• From okan on FELÇ

    hocam benim annemin 3 ay önce beynine pıhtı atmış ve kayseri tıpfakültesinde tedavi gördü ve boyundan asagı felc kaldı ne yazıkki azda olsa konusuyor biraz sulu yemek vs yiyordu 2 hafta önce bukezde beyin kanamsı geçirdi simdi sesi tamamen gitti artık birşeyde yiyemiyor bundan sonraki durumu sizce nasıl olur tesekkürler.
    2012/10/03 at 8:24 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Üst üste geçirilen felç ‘lerin tıbbi tedavi ve rehabilitasyonu zorlaşmaktadır. Ancak annenizin geçirdiği felç ‘ler henüz daha 3 aylık. Bu yüzden iyileşme yönünde hala yapılacak çok şey var olabilir. Hastanın yakından dikkatle takibi, gerektiği zamanlarda gereken tıbbi adımların atılması çok önemlidir. Geçmiş olsun.

      2012/10/03 at 10:00 pm
  • From Birgül GÜL on FELÇ

    Annem şu an 65 yaşında.2010 yılında kısmı felç geçirdi.Sağ el ve ayağı tutmuyor.Uzun süre tedavi gördü ancak ciddi bir ilerleme kaydedemedi.İstanbul’da ikamet etmekteyiz.Sizin tarafınızdan geliştirilen “Zorunlu Kullanım Tedavisi” ( ZKT)yönteminin annem için faydası olabilir mi? Bize bu konu da
    ne gibi bir yardımınız olabilir?

    2012/10/05 at 12:53 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Geçmiş olsun. Bu tür hastalarda toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (web sitemdeki ZKT tedavisine bakınız). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir.

      Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir.

      Diğer tarafta felçte birçok başka sistemde sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız.

      2012/10/06 at 10:49 pm
  • From cafer alaca on Anne-Bebek Dergisi. Serebral Palsi.

    sevgili hocam benim 2 yaşına girmekte olan cocuğum cp hastası yürüyemiyor konuşamıyor ve görmüyor ve sürekli kasılması ve havale nöbetleri durmuyor yeme ve içmesinde sıkıntısı yok AĞRI;DA bulunduğum yerde imkanların olmaması bizi çok madur ediyor çocuğum daha evvel van yyü de tedavi görüyordu depremden bu yana çocuğumu götüremedim doktorun olmamasından dolayı çocuğımun daha evvel günde ortalama 20,30 defa nöbeti vardı şimdi günde 3,4 defa havalesi oluyor nöbetleri azaldı fakat bitmedi bu durum yani nöbetleri var olduğu müddetçe devam edecekmi? veya ben bu konuda ne yapmalıyım çocuk nörolojisinin olmaması bizi sıkıntıda bırakıyor maddi imkanım olmadığından farklı yerlere götüremiyorum bana nöbetleri konusunda yardımınız olursa mutlu olurum saygılarımla

    2012/10/08 at 11:24 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Anne-Bebek Dergisi. Serebral Palsi.

      Geçmiş olsun. Havale konusunda mutlaka size en yakın bir çocuk nöroloğu ile temasta olmanız gerekiyor. Yapılacak incelemelerden sonra verilecek ilaçlar havale tedavisinde yaşamsal öneme sahiptir.

      2012/10/09 at 2:38 pm
  • From HASAN KATAR on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    merhaba hocam 1 yıldır ayak ve el bilekrime kadar uyuşma var eller ve ayaklarda normal olmayan titreme mevcut üzüntü stres heyecan old. daha çok tetikliyor güçsüzlük mevcut dizlerimi kırdığımda oturduğum yerde 2 ayağımı kaldırdığımda gündelik çalışmamda belimi aşağı doğru doğrultuğumda titreme artıyor sabah uyandığımda ayak ileklerim sertliğini his ediyorum ayaklarımda karıncalanma hissediyorum saygılarmla

    2012/10/14 at 9:09 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Bu belirttiğiniz belirtiler birçok hastalıkta olabilir. Çok daha detaylı bir şekilde şikayetlerinizin dinlenmesi lazım. Kan tetkikleri, görüntüleme yöntemlerinin kullanıması, elektrofizyolojik tetkikler gerekebilir. Esasen öncelikle bir nöroloji uzmanına görünmeniz faydalı olabilir. Geçmiş olsun.

      2012/10/15 at 7:24 am
  • From seda on SEREBRAL PALSİ

    hocam ben 17yaşımda ayaklarımı sürüyor koşarken hızlı koşuyordum lise yıllarımda kontrol edemiyordum kendimi lisede merdivenden düştüm kendimi kontrolumu saglayamıyordum adana balcalı hastanesi teşhis koydu spastik paraparezi kas sertleşmesi konuşmamda bir sorun yok ellerimde hayır sorun yok sadece 2 ayagımda koşamıyorum sadece yavaş yürüyorum 2006 yılında ameliyat oldum kolon kas uzatması oldu başarılı geçmedi bana hocam moral spor dediler hocam 22 yıldan beri çalışıyorum yürüyüş yyyyyapıyorum yavaşça dizlerim şuanki durumu ayaklarımı sürüyorum merdivenleri kalçadan atarak çıkıyorum denge sorunum var bir ara 2 yıl önce isttanbula gittim refleksoloji ttedavisi aldım sayın hocam bu beni çok üzüyor tedavisi varmı kök hücre bizim rahatsıızlıga uygulanırmı hocam şuan yaşım 31 şuan bebegime geçermi lütfen hocam bana yardımcı olun

