız.

      2012/10/01 at 1:22 pm
      • From dilek on Nörolojik Rehabilitasyon

        esim 69 yasinda gecici felcgecirdi kilo kaybi var ates var bas agrisi var sol gozunde bunalti var damakta uyusma var bogazindada uyusma var bacaklarda yayilan agri varistirahatta rahatlamayan bel agrisi var damarlari cekiliyor dillerden yayilan uyusma var yeni gecirmis bir travma var idrarda kacirma olayi var bazende zorlaniyor gnital bolgede uyusukluk var doktorlara gittik hic bir ilac fayda vermedi huatuo zalzao wan bitkisel urunu aldik oda ise yaramiyor ne yapmaliyim

        2013/05/22 at 5:16 pm
        • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Nörolojik Rehabilitasyon

          Bu dediğiniz şikayetlerin çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Geniş bir araştırma ve teşhisin konması lazım. Altta yatan nedenler bulunmalıdır. Çok geçmiş olsun.

          2013/05/22 at 8:50 pm

Bir cevap yazın