    2012/10/18 at 10:42 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Spastik paraparezi ilgi alanımızda olan ve yaptığımız tedavilerle hastaların oldukça rahatlayabildiği bir hastalıktır. Kaslarınızın toksin uygulamaları ile gevşetilmesi gerekiyor olabilir. Bunun dışında rehabilitasyonda size yapılabilecek birçok uygulama vardır. Bunlardan birisi de yerçekimsiz ortamda yürüme eğitimidir (uzay tedavisi). Lütfen web sitemizde bulunan özellikle felç bölümünü ve TV programlarını dikkatlice inceleyiniz. Birçok tedavi ve rehabilitasyon programları sizin hastalığınızla da ilgilidir. Detaylı muayene ve karşılıklı paylaşım için 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

      2012/10/19 at 11:30 am
  • From arzu on Toksin uygulamaları, felç ve serebral palsi için çok önemlidir

    sürekli botoks yapılmasının anestezi yapılmasının çocuğa bir zararı var mıdır ? Atla terapi her düzeydeki sp li hastaya verilir mi ve ne kadar faydası vardır?

    2012/10/22 at 7:39 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Toksin uygulamaları, felç ve serebral palsi için çok önemlidir

      Spastik serebral palside botoks uygulamaları kaçınılmazdır. Bu uygulamaların süresi ve periyodisitesi çocuğun klinik durumu ile ilgilidir. Yapılan botoks ugulamaları ve anestezi, zarar/yarar oranı ele alındığında, bir sorun teşkil etmemektedir.

      2012/10/22 at 8:55 am
  • From nilüfer on BEL AĞRISI

    2 yıldır devam eden sırt boyun ağrılarım var özellikle boyun cevresine yanma batma seklinde kollarıma inen bi ağrı aynı zaman da sürekli gerginim ruhende bana sıkıntı oluyo geceleri çok artıyo eşim genelde hergün sırtıma kuvet uygulayatrak kıtlatınca hafifliyo ama tekrarlıyo hocam cevap verin lütfen

    2012/10/26 at 7:31 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      Boyun ağrılarının büyük bir bölümü sanılanın aksine fıtık değil fakat yumuşak doku romatizmaları ile ilgilidir. Masajın iyi etkisi olabilir ancak kesinlikle aşırı masajlardan kaçınmak gerekir. Öncelikle detaylıca sizinle konuşarak ve sizi muayene ederek tanıyı koymamız gerekmektedir. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/10/29 at 2:31 pm
  • From kezban on FELÇ

    hocam babam 11 ay oncesı sol karotıs amelıytı oldu sag elnde uyusukluk kaldı we konusamıor amelıyat oncesıtedawı gormustu fakat 2.kes tekrarladı konusma bozklugu olmustu damarnn tamamen tıkalı oldugu soylenıldı amelıyat oldu fakat sadece konusamıyor hocam neyapmamız gerek nasıl bı tedavı yontemı uygundur cok azda olsa bazı kelımelr agzından cıkıor ama yutmasındada bıraz gucluk yasıyor gezıp dolasıyor wucudunda hıc bır sey tok sadece sag elı tutmuyor we konusması yok bunun ıcın kendısı cok uzuluyor sıznle gorusup bı detavı uygulamanız mumkunmudur hasta 63 yasındadr

    2012/10/27 at 4:13 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Geçmiş olsun. Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (web sitemdeki ZKT tedavisine bakınız). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir.

      Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir.

      D,ğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız.

      Geçmiş olsun. Bu tür hastalarda toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (web sitemdeki ZKT tedavisine bakınız). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir.

      Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir.

      Diğer tarafta felçte birçok başka sistemde sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar, konuşma bozuklukları karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız.

      2012/10/29 at 2:35 pm
  • From Şule Çaldemir on FELÇ

    İyi günler Erbil Bey, bundan 16 yıl önce trafik kazası geçirdim.İlk 1 yıl yoğun rehabilitasyon süreçlerinden sonra walker ile cihazsız yürüyebiliyorum. Fakat kaza sonrası hareketin gelmesi ile kasılmalarım artmaya başladı. İlk yıllar extansör kasılması şeklindeydi ve kasılmamı kullanmayı öğrenmiştim. Yine de bu süreç için de hidroterapi, toksin, fenol bloklama gibi şeyler denendi. Fakat bundan 5 yıl önce fleksör kasılmalarımda ciddi bir artış oldu ve maalesef bu kasılmayı yenemedim,sonuçta baklofen pompası takıldı,280 mcg günlük doz alarak çok şükür yine mobilize hale döndüm.
    Benim size sorum, malum zaman içinde baklofene tolerans gelişiyor ve sonuçta ben de henüz 35 yaşında biri olarak bunun endişesi içindeyim.5 yıl içinde 250 mcg den dozum 280 mcgye çıktı.ama nekadar doza çıkabileceğimizi,vücudumun maximum hangi doza kadar baklofeni tolare edebileceğini bilmiyorum. Bu noktada sorum benim baklofen dozum düşürülerek flexör kaslarımdaki kasılmalar için toksin ya da başka bir tedavinin, pompa takılıyken toleransı yavaşlatmak amaçlı uygulanıp uygulanamayacağı?
    > İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla….

    2012/10/31 at 6:51 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Geçmiş olsun. Baklofene tolerans geliştiğini söylemek kolay değildir. Baklofen pompası konulduğunda ilk 1-2 yıl içinde dozda yükseltmeler yapmak gerekebilir ancak sonradan dozda stabilite sağlanabilir. Eğer dozda bir stabilite sağlanamıyorsa ve dozu artırmak gerekiyorsa öncelikle baklofen pompasının iyi çalıştığından kesinlikle emin olmak gerekir. Bu yüzden pompayı yerleştiren hekim çok dikkatli olmak durumundadır. Ancak gerçeten bazı hastalarda tolerans gelişebilir. Dozun artık tam olarak etkili olmadığı durumlarda ek olarak toksin enjeksiyonlarının yapılması düşünülebilir.

      2012/10/31 at 10:15 pm
  • From Ahmet BAYHAN on Serebral Palsi tedavisi

    Oğlum Umutcan BAYHAN 6 yaşında srebral palsili ve özellikle alt ekstremite etkilenmiş durumda sağ tarafta çok değil ama sol tarafta sertlik daha fazla eklemler eğzersizkle düz dorse fonksiyonunu alabiliyor ve Woker ile destekli kendine öz petentte yürüyebiliyor. Oğlumun sertliği doğumunda bu yana hiç artmadı haftada 3 gün fizyoterapistin verdiği artı günlük kendi yaptırdığım fizik tedaviyle başlangıçta 4/4 olan sertlik şimdi doktorların dediğine göre 4/1 durumunda. Daha önce 4 yaşına kadar 4 defa toksin uygulaması yapıldı şubat 2012 de ege ünüversitesinde konseye girdi konsey karaında yaşından dolayı toksin yararlı olamayacağı düşünülerek nisanda sol ayak bileğinden tendon uzatma ve içe doğru basmasından dolayı kas transferi ameliyatı oldu ve atmış günlük yoğun fiziktedavi aldı fizyoterapistin dediğine göre umutcan yürüme aşamasında bir çocukmuş. sormak istediğim soru 1. Oğluma toksin uygulaması devam edilebilirmi? 2. Oğlum rizotomi amelitatı için uygunmu ve yararı olabilirmi? şimdiden Teşekkür ederim

    2012/11/01 at 9:19 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi tedavisi

      1) 6 yaşındaki bir serebral palsili çocukta toksin uygulaması en önemli tedavilerin başında gelir.
      2) Cerrahi girişimler çocuk ergenlik yaşına gelinceye kadar kesinlikle tercih edilmez.
      3) Ülkemizde rizotomi uygulanan çocukların çoğunda fonksiyonel olarak kayıplar gözlemliyoruz. Bunun nedeni rizotomi uygulanacak çocukların maalesef doğru kriterlerle seçilmemesindendir.
      4) Serebral palside uygulanabilecek birçok özellikli tedavi vardır ve maalesef ülkemizde serebral palsinin tedavisi çok yetersiz uygulanmaktadır. Lütfen web sitemdeki serebral palsi bölümünü ve ana sayfayı detaylıca inceleyiniz.
      Geçmiş olsun.

      2012/11/01 at 12:34 pm
  • From ebru on Felç 'de etkilenen sistemler nelerdir?

    felç’ın tedavısı varmı benım babamda ellerde ve ayaklarda var

    2012/11/01 at 5:43 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç 'de etkilenen sistemler nelerdir?

      Çok geçmiş olsun. Felcin şekli, tarafı, ağırlığı, beyindeki lezyonun durumu vb. gibi durumlar önemlidir. İyi bir rehabilitasyon yapılması da eskiye dönebilmenin veya daha doğrusu eskiye yakınlaşmanın en önemli parametrelerinden birisidir. Felç tedavisinin çok değişik ayrıntıları ve yaklaşımları vardır. Lütfen web sayfamdaki ”felç” bölümünü, medyadan videolar bölümünü dikkatlice inceleyiniz.

      2012/11/01 at 9:52 pm
  • From ismail yıldırım on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

    4 Yaşında bir oğlum var tüpbebek yöntemi ile oldu
    seberal palsi teşhisi konuldu. Yürüyemiyor ve konuşamıyor.fiziksel bir bozuklugu yok görünüş itibarı ile eğirdir kemeik hastanesine götürdüm kemiklerinde bir problem yok denildi. eşkişehirtıpta bütün bölümlerde muayene ettirdim başka bir hastalık çıkmadı seberal palsi için bir tedevi yöntemi var mı? yada ne yapmalıyız tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. saygılarımla…….!

    2012/11/02 at 9:11 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

      Serebral palside yapılacak birçok önemli tedavi vardır. Bu tedavilerle çocukta büyük gelişmeler olabilir. Öncelikle lütfen “https://felc-romatizma.com” web sitemi ve burada da “serebral palsi” hastalığını ve medyadan videolardaki tv programlarını dikkatlice inceleyiniz. Çocuğunuzun toksin enjeksiyonlarına gereksinimi bulunuyor olabilir. Eğer toksin enjeksiyonlarına gereksinim varsa, bu durum serebral palsi tedavisinde çok önemlidir. Ne türde tedaviler uygulayacağımız detaylı muayene sonucunda belli olabilir. Lütfen 0-530-3711850 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/11/02 at 10:16 am
  • From HARUN DUTAR on Felç tedavi yöntemleri

    Sayın Hocam,,,Annemim beyin omiriliği yüzde 80 kapalı ve 1 ay öncede beyin kanamsı geçirdi konuşması şu anda yok Kayseride ki doktorlar ayağa kalkıp ihtiyaçlarını görmesinin mümkün olmadığını söylüyorlar.Hastamız 61 yaşında ve Kayserideyiz tavsiye edebileceğiniz yada götürebileceğimiz bir tedavi merkezi varmı ?

    2012/11/02 at 2:54 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç tedavi yöntemleri

      Çok geçmiş olsun. Felcin şekli, tarafı, ağırlığı, beyindeki lezyonun durumu vb. gibi durumlar önemlidir. İyi bir rehabilitasyon yapılması da eskiye dönebilmenin veya daha doğrusu eskiye yakınlaşmanın en önemli parametrelerinden birisidir. Felç tedavisinin çok değişik ayrıntıları ve yaklaşımları vardır. Maalesef ülkemizde felç rehabilitsyonunda büyük eksiklikler yaşanmaktadır.Lütfen web sayfamdaki ”felç” bölümünü, medyadan videolar bölümünü dikkatlice inceleyiniz.

      2012/11/02 at 4:30 pm
  • From ruhan coşan on Felç' te beynin elektrikle uyarılması el fonksiyonları için önemli olabilir

    bu tedaviden gerçekten sonuç alınabiliniyor mu
    yan etkileri varmıdır varsa nelerdir.ben 5,5 yıldır hemipleji hastasıyım sol elimi kullanamıyorum bu sürede sürekli fizik tedavi gördüm, beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ve sükranlarımı sunuyorum

    2012/11/05 at 4:24 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç' te beynin elektrikle uyarılması el fonksiyonları için önemli olabilir

      Geçmiş olsun. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/11/06 at 11:03 am
      • From Ahmet Aksoy on Felç' te beynin elektrikle uyarılması el fonksiyonları için önemli olabilir

        9 yıldan buyana yüksek tansiyondan dolayı kısmi felcliyim soltarafım tutmamaktadır antalyanın gazipaşa ilcesinde oturmaktayım ilgili hastanelere uzak olduğum icin gelip gidemediğim için tadavi olamadım ne olur sunuz bana bir eletın yardım edin saygılarımla Ahmet Aksoy

        2013/03/31 at 6:43 pm
        • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç' te beynin elektrikle uyarılması el fonksiyonları için önemli olabilir

          Geçmiş olsun. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için tecrübeli ellerde yapılması gereken botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da birçok tedavi/rehabilitasyon yöntemleri gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır. Ancak tüm bunları uygulayabilmemiz için gelmeniz gerekmektedir.

          2013/03/31 at 7:32 pm
  • From mesude kılıç on Toksin uygulamaları, felç ve serebral palsi için çok önemlidir

    31 yaşındayım 10 yıl önce bacaklarımda his ve kuvvet kaybı başladı ayağımı sürterek yürüyorum bazen tökezleyip düşüyorum 10 yıldır gıtmedıgım doktor hastane üniversite kalmadı fizik tedavi ilaç tedavi ozon terapi ve bır buçuk yıl öncede tendonlarımdan amalıyat oldum ama hiç bırşey değişmedi en son spastik paraparezi olduğumu bu hastalığın da tedavisinin OLMADIĞINI ve ilerleyen bır hastalık oldugunu ögrendım LÜTFEN BOTOKS ILE TEDAVİ EDİLEBİLIRMIYIM cevabınızı sabırsızlıkla ve umutla beklıyorum TEŞEKKÜRLER

    2012/11/06 at 8:52 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Toksin uygulamaları, felç ve serebral palsi için çok önemlidir

      “Herediter Spastik Paraparezi” 100.000 kişide 2-6 oranında görülen genetik bir hastalıktır. Belirtiler genetik geçiş durumuna göre değişkenlik gösterir. Hastalığın en önemli bulgusu ilerleyen spastisite (kaslarda istemsiz kasılma, katılık)’dır. Bu duruma kaslarda kuvvetsizlik, mesane fonksiyon bozuklukları da eşlik edebilir. Hastalığın bazı ağır formlarında görme siniri tutulumu, nöropatiler, mental gerileme, ataksi gibi klinik durumlar ortaya çıkar. Herediter spastik paraparezi ‘de bazı hastalar gayet rahat bir şekilde hayatlarını devam ettirebilirlerken bazı hastalar aşırı bağımlı hale gelebilir. Tedavi ile spastik paraparezi ‘de olumlu gelişmeler sağlanır. Bu tedaviler içinde en önemlisi botoks (botox) uygulamalarıdır. Doğru seçilmiş kaslara tecrübeli ellerde doğru şekilde uygulanacak botoks (botox) enjeksiyonları hastaların spastisite ‘lerinde (kasılmalarında) uygun azalmalara neden olacak ve hastaların daha rahat etmesini ve fonksiyonlarının artmasını sağlayacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki bu tür hastalıklarda tek bir tedavi (örneğin sadece botoks uygulaması) ile beklenen sonuca ulaşılamaz. Gereken tüm tedaviler kombinasyonlar şeklinde uygun planlamalarla yapılmalıdır. Geçmiş olsun.

      2012/11/06 at 10:59 am
  • From NURTEN on FELÇ

    doktor bey iyi günler.babamın 10 gün önce tansiyonu büyük 21 küçük 12 ye çıktı.sağ tarafında uyuşma ve konuşmasında bozulmalar ortaya çıktı.çekilen mr da sol talamus ve lentiform nükleusta laküner infarktlar ve serebral beyaz maddede iskemik gliozis odakları saptandı.tansiyon düşürüldükten sonra ilaç başlandı ama yürürken dengesini sağlayamıyor ve konuşması baya bi bozuldu fikir verir misiniz ne yapmalıyız.çok teşekkür ederim.

    2012/11/08 at 8:24 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on FELÇ

      Babanızda şu anda henüz akut bir durum söz konusudur. Şu anda bir nörolog tarafından takibi çok önemli. Nörolog babanızın stabil olduğunu söylediğinde ise artık rehabilitasyon çalışmalarına başlamak gerekir. Rehabilitasyon programında ise yapılacak birçok şey vardır. Lütfen web sitemi dikkatlice inceleyiniz.
      Geçmiş olsun.

      2012/11/08 at 10:47 pm
  • From sezai koç on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

    UŞAK’ta oturuyoruz.kızım serabral palsi hastası ve 7 yaşında.oturmuyor ve tabiki yümüyor.sadece rehabilitasyona gidiyor.neler yapabilirim bilgilendirirmisiniz?0532 654 22 55

    2012/11/15 at 3:06 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi için Atla Terapi (Hippoterapi) Haberi

      Serebral palside yapılacak birçok önemli tedavi vardır. Bu tedavilerle çocukta büyük gelişmeler olabilir. Öncelikle lütfen “https://felc-romatizma.com” web sitemi ve burada da “serebral palsi” hastalığını ve medyadan videolardaki tv programlarını dikkatlice inceleyiniz. 20.11.2012 tarihinde saat 10.45’de Kanaltürk kanalında İngiltere’den gelen çalışma arkadaşımız İş ve Uğraşı Terapisti Lydia Dean ile katılacağımız programı seyredebilirseniz çok iyi olur. Burada yeni uygulanan tedavilerden söz edeceğiz. Ayrıca çocuğunuzun botox enjeksiyonlarına gereksinimi bulunuyor olabilir. Eğer botox enjeksiyonlarına gereksinim varsa, bu durum serebral palsi tedavisinde çok önemlidir. Ne türde tedaviler uygulayacağımız detaylı muayene sonucunda belli olabilir. Lütfen 0-530-3711850 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/11/19 at 9:56 pm
  • From nuri duran on Toksin uygulamaları, felç ve serebral palsi için çok önemlidir

    oğluma 3 yaşındayken genel anestezi altında konusunda tecrübeli old.nu düşündüğümüz kişiler tarafından botox ve kasıklarından küçük bir cerrahi uygulandı.ve oğlumda otistik davranışlar görüldü.eğitime fiziğe yavaşta olsa cevap veren oğlum.herşeyle alakasını kesti.şimdi9 yaşında biraz açıldı. cerrahi ve botox diyorlar.ama biz korkuyoruz.

    2012/11/19 at 10:14 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Toksin uygulamaları, felç ve serebral palsi için çok önemlidir

      Geçmiş olsun. Büyük birihtmalle çocuğunu serebral palsi hastalığına sahip. Lüfen web sitemizde serebral palsi bölümünü, ilgili tv programlarını çok detaylıca inceleyiniz. Birçok sorunun cevabını buralarda alacakasınız. Serebral palside aile ve hekim çok kararlı ve çocuğun takibinde çok ısrarlı olmalıdır. Yapılabilecek birçok tedavi vardır. Bunların neler olduğunu web sitemizden öğrenebilirsiniz.

      2012/11/22 at 10:13 am
  • From ibrahim atak ( DUYGU) çanakkale on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

    öncelikle siz ve eşinize hayatda saglık ve mutluluk diliyorum biz orda bir ay kaldık duyguda cok degişiklik oldu faydasını gördük lakin kalcak yer sorun oldu hastanede kalın diceksiniz ama onuda duygu istemiyor cocuk hastaneye girdimi bir güzel hasta oluyor uzay tedavisine gelince bizim cocuklarımızın gercekten böyle bir aletlere ihtiyacı var ama çanakkalede böyle merkezlerin ve sizin gibi cocuklara hayata tutunma hevesi verebilecek doktorlarımızada ihtiyacımız var burada böyle merkez ve böyle bir hekim olsaydı şimdi cocuklarımızın durumu dahada iyi olurdu diye düşünüyorum hocam inşallah en yakın zamanda gelicez duyguyla ziyaretinize saygılarımla iyi geceler

    2012/11/19 at 10:51 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Uzay Tedavisi (Yerçekimsiz Yürüme Eğitimi - Antigravite Yürüme Eğitimi)

      İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Tedavilerde her geçen gün bir yenilik ortaya çıkıyor. En son basınçlı giyisilerle ilgili çalışmalarımızda gerçekten güzel sonuçlar görüyoruz. Bunları takip etmek, hekimin ve ailenin kararlılıkla yol alması çok önemli oluyor. Tekrar geçmiş olsun.

      2012/11/22 at 10:16 am
  • From özer ocak on Felç' te beynin elektrikle uyarılması el fonksiyonları için önemli olabilir

    sayın hocam sizleri 20.11.2012 tarihli kanaltürk tv.ender sarac ın proğramında izledim. müşkilatım..1.4.2000 doğumlu oğlum yaşar samed 4.6.2006 tarihinde rahatsızlandı. teşhis (izmir behcet uz çocuk hastahanesinde) adrenelokodistrofi kısaca ALD (lorenzo hastalığıda deniyor). 2007 yılının ortalarına kadar yürüme,görme,konuşma,el kol hareketleri gidiyor. bundan sonraki süreç tıbbın dışında devam ediyor.istanbulda gördüğümüz biorezonans hastaliğin beyinde dahada ilerlemesini durdurdu. şu anda gelişiyor büyüyor boyu 1.52 cm kilosu 44 kg ağızdan blenbrla doğal hertürlü ev yemeği ile besleniyor.sadene ottonom sinirlerde merkezi sinirlerde problem diğer sinirler calışıyor. muğla ili bodrum ilçesi yalıkavak beldesinde ikamet etmekteyiz. kasılmaları yok nöbet yok uyku düzeni iyi bunlar hep sonradan düzelenler duyma var anlama var ayakta duramıyo ama çok istiyo bazen ayaklarını tut dediğimde tutuyo ve bende yürütüyorum.arkadan tutarak tabi koltukta bırakınca düşmüyo buda eskiden düzelenlerden vs..bizler iyileşeceğine inanıyoruz tabii YÜCE YARADANIMIZIN İZNİYLE. sadece doğru bilinçli ve sistematik bir tedaviye ihtiyacı var ..basınçlı elbise vs ..haber bekliyorum.. saygılarımızla..

    2012/11/20 at 11:54 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç' te beynin elektrikle uyarılması el fonksiyonları için önemli olabilir

      Nörolojik hastalıklarda düzgün yapılan ve daimi uygulanan rehabilitasyon çalışmaları çok önemlidir. Söz ettiğiniz basınçlı giyisiler hastanın vücudunu hissetmesini sağlar; istenmeyen hareketleri azaltır, istenen hareketleri geliştirebilir. Böylece hastanın fonksiyonlarında ilerleme olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki rehabilitasyon çalışmalarında sadece tek tedavi kavramı çok yanlıştır. Bütün tedaviler birbirini destekler bu yüzden birçok tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını birlike belirli bir plan dahilinde uygulmak gereklidir. Lütfen web sayfamızı, buradaki tv programlarımızı detaylıca inceleyiniz. 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alırsanız çocuğunuzu detaylıca dğerlendrir rehabilitasyon planını çizeriz. Geçmiş olsun.

      2012/11/22 at 10:23 am
  • From hülya özdemir on Felç' te beynin elektrikle uyarılması el fonksiyonları için önemli olabilir

    ben hempiliji hastasıyım ve konuşamıyorum yürüyemiyorum ben 2007 yılında araç içi trafik kazası geçirdim yürürken sağ elimde ve sağ ayağımda kasılma oluyo yardım ederseniz sevinirim

    2012/11/20 at 2:43 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Felç' te beynin elektrikle uyarılması el fonksiyonları için önemli olabilir

      Geçmiş olsun. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer el bileğinde ve parmaklarda 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/11/22 at 10:26 am
  • From senol biçer on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

    3 buçuk yaşında kızım var.7 aylık doğdu.Şu anda yürüyemiyor.4 ay önce emeklemeye başladı.1.5 yaşında konuşmaya ve oturmaya başladı.Bacaklarında yok denilecek kadar az kasılması var.Çevresi ile iletişim çok iyi,algılaması,zekası yaşıtları gibi.Yürütürken adımlarını çapraz atıyor.60 seans fizik tedavi aldık.Şu an raporumuz olmadığı için tedavi alamıyoruz.Ne yapmalıyız? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

    2012/11/20 at 9:42 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Serebral Palsi olan genç "Uzay Tedavisi" ile ilk kez koştu...

      Lütfen web sitemizi mümkün olduğunca detaylı bir şekilde inceleyiniz. Burada özellikle serebral palsi ile ilgili konuları ve tv programlarını inceleyiniz. Çocuğunuza yapılabilecek birçok tedavi vardır. Bunların doğru ve yerinde yapılması gerekir. En yeni tedavilerden birisi basınçlı giyisi uygulamasıdır. Şu anda bu konuda İngiltere ile birlikte çalışıyoruz. Basınçlı giyisiler hastanın vücudunu hissetmesini sağlar; istenmeyen hareketleri azaltır, istenen hareketleri geliştirebilir. Böylece hastanın fonksiyonlarında ilerleme olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki rehabilitasyon çalışmalarında sadece tek tedavi kavramı çok yanlıştır. Bütün tedaviler birbirini destekler bu yüzden birçok tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını birlike belirli bir plan dahilinde uygulmak gereklidir. Lütfen web sayfamızı, buradaki tv programlarımızı detaylıca inceleyiniz. 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alırsanız çocuğunuzu detaylıca dğerlendrir rehabilitasyon planını çizeriz. Geçmiş olsun.

      2012/11/22 at 10:42 am
  • From CEMAL on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    Muhterem Hocam, 18.09.2010 tarihinde yüksek tansiyondan dolayı beynime sıçrayan kan pıhtılaşması sonucunda sol tarafımdan felç geçirdim. İstanbul’da yaşadığım bu olay esnasında 20 dak.inide önce bir özel hastanede dört gün akabinde Çapa Tıpta ilgili serviste 7gün misafir edindim.Kaldığım Ankara’ya döndüm Fizik tedavim aralıklı devam etti. Şu an yürüyebiliyorum ancak pıhtı tamamen çözülmüş değil bu nedenle kasılma ve kas zayıflığı nedeniyle yürümemde aksama var. Bir arkadaşımın televizyonda kullandığınız ve ithal etmiş olduğunuz teknolojiden tavsiyesiyle iletişime geçmiş bulunuyorum Telefon açtım ne yapmam gerekir. Saygılar

    2012/11/21 at 8:58 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Nörolojik hastalıklarda, felç ‘te, serebral palsi ‘de, MS ‘de düzgün yapılan ve daimi uygulanan rehabilitasyon çalışmaları çok önemlidir. Söz ettiğiniz basınçlı giyisiler hastanın vücudunu hissetmesini sağlar; istenmeyen hareketleri azaltır, istenen hareketleri geliştirebilir. Böylece hastanın fonksiyonlarında ilerleme olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki rehabilitasyon çalışmalarında sadece tek tedavi kavramı çok yanlıştır. Bütün tedaviler birbirini destekler bu yüzden birçok tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını birlike belirli bir plan dahilinde uygulmak gereklidir. Lütfen web sayfamızı, buradaki tv programlarımızı detaylıca inceleyiniz. 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alırsanız sizi detaylıca değerlendrir rehabilitasyon planınızı çizeriz. Geçmiş olsun.

      2012/11/22 at 10:52 am
  • From ali çelik on SEREBRAL PALSİ

    hocam 2.5 yasında oglum var cp hastası sadece sağ bacagında kas gerilmesi ve denge kaybı var fizik tedavisi goruyoruz duvarlardan tutup kendi yuruyebiliyor ama botoks tedavisi onerdiler siz ne dersiniz bide bu hastalıgın ameliyatı var mı kesin sonucu varmı

    2012/11/21 at 10:55 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on SEREBRAL PALSİ

      Lütfen web sitemizi mümkün olduğunca detaylı bir şekilde inceleyiniz. Burada özellikle serebral palsi ve felç ile ilgili konuları ve tv programlarını inceleyiniz. Çocuğunuza yapılabilecek birçok tedavi vardır. Bunların doğru ve yerinde yapılması gerekir. En yeni tedavilerden birisi basınçlı giyisi uygulamasıdır. Şu anda bu konuda İngiltere ile birlikte çalışıyoruz. Basınçlı giyisiler hastanın vücudunu hissetmesini sağlar; istenmeyen hareketleri azaltır, istenen hareketleri geliştirebilir. Böylece hastanın fonksiyonlarında ilerleme olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki rehabilitasyon çalışmalarında sadece tek tedavi kavramı çok yanlıştır. Bütün tedaviler birbirini destekler bu yüzden birçok tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını birlike belirli bir plan dahilinde uygulmak gereklidir. 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alırsanız çocuğunuzu detaylıca dğerlendrir rehabilitasyon planını çizeriz. Geçmiş olsun.

      2012/11/22 at 11:00 am
  • From Hatice Kara on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    Merhaba doktor bey oğlum dört yıl önce bir trafik kazası geçirdi kaza sonucu sag tarafında güçsüzlük oluştu kaza sırasında beyin sapindaki hasardan dolayı dirseklerinde ve ayak bileğinde kireclenmeler oluştu özellikle sol bileğini ve elini açamıyor kanalturkteki programda sizi izledim basıncli giysinin oğluma bir faydası olursa ben yurt disından getirtebilirim oğlum su anda sadece denge problemi var ama ev icinde ben tutmadan kendi kendine dolaşabiliyor oğlum su anda yirmiuc yasında fizik tedavi ve norolog takibimiz devam ediyor kısasa olsa cevap yazarsanız cok mutlu olurum sevgilerimiz Hatice kara 0533 925 4697

    2012/11/21 at 8:30 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Nörolojik hastalıklarda, felç ‘te, serebral palsi ‘de, MS ‘de düzgün yapılan ve daimi uygulanan rehabilitasyon çalışmaları çok önemlidir. Söz ettiğiniz basınçlı giyisiler hastanın vücudunu hissetmesini sağlar; istenmeyen hareketleri azaltır, istenen hareketleri geliştirebilir. Böylece hastanın fonksiyonlarında ilerleme olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki rehabilitasyon çalışmalarında sadece tek tedavi kavramı çok yanlıştır. Bütün tedaviler birbirini destekler bu yüzden birçok tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını birlike belirli bir plan dahilinde uygulmak gereklidir. Lütfen web sayfamızı, buradaki tv programlarımızı detaylıca inceleyiniz. 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alırsanız sizi detaylıca değerlendrir rehabilitasyon planınızı çizeriz. Geçmiş olsun.

      2012/11/22 at 11:03 am
  • From fatif güner on BEL AĞRISI

    Merhaba hocam ben 29 yaşındayım, bazen belimde bazen kalçamda ortaya çıkan 10 yıldır devam eden ağrılarım var. ağrılarım şu durumlarda ortaya çıkıyor:

    *hapşurunca sol kalçamda şiddetli ağrı
    *gün içinde oturduğumda yada uzandığımda bir süre sonra kalkmaya çalıştığımda belimde ve kalçamda ağrı oluyor. bir kaç adım adım attıktan sonra ağrı azalıyor.
    *Gece yatakta sağa sola dönmeye çalışırken kalçamda ağrı oluyor .
    *Gün içinde ayakta beklerken ağrılarım artıyor.
    *Genelde ağrılarımı sol tarafta hissediyorum ama bazende sağ tarafta hissediyorum.
    *soğukta ağrılarım artıyor , sıcak uyguladığımda azalıyor.

    hocam 10 yıldır çekiyorum bu ağrıları bel fıtığı başlangıcı, iltihaplı romatizma, bursit romatizması diyen doktorlar oldu değişik ilaçlar kullandım ama geçmedi, hocam siz ne yapmamı önerirsiniz. şimdiden teşekkür ederim.

    2012/11/21 at 11:59 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on BEL AĞRISI

      Bel ağrısı çok karışık bir konudur. Çoğunlukla teşhis konulamaz; bel ağrısının özellikli bir nedeni bulunamaz. Ancak bel ağrılarının %90 kadarı mekanik nedenlere bağlıdır. Bunun dışında romatizma, enfeksiyon, kemik erimesine bağlı kırıklar gibi nedenler bel ağrısından sorumlu olabilir. Öncelikle iyi bir muayene şarttır. Buna göre uygulanacak dikkatli tedaviler, hasta eğitimi, sabırlı takipler ile sonuca ulaşmak olanaklıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/11/22 at 11:10 am
  • From Esra Cebeci on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    Merhaba hocam. Annem ms hastası ve sizin tanıttığınız felçliler için olan basınçlı giysilerden nasıl temin edebiliriz? Yardımcı olabilir misiniz?

    2012/11/22 at 8:22 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Nörolojik hastalıklarda, felç ‘te, serebral palsi ‘de, MS ‘de, kafa travmaısında düzgün yapılan ve daimi uygulanan rehabilitasyon çalışmaları çok önemlidir. Söz ettiğiniz basınçlı giyisiler hastanın vücudunu hissetmesini sağlar; istenmeyen hareketleri azaltır, istenen hareketleri geliştirebilir. Böylece hastanın fonksiyonlarında ilerleme olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki rehabilitasyon çalışmalarında sadece tek tedavi kavramı çok yanlıştır. Bütün tedaviler birbirini destekler bu yüzden birçok tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını birlike belirli bir plan dahilinde uygulmak gereklidir. Lütfen web sayfamızı, buradaki tv programlarımızı detaylıca inceleyiniz. 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alırsanız sizi detaylıca değerlendrir rehabilitasyon planınızı çizeriz. Geçmiş olsun.

      2012/11/26 at 8:59 am
  • From ebru akkaş on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    mrb hocam ben 27 yıldır meningomyelosel hastasıyım doğduğumda sol ve sağ ayak içe dönük ve topuk üzerinde imiş ameliyatlar sonucu sağ ayak tamamen düzelirken sol ayakta kasılma var içe dönük kasıntılı kalmış. ve bilinen belirtisi omurilik dışa çıkkın şekilde belimde nohut büyüklüğünde bi şişliğim mevcut ve buda büyük ve küçük abdest tutamama neden böyle bi durumla yaşamak çok zorlayıcı bunun bilinen bi ameliyatının çok riskli olduğunu sölediler devamlı doktorlar şimdi 27 yaşındayım hemşireyim ve çalışmaktayım size sorum gerçekten çözüm olabilecek bi tedavisi mevcutmudur? şimdiden vereceğiniz cevap için tşk ederim …

    2012/11/23 at 8:57 am
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Geçmiş olsun. Myelomeningosel ‘in, omurilikte neden olduğu lezyon derecesine göre çok farklı klinik tabloları ortaya çıkabilmektedir. Mesane sorunları çok ciddi şekilde ele alınmalıdır zira mesane fonksiyon bozukluğu böbreklerde bozukluklara neden olabilir. Bunun dışında motor fonksiyon değerlendirilmesi yapılıp uygun rehabilitasyon ve tedaviler en geniş şekli ile uygulanmalıdır. Her hastada, hastaya göre rehabilitasyon programları çizilip buna göre uygulamalar yapılmalıdır. Uygulanabilecek pek çok tedavi vardır. Rehabilitasyonda “tek tedavi” kavramı yanlış olup hastaya göre birçok tedavinin kombinasyonları yapılmalıdır. Sizi değerlendirmeyi ve detaylı bir tedavi planı çizmeyi isterim. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız.

      2012/11/26 at 9:06 am
  • From ilknur bozok on Yürüme Analizi

    hocam merhaba benim oğlum 3 yaşını doldurmasına 2 ay var yürüme analizi yaptırmamız gerekiyor nerede yaptırabiliriz şimdiden teşekkürler

    2012/11/24 at 4:59 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Yürüme Analizi

      Serebral palside yapılacak birçok önemli tedavi vardır. Bu tedavilerle çocukta büyük gelişmeler olabilir. Öncelikle lütfen “https://felc-romatizma.com” web sitemi ve burada da “serebral palsi” hastalığını ve medyadan videolardaki tv programlarını dikkatlice inceleyiniz. Yürüme analizi konusunda web sitemizde detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ne türde tedaviler uygulayacağımız detaylı muayene sonucunda belli olabilir. Lütfen 0-530-3711850 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

      2012/11/26 at 9:14 am
  • From OSMAN TOPAÇ on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

    hocam merhaba 2008 doğumlu bir çocuğumiz oldu çocuk altı aydan sonra sürekli ağlamaya başladı gece gündüz bizde niçin ağlıyordiye haftada en az 3 4 defa doktorlara ilettik hepside küçücük çocuğun nesi olur gazı var dediler gönderdiler çocuk 7 aylık oldu yine ağlıyor doktorların birisi dediki bu çocukta kasık fıtığı var o sancı yapabilir biran önce ameliyat edelim dedi ve bizde yaptırdık sonuç bu ameliyattan sonra çocuğun belden aşagısı feleç oldu hiç biryeri tutmaz oldu hemen emar çektirdik çocugun omiriliğinde 10 santim kis varmış çocuk bu yüzeden ağlıyormuş kafaya basınç yapıyormuş ne ise bışınızı fazla ağrıtmak istemiyorum çocuğu 2009 31 martta ameliyat ettirdik fizik tedavisi ile ayakları oynatmaya başladışimdi yeni yeni yürüyor tutunarak ayakta fazala duramıyor dengeyi sağlıyamıyor hocam sizden ricam bize yardım ediniz ne olur bunun için ne yapmamıaz gerekir bize yol gösteriniz ben sizi tesadüfen bir televizyon kanalında gördüm nikralı giysi ile ilgili bunu neredne temin edebilirim ayrıca ne gibitedavi uygulalammız gerekli saygılarımla.
    Osman TOPAÇ HÜRRİYET HUKUK BÜROSU İST 0536 689 97 85

    2012/11/26 at 2:36 pm
    • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

      Nörolojik hastalıklarda, felç ‘te, serebral palsi ‘de, MS ‘de, kafa travmaısında, omurilik lezyonlarında düzgün yapılan ve daimi uygulanan rehabilitasyon çalışmaları çok önemlidir. Söz ettiğiniz basınçlı giyisiler hastanın vücudunu hissetmesini sağlar; istenmeyen hareketleri azaltır, istenen hareketleri geliştirebilir. Böylece hastanın fonksiyonlarında ilerleme olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki rehabilitasyon çalışmalarında sadece tek tedavi kavramı çok yanlıştır. Bütün tedaviler birbirini destekler bu yüzden birçok tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını birlike belirli bir plan dahilinde uygulmak gereklidir. Lütfen web sayfamızı, buradaki tv programlarımızı detaylıca inceleyiniz. 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alırsanız sizi detaylıca değerlendrir rehabilitasyon planınızı çizeriz. Geçmiş olsun.

      2012/11/27 at 9:11 am
      • From Prof. Dr. Erbil DURSUN on Prof. Dr. Erbil Dursun'un Çalışmaları için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

        Geçmiş olsun. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer el bileğinde ve parmaklarda 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız.

        2012/12/04 at 6:54 pm

Bir cevap yazın